Over Sportrusten

Zittend stressen en teveel eten is een ramp.

Als je veel van je jezelf vraagt, moet je ook goed voor je lichaam zorgen.

Maar met saaie praat en overdreven gezond gedoe hebben we niets, dus kom niet aanzetten met ‘je moet vroeg naar bed en je mag geen bier drinken’

Wij hebben meer met marathons lopen en avonturen beleven.

We lopen in het pikkedonker, over het strand of door het bos.

Onze ervaringen delen we op sportrusten.nl.

Met een half miljoen bezoekers per jaar is Sportrusten één van de best bezochte websites over hardlopen.

Dat is logisch.

Want op sportrusten.nl staan tientallen tips waar je als loper vandaag al wat aan hebt.

En we hebben het niet alleen over hardlopen maar ook over ademhaling, koud douchen, vroeg opstaan en koolhydraten.

We zijn namelijk niet alleen maar fan van hardlopen.

’s Winters hakken we een gat in het ijs voor koudetraining en met regelmaat zitten we 10 dagen in stilte in een klooster om te mediteren.

Onze lijfspreuk: word fit met een glimlach (en af en toe een grimas).

Schrijf je in voor de Sportrusten nieuwsbrief en laat je wekelijks inspireren met gekke verhalen en pittige uitdagingen.

Vul hier je naam en mailadres in, en we sturen je direct een interessant e-book toe, als cadeau:

Wil jij je collega’s porren voor wat sport, ontspanning en avontuur?

Begin dan voorzichtig met onderstaand filmpje te delen.

Dat is een goeie eerste stap richting een marathon of een spectaculaire fietstocht.

Wie zit er achter Sportrusten?

Er zijn nogal wat mensen actief betrokken Sportrusten. Zonder deze bijzondere types was sportrusten.nl vermoedelijk net zolang in de lucht geweest als Sport 7. Gelukkig loopt het anders: nu is sportrusten.nl een bloeiende website met een half miljoen bezoekers per jaar. Ik stel graag de sportrusten-bende aan je voor.

Koen de Jong - oprichter van SportrustenIk, Koen de Jong, ben oprichter van Sportrusten. Samen met bevlogen deskundigen (vakidioten) schreef ik zeven boeken over onder andere trainen op hartslag, kou, ademhaling, vogels kijken en een marathon lopen. Mijn droom: een mooie boerderij in het bos met ijsbaden, een boekenkast, een open haard, meditatieruimtes en mooie hardlooproutes. Je bent alvast uitgenodigd.

Aart Vierhouten - het gezicht van Sportrusten voor wielrennersAart Vierhouten is het gezicht van Sportrusten voor wielrenners. Hij was 14 jaar prof  en finishte 12 x in Parijs-Roubaix. Verder reed hij 8 x een WK en nam hij deel aan de Olympische Spelen en alle grote rondes. In zijn actieve carrière liet hij andere wielrenners winnen en nu doet hij dat eigenlijk nog steeds: hij laat fanatieke fietsers boven zichzelf uitstijgen. Verder is Aart een supersympatieke vent  die er eigenlijk altijd gewoon bij wil hebben als je op avontuur gaat.

Mark Zuurhout - chef WebsiteMark Zuurhout is de man van de website. Hij verzorgt de technische hoogstandjes en houdt de website in de lucht als er ineens heel veel bezoekers zijn. En hij loopt trails van wel 60K. Zijn favoriete ‘gewone’ marathon: (FC) Utrecht.

Stans van der Poel - de vrouw van het 14-kilometer-schemaStans van der Poel is de vrouw van het 14-kilometer-schema. Verder is ze koploper in Nederland als het gaat om trainen op hartslag en ademhalingsoefeningen doen met meting van HRV. Ze is een enorme kennis- en inspiratiebron achter tig blogs en boeken. Klik hier voor haar website.

‘Wie maakt jullie cartoons, die zijn echt briljant leuk,’ die vraag krijg ik vaak. Antwoord: Jacqueline Maatman van Studio Ons. Al sinds het begin van Sportrusten maakt ze alle tekeningen van hardlopers, wielrenners, bankhangers en poppetjes in een wak.

De foto’s van lopers in het bos, op het strand of op de hei worden gemaakt door de beroemde hardloopfotografe Janneke Poort. Voor ze de foto’s voor ons maakte, liep ze eerst een marathon met het 14-kilometer-schema. Mooi werk.

Zie je wielrenners op de foto staan, dan is de foto hoogstwaarschijnlijk gemaakt door Leon van Bon. Eerst ploeggenoot van Aart, nu topfotograaf. Als winnaar van NK’s en etappes in de tour weet hij precies waar de mooie plaatjes geschoten moeten worden.

Peter van Buijtene is Personal Trainer/ Coach en begeleidt dagelijks klanten naar verschillende doelen als: gewichtsverlies, levensstijl veranderen, herstellen van Burn-out en het trainen naar een halve of hele marathon. Over dat laatste geeft hij geregeld lezingen en workshops voor Sportrusten. Hij is al jarenlang lid van het Energy Control netwerk en loopt zelf regelmatig hard.

Rob van Rooijen  is dé vraagbaak in de koffiehoek. Hij heeft 21 keer een halve marathon (PR 1u41’54”) gelopen. En hij wil altijd alles weten. Rob leest nog meer boeken over hardlopen dan dat hij halve marathons loopt. Wil je op woensdagavond een rondje met hem lopen? Dan heb je pech, want die avond danst hij met zijn vrouw en dat is heilig.


Contactgegevens

Je kunt op verschillende manieren contact met ons opnemen.

E-mail: info@sportrusten.nl
Koffiehoek: https://www.sportrusten.nl/koffiehoek
Telefoon: 06-38899730

Ook zijn we te vinden op diverse sociale media:

Facebook: https://www.facebook.com/Sportrusten
Instagram: https://www.instagram.com/sportrusten.nl
Twitter: https://twitter.com/sportrusten
LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/sportrusten
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCFUugeuyNlax7NU4scVHFBQ
Spotify: https://open.spotify.com/show/6jSdjO5ht0eqgrHF7Qvhh7
Soundcloud: https://soundcloud.com/user-787553436
Strava: https://www.strava.com/clubs/sportrusten

Overige gegevens:

K.v.K.-nummer: 56301901
BTW-nummer: NL852064962B01

Let op: Sportrusten heeft geen bezoekadres. Wil je een persoonlijke afspraak maken? Neem dan contact op met Koen de Jong via bovenstaande contactgegevens.