Ervaringen van Sportrusters

Duizenden mensen gingen je voor met onze ademhalingsoefeningen, gezond(er) eten, hardloopprogramma's en de uitdaging om koud te douchen.

Lees hier de ervaringen van andere Sportrusters.

Tem je brein: Ademhalingsoefeningen

Tem je brein: Ademhalingsoefeningen

Jouw ervaring met ademhalingsoefeningen delen? Klik hier.

Kirsten - Ervaring met ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen hebben mij mijn gezondheid teruggegeven. Ook heb ik veel geleerd over relatie hartslag, ademhaling, rust en herstel. Qua sporten en in het dagelijks leven.

Kirsten Vogd, 39 jaar

Job - Ervaring met ademhalingsoefeningen

Ik heb veel profijt van ademhalingsoefeningen. Heel veel lichamelijke ontspanning. Een houvast bij paniekaanvallen. Een lagere hartslag. Neusademhaling tijdens het hardlopen.

Job Baart de la Faille, 47 jaar

Ramon - Ervaring met ademhalingsoefeningen

Ademhalingsoefeningen geven mij rust, energie, helderheid en een anker in mijn leven!

Ramon Blenderman, 53 jaar

Coosje - Ervaring met ademhalingsoefeningen

Bij het sporten veel meer bewust geworden van keuzes die ik maak. Rustig ademen helpt om terug te komen als je stuk zit. Als adem en beweging één zijn, kom je in een flow waarin je veel meer kunt verdragen.

Coosje, 45 jaar

Hardlopen: 100 dagen programma

Hardlopen: 100 dagen programma

Heb je ook het 100 dagen programma doorlopen? Dan horen we graag jouw ervaring. Klik hier.

Jurgen, Berenloop - Ervaring met 100 dagen Sportrusten Programma

"Een nieuw PR! Drie en een halve minuut sneller en dat op dit parcours. Dit had ik niet durven dromen. Supertrots."

Jurgen, Berenloop (3u24)

Wendy Dekker, Amsterdam Marathon - Ervaring met 100 dagen Sportrusten Programma

"Op kilometer 28 besefte ik; nog 1x die 14 kilometer van Sportrusten en ik ben er."

Wendy Dekker, Amsterdam Marathon

Annet Bosman, halve van Amsterdam - Ervaring met 100 dagen Sportrusten Programma

"Het fijne van dit schema zijn de relatief korte trainingen die makkelijk in te passen zijn aan werk en gezin."

Annet Bosman, halve van Amsterdam

Jan, Halve marathon - Ervaring met 100 dagen Sportrusten Programma

"Na afloop was ik vrij snel weer hersteld. Dit zonder echte pijntjes. Ook de twee dagen daarna niet!"

Jan, halve marathon

Paul, Marathon van Amsterdam (2018) - Ervaring met 100 dagen Sportrusten Programma

"Wat een prachtige belevenis die 100 dagen en dan ook nog eens marathon."

Paul, Marathon van Amsterdam

Joris de Coo, Halve marathon - Ervaring met 100 dagen Sportrusten Programma

"Met sprongen tegelijk ging ik vooruit en het ene na het andere PR sneuvelde tijdens de gewone trainingen."

Joris de Coo, halve marathon

5 kilo kwijt

5 kilo kwijt

Jouw ervaring met 5 kilo kwijt delen? Klik hier.

Nicole - Ervaring met 5 kilo kwijt

Ik ben in 30 dagen 4 kilo kwijtgeraakt! Kleine wijzigingen die ik doorvoerde in mijn eten en leefstijl n.a.v. de mailtjes en het werkte! Het gaf mij de handvatten die ik nodig had.

Nicole, 35 jaar

Angela - Ervaring met 5 kilo kwijt

Want ik vind het heerlijk om elke dag een mailtje te krijgen, te wegen en grafiekjes in te vullen, de resultaten van anderen te lezen. Daardoor ga ik door!

Angela, 54 jaar

Daniella - Ervaring met 5 kilo kwijt

Dat in een maand tijd je leven zó kan veranderen! Ik ben 5 kg afgevallen, voel me super en ben erg blij met het optimisme en steun van Janneke! Ik ben zelf doorgegaan en ben nu dik 6,5 kg afgevallen!

Daniëlla

Liesbeth - Ervaring met 5 kilo kwijt

Ik zie 3x eten per dag als mijn nieuwe levensstijl! Geniet van de yoghurt met fruit, noten en zaden voor het ontbijt en salades als lunch. In de avond extra groente.

