Wat gebeurt er als je veel koolhydraten eet?

Wat gebeurt er als je veel koolhydraten eet?

Ik wil niet hysterisch doen over voeding en koolhydraten, maar sinds ik William Cortvriendt volg, ben ik toch anders over eten (en dan met name koolhydraten) gaan denken.

Tegenwoordig eet ik Griekse yoghurt met noten voor mijn lunch.

Of ik eet 2 boterhammen (i.p.v. 6) dik belegd met avocado, ei, tomaat en sla.

Ook bij mijn avondeten ligt 60% van mijn bord vol met groenten.

Je kunt er boeken over lezen, maar in onderstaand filmpje legt arts William Cortvriendt kort en bondig uit wat er gebeurt als je koolhydraten eet (en waarom je daar dus wel wat in wil minderen).

Noot: wil jij wat kilo’s kwijt of wat meer energie? Geloof dan nooit een voedingsdeskundige op zijn/haar woord. Maar ga experimenteren met je eigen lichaam als kompas. Dan leer je vanzelf wat voor je werkt en wat niet voor je werkt.

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


11 Responses to "Wat gebeurt er als je veel koolhydraten eet?"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.