Hardlopers pannenkoeken

Hardlopers pannenkoeken

Bananen en eieren. Hardlopers zijn er dol op. Energie en spierherstel, snel en simpel. Maar ook wat saai. Mix je deze ingrediënten? Dan krijg je warm geurende pannenkoeken. Vergeet de boter, bloem en melk. Een banaan en een ei: meer heb je niet nodig.

Pannenkoeken zijn tijd- en grenzeloos. In Rusland bakken ze blini’s, in Frankrijk serveren ze crêpes en in Amerika werken ze graag een stapel pancakes weg. Dit zogenaamde gemaksvoedsel is ook nog altijd hot in ons landje. En zeker onder hardlopers. Goed nieuws: pannenkoeken hoeven absoluut niet ongezond te zijn.

Gezonde pannenkoeken zijn lekker en simpel

Een recept voor lekkere gezonde en super simpele pannenkoeken. Met twee basis ingrediënten verras je morgenochtend jezelf, jouw hardloopmaatje, liefje of gezin met een gezond, feestelijk power ontbijt.

Ingrediënten hardlopers pannenkoeken

Voor zo’n zes pannenkoekjes:
* 1,5 rijpe banaan
* 3 eieren

Maak ze met een snufje kaneel. Het specerij dat je doet verlangen naar winterse gezelligheid. Doe het niet alleen voor de subtiel zoetkruidige smaak.

Kaneel is gezond en stabiliseert je bloedsuikerspiegel

Kaneel verbetert ook spijsvertering, cholesterol en gewicht. En door de hoge hoeveelheid mineralen en magnesium is het breinvoeding: beter geheugen en scherpere concentratie.

Chia zaad: stevig en multifunctioneel
Waarom zou je hier nog een eetlepel chia zaad aan toevoegen? Simpel: het maakt je baksels steviger. Chia zaad zet namelijk uit zodra het met vocht in aanraking komt. En chia zaad heeft een hoog gehalte:

* omega-3 en omega-6 vetzuren
* vitamines: B1-2-3-6-8 en E
* mineralen: calcium, kalium, ijzer, magnesium, koper, fosfor en zink

Maar zonder dit zaad bak je de hardlopers pannenkoeken ook prima. Het beslag is dan wel iets vloeibaarder. Heb dus iets meer geduld, voor je ze omkeert.

Aan de slag
1 Prak de banaan in een kom tot een smeuïg geheel
2 Kluts de eieren erdoor
3 Voeg optioneel kaneelpoeder en/of chia zaad toe
4 Verhit een beetje kokosolie (nog niet overtuigd van de voordelen van kokos? bak dan lekker in boter)
5 Giet met een grote lepel een schep in een pan met antiaanbaklaag
6 Maak ze niet te groot, dan breken ze bij het omkeren
7 Bak 2 tot 3 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn

Klein maar fijn
Tot slot: verwacht geen flinterdunne joekels zoals in een pannenkoekrestaurant. Maar kleine stevige power hapjes. Maak ze ter grootte van een vuist. Bak je ze te groot, dan blijven ze niet heel in de pan.

Strooi er fruit naar keuze over, in plaats van suiker of stroop. Dan past het ook nog in een suikerloos dieet. Lees hier waarom Maarten een maand lang geen suiker eet

Probeer ook het duurloop ontbijtrecept voor hardlopers


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


_CBF2469Esther Vliege (1980) studeerde tekst- en communicatiewetenschappen. Nu is ze freelance multimedia publisher: ze creëert content voor print en online media. Als ze niet schrijft, loopt of fiets ze. Of geeft ze sportles in een zaal of de natuur.

Ze woont in de Amsterdamse Pijp, maar droomt over een huis in het bos. Haar recepten zijn weinig culinair, maar wel gezond. En lekker. Ademhalingsoefeningen en yoga houden haar in balans.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


84 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.