Liesbeth

Sportrusten boeken

Reviews op boeken

Sportrusten-Koen schreef 6 boeken over ademhaling, sport en kou. Zijn boeken zijn meer dan 125.000 x verkocht en meerdere landen vertaald.

Lees enkele reacties van lezers.

De theorie is duidelijk, de oefeningen zijn praktisch en makkelijk uit te voeren - gelukkig maar want dan pas je ze ook eerder toe. Al heel snel had ik resultaat: meer ontspanning, sneller op adem na sporten. De titel is precies goed, het boek is een verademing.

ViviCoco op bol.com

Mijn huisarts heeft me op dit boek gewezen. Ik heb een burn-out met hevige lichamelijke klachten. Makkelijk te lezen boek. Na enkele weken al resultaat! Een betere ademhaling is voor talrijke psychische/lichamelijke problemen dé oplossing! Ik ben zeer tevreden. Zeker een aanrader!!

Nicole op sportrusten.nl

Erg goed boek waar ik al veel aan heb gehad. Ik had veel last van oa gejaagdheid en spanningshoofdpijn, maar dat is verleden tijd. De vele verhalen die in dit boek naar voren kwamen kwamen zeer bekend voor en zorgden voor meer duidelijkheid over de klachten die ik had.

Age op sportrusten.nl

Het boek leest makkelijk en tijdens het lezen besef je dat de schema's van vroeger niet voor iedereen de beste voorbereiding zijn.

Sisc op bol.com

Goed leesbaar boek dat veel vertelt over de achtergond van slim trainen voor hardlopers. Duidelijke uitleg en praktische schema's. Heeft mij veel tijd en energie bespaard!

sonjamariska op bol.com

Wat een goed boek zeg!! Leest super goed en is enorm inspirerend. Heb de marathon van Rotterdam gelopen met het 14km schema. En dat was zeker niet mijn laatste marathon.

Alex Brinkmans op sportrusten.nl

Alle adem, training- en loop informatie bij elkaar in 1 boek... geweldig!

Cees op sportrusten.nl

Na het lezen van koud kunstje geïnspireerd door Wim Hof Methode (ademhaling, koude training en inzet), begonnen met dagelijks koud douchen. En na nu een dikke maand helemaal gewend aan de koude douche. In het begin doorzetten en blijven ademen. Daarna wordt het een koud kunstje en een verslavende dagelijkse portie energie. Het boek in een woord 'verfrissend'!

Ronald078 op bol.com

Duidelijk, krachtig, efficiënt boekje! Inspirerende teksten en methode van Wim Hof. Ik pas het toe bij ms en heb meteen verlichting gemerkt en besloot niet aan de medicijnen te gaan. Fijn dat dit boekje bestaat, een zeer aan te raden boekje, voor zowel gezonde als zieke mensen.

Lorabert op bol.com

Makkelijk leesbaar en fijn boek. Erg compleet met oefeningen, maar ook bevindingen. Lastige termen worden goed besproken.

Maan1135 op bol.com

Hoe heerlijk herkenbaar, die strijd om stil te zijn, de moeite die het kost om je gedachten onder controle te krijgen. En om stil te zitten. Ik moest af en toe echt lachen: "Gelukkig! Ik ben niet de enige!" De schrijver neemt ons mee op zijn pad en laat de lezer op een toegankelijke manier zien wat meditatie je kan brengen. Hij stelt de juiste vragen en geeft de antwoorden op heldere en inspirerende wijze. Nog knapper is het dat hij mij daadwerkelijk heeft overtuigd van de kracht van meditatie en ik zal het dus nogmaals een kans geven.

Fawkes66 op bol.com

Een prettig verteld en snel leesbaar boek over de ervaring van een cold turkey 10 daagse meditatie retraite. Knap dat je eraan begint en nog knapper dat je er zo leuk, overtuigend en informatief (eerlijk) over kunt schrijven. Over de retraite zelf en het effect ervan in het algemeen en na deze retraite.

AnnieAmersfoort op bol.com

Sportrusten bij bedrijven

Bedrijven

Sportrusten heeft ook veel werknemers bij bedrijven aangemoedigd om rustiger te ademen en meer te bewegen.

De volgende bedrijven pakken hun stress aan met Sportrusten.