Periodiek vasten én Giel Beelen

Periodiek vasten én Giel Beelen

‘Ik moet gewoon werken,’ schreef A. onder het filmpje.

In het filmpje van 5 seconden zie je hoe ik een nat pak krijg.

Brenda Frunt van De Voedingsacademie had Janneke en mij uitgenodigd om een rondje hard te lopen in Vught. We zijn 2 dagen bezig om een mooi programma op te nemen over periodiek vasten (intermittent fasting). Brenda heeft samen met Marieke de Groot een enorme bak kennis over de voordelen van vasten. Dus toen we op dinsdag de hele dag hadden gepraat, gedacht, gediscussieerd, geschreven en gefilmd, nodigde Brenda ons uit om op woensdag te starten met een rondje lopen.

Om 6:30 liepen we Vught uit, richting de IJzeren Man: een plas gehuld in stilte en ochtendnevel. Halverwege fluisterde Brenda: hier rechts. We liepen een schiereilandje op en links en rechts lag het water uitnodigend te wachten. Op de kop van het schiereiland hing een touw. Brenda twijfelde niet, pakte het touw, zette zich af en dook – met kleren en al – het water in.

Dat wil ik ook, dacht ik

Janneke had toen al de slappe lach en pakte haar telefoon om te filmen. We genoten nog even van de zon boven het water en liepen toen door.

Om 8:50 zaten we aan tafel om te bespreken wie uit kon leggen wat autofagie* precies is en waarom dat zo mooi is.

Voor ik dinsdagochtend vroeg naar Vught afreisde, had ik op maandagavond ook een mooie ontmoeting in Amsterdam.

In de A’dam Toren achter Centraal station zat ik op de 18de verdieping in de podcast van Giel Beelen. We hebben een uur gepraat over mediteren, Guns N’ Roses, Wim Hof, vroeg opstaan, Ayahuasca en meer moois. Het was een leuk gesprek met errug leuk publiek. Janneke vroeg na afloop of Giel niet eens een marathon wil lopen.

‘Ja, zeker,’ zei Giel.

En twee minuten later stond vast dat Giel de marathon gaat lopen met een Sportrusten-aanpak. We zijn benieuwd. De podcast van Giel is interessante kost met mooie sprekers zoals Tijn Touber, Jan Geurtz en Richard de Leth. Als onze podcast live staat, geven we een seintje.

Het lijkt Giel wel een goed idee als ik een boek ga schrijven over Tantra en ademhaling (waarom Giel dat denkt, hoor je in de podcast, vanaf 23 augustus online). Dat boek gaat er voorlopig niet komen. De komende maanden ga ik aan de slag met 2 nieuwe programma’s (periodiek vasten en mediteren), een nieuw boek (Tem je brein), veel mooie ontmoetingen, lezingen, webinars, een nieuw tijdschrift en een e book over lopen op vermogen.

Kortom: op naar een mooie herfst!

Wat zijn jouw plannen?

*Autofagie is interessante kost. Google maar even (tenzij je 1 september mee doet met het programma Periodiek Vasten, dan hoef je niet te Googlen: in het programma leggen Brenda en Marieke het helder uit).


Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.

4 reacties op "Periodiek vasten én Giel Beelen"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.