Heerlijke salade

Heerlijke salade

Bijgewerkt 12 augustus 2020.

Sommige mensen vinden het tijdens de vakantie makkelijker om gezond te eten. Minder stress, meer tijd.

Voor anderen is de vakantie juist een periode met meer alcohol, ijs en tussendoortjes.

Het afgelopen jaar heb ik honderden (of al duizenden?) mensen geholpen om wat gezonder te eten, zonder wilskracht en honger lijden.

De dagelijkse berichten die ik krijg zijn heel afwisselend;

‘Janneke, ik eet helemaal volgens de recepten in je boek, maar toch val ik nog niet af, wat kan ik doen?’

‘Ik eet echt heel gezond, maar als ik stress van mijn werk voel, kan ik mijn trek naar eten niet onderdrukken’

‘Janneke, ik ben nu 3.3 kg kwijt; ik slaap goed, je eetprogramma geeft me heel veel rust en kost me weinig moeite; sterker nog; ik krijg er veel energie voor terug en heb ook nog tijd voor andere dingen. Ik wil graag mijn maandprogramma omzetten naar het jaarabonnement want dit gevoel wil ik niet meer loslaten’

‘Ik ben 5 kilo kwijt, ik heb kennis gemaakt met koud dippen, ik loop verder hard dan ik ooit had durven dromen, krijg veel complimenten van mensen en taal niet meer naar suiker of chips. Bedankt voor je steun en enthousiasme’

‘Ik word zo blij van je filmpjes iedere ochtend’

Al deze berichten betekenen veel;  ik voel een enorme dankbaarheid.

Het is een grote stimulans om door te gaan met het delen van kennis en mensen te motiveren en stimuleren om met simpele stappen veel gezondheidswinst te laten ervaren.

Goede voeding, beweging én je lijf in rust brengen brengt zoveel moois. Dat je nu nauwelijks kunt bevatten wat een effect dat binnen één maand, 6 maanden of een jaar heeft.

Ik kijk geregeld terug naar waar ik 5-4-3-2-1 jaar geleden stond; Facebook herinnert me geregeld aan herinneringen waar ik mezelf (inmiddels) 23 kilo zwaarder terugzie. Waar ik nu voor de lol ‘even’ 28km ga trailen door de Limburge heuvels met één grote glimlach op mijn gezicht.

Geloof me… dat had ik nooit durven dromen toen ik ooit voor de eerste 5 km van de Hilversum City Run ging trainen

Omdat de vraag naar recepten altijd blijft bestaan, deel ik deze een lunch nog een keer.

Je hebt hem zó op tafel staan en het is een  heerlijke lunch op je favoriete vakantie-adresje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • Gemengde salade 300 gram
  • 100 gram gerookte zalm
  • Twee eieren
  • Handje hazelnoten
  • Olijfolie
  • Eventueel een lekker volkorenbroodje

Verdeel de salade over twee borden

Snijd de gerookte zalm in stukjes

Kook de eieren en snijd ze in vieren

Doe een handje hazelnoten over de salade

Schenk wat olijfolie over de salade en voeg naar smaak zout en peper toe

Voor het echte vakantiegevoel:

Doe wat olijfolie met peper en zout in een schaaltje

Dip hier stukjes gesneden volkorenbrood in en waan je in Florence!


Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Na de diagnose reuma en een verlammend doktersadvies "jij mag nooit meer hardlopen" ging Janneke Poort op zoek naar alternatieven. Inmiddels is Janneke 20 kilo afgevallen en heeft ze drie marathons gelopen.

Bij Sportrusten is ze chef plannensmeder én ze is de beroemde loopfotograaf Sjansarazzi.

Een reactie op "Heerlijke salade"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.