Over Sportrusten

Sportrusten is fan van ademhalingsoefeningen, kou, hardlopen, vroeg opstaan en avontuur.

Een fit lichaam en positieve gedachtes zijn niet alleen goed voor je gezondheid maar ook voor de relaties met familie, vrienden en collega’s.

Sportrusten helpt je te ontdekken welke ademhalingsoefeningen voor jou werken en hoe je slim kunt hardlopen en eten om topfit te worden.

We hebben jarenlange ervaring en vertalen de laatste wetenschappelijk inzichten in heldere taal. En we zijn als een goede vriend die af en toe een bemoedigend klopje op je schouder geeft (voor als je partner dat gezonde gedoe maar niets vindt ;)).

We hebben een half miljoen bezoekers per jaar en we doken op in veel landelijke kranten en tijdschriften.

Duizenden mensen gingen je voor en volgden onze online-programma’s om 5 kilo af te vallen of om ademhalingsoefeningen eigen te maken.

Doe je mee?

Wil jij je collega’s porren voor wat sport, ontspanning en avontuur?

Begin dan voorzichtig met onderstaand filmpje te delen.

Dat is een goeie eerste stap richting fitte collega’s.

Wie zit er achter Sportrusten?

Er zijn nogal wat mensen actief betrokken Sportrusten. Zonder deze bijzondere types was sportrusten.nl vermoedelijk net zolang in de lucht geweest als Sport 7. Gelukkig loopt het anders: nu is sportrusten.nl al jarenlang een bloeiende website en we gaan nog jaren door. Ik stel graag de sportrusten-bende aan je voor.

Koen de Jong - oprichter van SportrustenIk, Koen de Jong, ben oprichter van Sportrusten. Samen met bevlogen deskundigen (vakidioten) schreef ik zeven boeken over onder andere trainen op hartslag, kou, ademhaling, vogels kijken en een marathon lopen. Mijn droom: een mooie boerderij in het bos met ijsbaden, een boekenkast, een open haard, meditatieruimtes en mooie hardlooproutes. Je bent alvast uitgenodigd. Meer weten over Koen? Lees verder.

Janneke Poort heeft na twintig jaar onderwijs een nieuwe roeping gevonden: ontspanning, hardlopen en voeding. In 2012 woog Janneke nog 20 kilo meer en haar reumatoloog verbood haar om ooit nog hard te lopen. Toen ontdekte Janneke de programma’s van Sportrusten en ze viel 20 kilo af en liep drie marathons. Nu is ze een magneet voor positieve energie en mooie plannen. Meer weten over deze enthousiaste positieveling? Luister de Podcast. Ps. Al die mooie loopfoto’s maakt Janneke zelf!

Zonder Mark Zuurhout was de website van Sportrusten vermoedelijk blijven steken op 20 bezoekers per maand met alleen wat blogs. Website-tovenaar Mark heeft achter de schermen echter een schitterend web gebouwd met mooie, gebruiksvriendelijke programma’s. Mark kan codes (her)schrijven en zorgt ervoor dat de website in de lucht blijft. Daarnaast loopt hij marathons en kan hij verschrikkelijk goed schrijven. PS. zoek je nog iemand om je website te laten bouwen? Wij hebben Mark 2 dagen per week nodig, maar de overige dagen heb je nog kans.

Rob van Rooijen  is dé vraagbaak in de koffiehoek en hij heeft op elke vraag een antwoord. Hij heeft 21 keer een halve marathon (PR 1u41’54”) gelopen. En hij wil altijd alles weten. Rob leest nog meer boeken over hardlopen dan dat hij halve marathons loopt. Wil je op woensdagavond een rondje met hem lopen? Dan heb je pech, want die avond danst hij met zijn vrouw en dat is heilig.

Zonder onderstaande bronnen van inspiratie was Sportrusten ook niet geweest wat het nu is.

Stans van der Poel is de vrouw van het 14-kilometer-schema. Verder is ze koploper in Nederland als het gaat om trainen op hartslag en ademhalingsoefeningen doen met meting van HRV. Ze is een enorme kennis- en inspiratiebron achter tig blogs en boeken. Klik hier voor haar website.

Victor PlompVictor Plomp is een bewegingswetenschapper en zijn PR op de marathon ligt onder de drie uur. Hij is dol op cijfers (hartslagen, vermogens, tijden) maar hij is ook een romanticus en zwerft graag over de Wadden(eilanden). De bewegingswetenschapper woont op een woonschip in Leeuwarden met zijn vrouw en dochters, hij is gek op trails, mooie verhalen en hartje winter springt hij na een rondje rennen graag in de vaart. Dat hij eigenlijk liever op natuurijs schaatst dan rent, is hem vergeven.

‘Wie maakt jullie cartoons, die zijn echt briljant leuk,’ die vraag krijg ik vaak. Antwoord: Jacqueline Maatman van Studio Ons. Al sinds het begin van Sportrusten maakt ze alle tekeningen van hardlopers, wielrenners, bankhangers en poppetjes in een wak.

Peter van Buijtene is Personal Trainer/ Coach en begeleidt dagelijks klanten naar verschillende doelen als: gewichtsverlies, levensstijl veranderen, herstellen van Burn-out en het trainen naar een halve of hele marathon. Over dat laatste geeft hij geregeld lezingen en workshops voor Sportrusten. Hij is al jarenlang lid van het Energy Control netwerk en loopt zelf regelmatig hard.

 


Contactgegevens

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

E-mail: info@sportrusten.nl
Koffiehoek: https://www.sportrusten.nl/koffiehoek
Telefoon: 085-1307692

Ook zijn we te vinden op diverse sociale media:

Facebook: https://www.facebook.com/Sportrusten
Instagram: https://www.instagram.com/sportrusten.nl
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sportrusten
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCFUugeuyNlax7NU4scVHFBQ
Spotify: https://open.spotify.com/show/6jSdjO5ht0eqgrHF7Qvhh7
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-787553436
Strava: https://www.strava.com/clubs/sportrusten

Overige gegevens:

K.v.K.-nummer: 56301901
BTW-nummer: NL852064962B01

Let op: Sportrusten heeft geen bezoekadres. Wil je een persoonlijke afspraak maken? Neem dan contact op met Koen de Jong via bovenstaande contactgegevens.