Larense Lange trail: samen genieten

Zondagochtend en de lucht is strakblauw. Als ik aankom fietsen bij het startpunt van de Larense Lange trail staat er een groepje van 15 mannen en vrouwen al klaar om te vertrekken. Ontspannen staan ze in een kring op de parkeerplaats van de begraafplaats in Laren. Géén druk gedoe in een startvak, géén startnummers, géén tijdregistratie, géén podium. Gewoon een enthousiaste groep mensen die het leuk vindt om samen hard te lopen in de natuur, over slingerende bos- en heidepaden, zoveel mogelijk van het asfalt af. Samen hardlopen en genieten, dat is het doel van Joost & Robert van Runners United, de organisatie van het evenement.

Er zijn 2 groepen voor de trail van 21 kilometer. De eerste groep houdt een tempo aan van 6:30 minuten per kilometer, de tweede groep mikt op 5:30. Ik sluit aan bij de snellere groep en raak in gesprek met een drietal deelnemers. Het blijkt dat ze in oktober de Indian Summer Ultra gaan doen, een zware trail door het schitterende Drentse landschap. Koen en ik liepen hier vorig jaar de 60 kilometer, deze mannen gaan voor het echte werk van maar liefst 127 kilometer. Al snel heb ik door dat zij het serieuzer aanpakken dan Koen en ik vorig jaar. Onze voorbereiding was gammel en ongestructureerd, een echt plan ontbrak.

Mijn mede-lopers van vandaag hebben het parcours van de Indian Summer Ultra al verkend en lopen elk weekend een lange trail. Gelijk hebben ze, elke trail is een avontuur. Of deze nou 20, 60 of 127 kilometer lang is.

Runners United, Larens Lange complete groep

Na een groepsfoto gaan we van start, de groep van 6:30 min/km een kwartier eerder dan wij. Voor mij is het gebied in Laren en Hilversum bekend terrein. Ik loop hier al jarenlang geregeld mijn rondjes, maar de mannen van Runners United leiden mij over nieuwe onbekende paden. Het is zwaarder dan ik had verwacht, een echte trail. Door het mulle zand, een flinke heuvel op, smalle bospaden met boomwortels, omgevallen bomen, kuilen en open stukken vol in de brandende zon. Ik vraag me af hoe het zal zijn om hier ‘s nachts in het pikkedonker te lopen.

De man voorop weet het fijne tempo van 5:30 min/km perfect aan te houden en na 21 kilometer zijn we weer terug waar we begonnen.

Wil je ook een keer meelopen met een mooie trail van Runners United? Kijk dan even op hun website: www.runnersunited.nl of via Facebook: facebook.com/runnersunitednl.

Runners United, Larense Lange

Joost & Robert, bedankt voor een mooie zondagochtend en tot een volgende keer!

Over de auteur

Mark Zuurhout (1981) is neef nummer drie die zich aansloot bij Sportrusten. Eindelijk een neef die écht iets kan: websites bouwen, bijhouden en verbeteren.

En denk maar niet dat hij niet kan sporten omdat hij handig is met computers. Nee, Mark loopt gewoon de marathon van Rotterdam en voetbalde jaren bij BVV.

Is er dan niets mis met Mark? Nou, toch wel. Hij heeft een seizoenskaart voor FC Utrecht. Maar dat wordt hem vergeven zolang hij blijft toveren met de website.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


Nog geen reacties op "Larense Lange trail: samen genieten"