Interessante boeken over ademhaling, hardlopen, kou en voeding.

Gratis verzending vanaf 20 euro.

De oefening lijkt zo simpel, maar bijna niemand kan het. Het kan tien seconden duren, een halve minuut of een minuut, maar ergens in die twee minuten plopt er een gedachte op en ben je niet meer bezig met het observeren van je ademhaling. Nu wordt het interessant. Want wie bepaalt welke gedachte oppopt en heb je zelf invloed op die gedachte? Koen beschrijft dit in zijn nieuwste boek.

In Verademing beschrijven psychiater Bram Bakker en Koen waarom veel mensen sneller ademen dan nodig is. Veel mensen staan de hele dag áán. In rust is een ademfrequentie van 6-10 per minuut genoeg. In Verademing staan 10 verschillende ademhalingsoefeningen die je direct kunt proberen. Ook is er ruimschoots aandacht voor lichaamsbeweging, stemming en concentratie.

In De Hardlooprevolutie leggen Stans van der Poel en Koen uit hoe je slimmer kunt trainen zodat je wél progressie maakt met hardlopen. In het boek is ruim aandacht voor trainen op hartslag en goed ademen. Want door ademhalingsoefeningen te combineren met gericht trainen op hartslag leer je jouw lijf om op je zuinige vetten harder te lopen.

Wim Hof is een bijzondere man. Hij zwemt in water met temperaturen rond het vriespunt en loopt een marathon boven de poolcirkel, in alleen een korte broek. Hof pleit voor een herwaardering van de kou en hij krijgt steun van de wetenschap. Koen liep een jaar mee met Hof en beschrijft Hofs methode: Koud kunstje.

Elke dag om 4:00 uur opstaan en tien uur mediteren. Koen begint opgewekt en vol vertrouwen aan een tiendaagse meditatietraining. Maar al snel merkt hij dat zijn gedachten zich moeilijk laten temmen. In plaats van te mediteren denkt hij aan M&M’s, de pijn in zijn knie, biefstuk, bier en Guns N’ Roses. Hij wil weglopen. Maar hij blijft. En op dag 6 realiseert hij zich wat de stilte met hem doet.

Met Vast wel! ontdek je de magie van periodiek vasten. Je leert hoe je door minder vaak te eten, nuchter te bewegen en anders te ademen juist méér energie krijgt. Met praktische tips, heldere informatie, praktijkopdrachten en een stappenplan helpt dit boek je op weg naar twee tot drie gezonde eetmomenten per dag.


The Marathon Revolution is the English version of the Dutch: De Hardlooprevolutie. The succesfull 14 kilometres method goes international with a new book and platform: marathonrevolution.com.


Op een vroege ochtend, lang voor de zon opkomt, staan zeven hardlopers in een klein dorp aan de voet van de grootste duin van Nederland. Het zijn vooral beginners. Als een oude kerkklok vier keer slaat gaan ze omhoog. Het Blauwe uur van Hans Koeleman is de ultieme hardlooproman.


Wil jij je gezonder en fitter voelen, een betere conditie krijgen, je energie, concentratie en mentale focus verbeteren en beter presteren tijdens het sporten? Het boek Zuurstofwinst geeft je de kennis en vaardigheden om de zuurstofvoorziening in je lichaam te optimaliseren.