Een kankervrije wereld: is dat mogelijk?

Een kankervrije wereld: is dat mogelijk?

‘Kunnen we dat wel delen, Koen?’ Janneke kijkt bezorgd.

‘Natuurlijk. We moeten het wel delen,’ zeg ik.

‘Het voelt niet goed,’ zegt Janneke, ‘die term. Zo lijkt het net alsof het je eigen schuld is als je het krijgt.’

Ik heb Janneke gevraagd of ze een afbeelding wil maken bij het interview dat ik had met William Cortvriendt over zijn nieuwe boek Kankervrij. Nadat we de video’s hadden geplaatst begon Janneke te twijfelen.

Een vriendin die het manuscript Kankervrij wilde lezen, was na twee hoofdstukken gestopt.

‘Dit kan ik nog niet aan,’ zei ze. ‘Cortvriendt bedoelt het vast goed, maar die eerste hoofdstukken over de oorzaken van kanker. Het lijkt net alsof het mijn eigen schuld is, dat ik kanker heb gecreëerd in mijn eigen cellen.’

Ze heeft vorig jaar borstkanker gehad en de chemokuren zijn goed aangeslagen. Inmiddels heeft ze weer een bos haar, een felle tong en een grote grijns. Maar ook nog angst.

William Cortvriendt beschrijft in Kankervrij over de opkomst en oorzaken van kanker. En hij schrijft wat je zelf kunt doen om kanker te voorkomen en – nog belangrijker – wat je kunt doen als je de diagnose krijgt

Cortvriendt schrijft dat mensen 10.000 jaar geleden géén kanker kregen. Dat kun je onderzoeken in botten van prehistorische skeletten. Nu krijgt vier op de tien Nederlanders kanker.

Met verwijzing naar honderden (!) onderzoeken, pluist Cortvriendt de oorzaken van kanker uit. Hij komt uit bij vier grote, bewezen boosdoeners: sigaretten, suiker, stress en gebrek aan lichaamsbeweging.

De vraag is dan natuurlijk. Als wij – mensen – weten wat de bron is van kanker, dan kunnen we het ook weer verbannen. Het is een hoopvol boek, als je dat erin kunt zien. Als je minder vertrouwen hebt in de mensheid, kun je er ook droevig van worden. De tabaksindustrie, de voedingsindustrie en de farmaceutische industrie hebben wel wat te bespreken. ‘We blijken grote kankerverwekkers te produceren. Wat gaan we doen: door met geld verdienen, of zoeken we een ander baantje?’

Ik heb vertrouwen in mensen.

En in de keuzes die mensen maken.

Dus de boodschap van Cortvriendt wil ik graag met je delen. In een uitgebreid interview vraag ik hem alles over zijn onderzoek en zijn bevindingen.

Neem de tijd. Het is interessante kost.

Heb je weinig tijd, omdat je kanker hebt?

Om te beginnen: heel veel sterkte de komende tijd en tien diepe buigingen dat je dit leest en zelf op onderzoek uitgaat wat je kunt doen.

Onderstaande boodschap van Cortvriendt is een waardevolle, korte boodschap.

In aanloop naar je chemokuren: ga ketogeen eten.

Wat Cortvriendt beschrijft over suiker en kanker is mogelijk van levensbelang. Wat blijkt? Een kankercel is dol op suiker. Veel kankercellen leven op suiker. Dus als je 5 dagen ketogeen eet (geen suiker, geen koolhydraten), dan verzwakt je kankercel mogelijk flink. Chemokuur slaat natuurlijk beter aan bij een zwakke kankercel dan een sterke kankercel.

Ik ben geen dokter en ik heb hier geen verstand van, maar deze kennis lijkt me toch het verspreiden waard, zeker gezien de wetenschappelijke onderbouwing en bijzondere resultaten

Bekijk hier de video van 6 minuten over ketogeen eten:

Wil je meer weten, het boek Kankervrij is overal verkrijgbaar. Hier een link naar het boek.

Als je kennis, ervaringen, links of opmerkingen hebt: ik hoor het graag.

Geluk.


Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.

19 reacties op "Een kankervrije wereld: is dat mogelijk?"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.