Over Sportrusten

Sportrusten is fan van ademhalingsoefeningen, kou, hardlopen, vroeg opstaan en avontuur.

Een fit lichaam en positieve gedachtes zijn niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de relaties met familie, vrienden en collega’s.

Sportrusten helpt je te ontdekken welke ademhalingsoefeningen voor jou werken en hoe je slim kunt hardlopen en eten om topfit te worden.

We hebben jarenlange ervaring en vertalen de laatste wetenschappelijk inzichten in heldere taal. En we zijn als een goede vriend die af en toe een bemoedigend klopje op je schouder geeft (voor als je partner dat gezonde gedoe maar niets vindt ;)).

We hebben een half miljoen bezoekers per jaar en we doken op in veel landelijke kranten en tijdschriften.

Duizenden mensen gingen je voor en volgden onze online-programma’s om af te vallen of om ademhalingsoefeningen eigen te maken.

Doe je mee?

Wie zit er achter Sportrusten?

Er zijn nogal wat mensen actief betrokken Sportrusten. Zonder deze bijzondere types was sportrusten.nl vermoedelijk net zolang in de lucht geweest als Sport 7. Gelukkig loopt het anders: nu is sportrusten.nl al jarenlang een bloeiende website en we gaan nog jaren door. Ik stel graag de sportrusten-bende aan je voor.

Ik, Koen de Jong, ben oprichter van Sportrusten. Samen met bevlogen deskundigen (vakidioten) schreef ik tien boeken over onder andere trainen op hardlopen, kou, ademhaling en mediteren. Mijn nieuwste boek is Tem je brein. Meer weten over mij? Lees verder.
Zonder Mark Zuurhout was de website van Sportrusten vermoedelijk blijven steken op 20 bezoekers per maand met alleen wat blogs. Website-tovenaar Mark heeft achter de schermen echter een schitterend web gebouwd met mooie, gebruiksvriendelijke programma’s. Mark kan codes (her)schrijven en zorgt ervoor dat de website in de lucht blijft. Daarnaast loopt hij marathons en kan hij verschrikkelijk goed schrijven. PS. zoek je nog iemand om je website te laten bouwen?
Eline Keet denkt mee, loopt mee, mediteert mee, dipt mee en smeedt slimme plannen om Sportrusten onder de aandacht te brengen bij mensen die nog niet eerder van Sportrusten gehoord hebben.
Rob van Rooijen
Rob van Rooijen  is dé vraagbaak in de koffiehoek en hij heeft op elke vraag een antwoord. Hij heeft 21 keer een halve marathon (PR 1u41’54”) gelopen. En hij wil altijd alles weten. Rob leest nog meer boeken over hardlopen dan dat hij halve marathons loopt.

Ralf de Jong noemt zichzelf mural artist, wat zoveel wil zeggen als dat hij briljant mooie tekeningen maakt. Alle mooie graphics op Sportrusten komen uit zijn hand. Ook heeft Ralf een muur op het clubhuis beschilderd, dat alleen al is een goede reden om eens langs te komen.

Victor Plomp is een bewegingswetenschapper en zijn PR op de marathon ligt ruim onder de drie uur. Hij is dol op cijfers (hartslagen, vermogens, tijden) maar hij is ook een romanticus en zwerft graag over de Wadden(eilanden). De bewegingswetenschapper woont op een woonschip in Leeuwarden met zijn vrouw en dochters, hij is gek op trails, mooie verhalen en hartje winter springt hij na een rondje rennen graag in de vaart.

Femke Hoogland is vormgever. Een hele goede. Ze heeft onder andere de boeken Kopwerk en Lopen op vermogen vormgegeven. Verder maakt ze posters voor op het clubhuis en de e-books bij de programma’s. Ook zit ze achter het tijdschrift Mystical Miles. Na jah, als je iets moois wilt laten vormgeven, moet je bij Femke zijn.

Zonder onderstaande bronnen van inspiratie was Sportrusten ook niet geweest wat het nu is

Stans van der Poel is de vrouw van het 14-kilometer-schema. Verder is ze koploper in Nederland als het gaat om trainen op hartslag en ademhalingsoefeningen doen met meting van HRV. Ze is een enorme kennis- en inspiratiebron achter tig blogs en boeken. Klik hier voor haar website.

Wim Hof is bekend als de Iceman en heeft tig wereldrecords op zijn naam staan. Koen leerde Wim kennen toen ze samen het boek Koud Kunstje schreven. Door Wim hebben we ontdekt wat de kracht is van kou, en daar zijn we nogal blij mee. Ook heeft Wim nog een ademhalingsoefening toegevoegd aan het toch al brede pakket. Dank Wim!

Ook met oud-wielrenner Aart Vierhouten schreef Koen een boek. Kopwerk is een boek over ademhaling, het brein, glycogeen en hard fietsen. Aart is een onwijs leuke kerel en een bron van inspiratie.

Sportrusten was er niet geweest zonder het succes van het boek Verademing. Een boek over ademhaling, geschreven met Bram Bakker. Door het succes van dit boek ontstond het idee om een online plek te creëren waar mensen terecht konden met vragen en aanvullingen.

Met Brenda Frunt en Marieke de Groot van De Voedingsacademie hebben we een bijzondere samenwerking. Met deze bevlogen kennisbronnen werken we samen aan voedingsprogramma’s. Heb je een vraag over periodiek vasten? Dan ben je bij hen aan het goede adres.

Neef Maarten de Jong en ‘Vrouwen-Cirkel-Janneke-Poort’ zijn een paar jaar voor Sportrusten aan de slag geweest en zijn daarna hun eigen weg gegaan: vlieg hoog!

Contactgegevens

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

E-mail: info@sportrusten.nl
Koffiehoek: https://www.sportrusten.nl/sportrusten-koffiehoek
Telefoon: 085-1307692

Ook zijn we te vinden op diverse sociale media:

Facebook: https://www.facebook.com/Sportrusten
Instagram: https://www.instagram.com/sportrusten.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sportrusten
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCFUugeuyNlax7NU4scVHFBQ
Spotify: https://open.spotify.com/show/6jSdjO5ht0eqgrHF7Qvhh7
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-787553436
Strava: https://www.strava.com/clubs/sportrusten

Overige gegevens:

K.v.K.-nummer: 56301901
BTW-nummer: NL852064962B01