10 online maandprogramma's

€ 65 per jaar

Word fit met een glimlach
(en af en toe een grimas)

 • Verademing (t.w.v. €59,00)
 • 3 kilo kwijt (t.w.v. €59,00)
 • Trainen met kou (t.w.v. €37,95)
 • Dankbaarheid
 • Fit met goede slaap
 • Geen alcohol
 • Runstreak
 • Ochtendritueel
 • Lopen in D2
 • Bonus: alle e-books

Alles-in-1

€ 149,50 per jaar

Ook toegang tot de programma's
van 100 dagen

 • Verademing (t.w.v. €59,00)
 • 3 kilo kwijt (t.w.v. €59,00)
 • Trainen met kou (t.w.v. €37,95)
 • Dankbaarheid
 • Fit met goede slaap
 • Geen alcohol
 • Runstreak
 • Ochtendritueel
 • Lopen in D2
 • 100 dagen Hardlooprogramma (t.w.v. € 97,00)
 • 100 dagen Periodiek Vasten (t.w.v. € 97,00)
 • 100 dagen Tem je brein (t.w.v. € 79,00)
 • Bonus: alle e-books

Beweeg je te weinig? Heb je last van een roedel puppy’s in je hoofd? Ben je een paar kilo te zwaar?

Zit je ‘s ochtends wel eens op de rand van je bed en denk je ‘wat is er met mij gebeurd de afgelopen vijf jaar?’ Waar zijn mijn dromen? Waar is mijn energie? Waarom ben ik een paar kilo zwaarder dan een paar jaar geleden?

Wil jij weer de energie en de dromen van je 17-jarige zelf? Of wil je gezond eten, een halve marathon lopen of focus om een boek te lezen? Wil je bruisen van de energie voor je eigen bedrijf?

Wat je doel ook is: als lid van Sportrusten word je (weer) fit met een glimlach (en af en toe een grimas).

Als lid van Sportrusten, leer je onder andere welke ademhalingsoefening bij je past. Je leert hardlopen in hartslagzone D2. Je ervaart de voordelen van gezond eten.  Het belang van goede slaap, het hebben van een ochtendritueel, de voordelen van koud douchen. Én nog meer!

Kortom: in een jaar leer jij je lijf kennen.

En dat doe je niet alleen, maar samen met gelijkgestemden.

Doe mee.

Niet allemaal tegelijk, maar stap voor stap.

 • Sportrusten Jaarprogramma - Januari: Verademing
 • Sportrusten Jaarprogramma - Februari: Dankbaarheid
 • Sportrusten Jaarprogramma - Maart: Diep slapen
 • Sportrusten Jaarprogramma - April: Geen alcohol
 • Sportrusten Jaarprogramma - Mei: 3 kilo kwijt
 • Sportrusten Jaarprogramma - Juni: Vroeg op - ochtendritueel
 • Sportrusten Jaarprogramma - Juli: Lees een boek
 • Sportrusten Jaarprogramma - Augustus: Lees een boek
 • Sportrusten Jaarprogramma - September: Sporten in D2
 • Sportrusten Jaarprogramma - Oktober: 40 minuten mediteren (per dag)
 • Sportrusten Jaarprogramma - November: Koud douchen en run-dip-run
 • Sportrusten Jaarprogramma - December: Runstreak - Iedere dag hardlopen

10 maandelijkse uitdagingen en 3 programma’s van 100 dagen

Word lid en je kunt stap voor stap aan de slag met ademhalingsoefeningen, beweging, gezond eten én meer.

Omdat we weten dat het soms moeilijk is om nieuwe gewoontes aan te leren, helpen we je graag op weg. Het hele jaar door!

Met kennis. Met motivatie. Met grapjes.

Er moet niks, maar met wat discipline én motivatie heb je straks een dijk van een conditie, ben je wat kilo’s kwijt én heb jij je brein getemd en voel je je het hele jaar door topfit.

Dit zijn de programma’s uit het lidmaatschap:

100 dagen Tem je brein (nieuw): Leer mediteren in 100 dagen. Dit is programma komt voort uit het nieuwe boek: Tem je brein. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Het is inclusief een instructievideo over hoe je kunt mediteren. Vanaf dag 94 kun je deelnemen aan de livestream. Dit programma is onderdeel van het Alles-in-1 abonnement. En is ook als los programma te volgen.

100 dagen Periodiek vasten: Leer om in 100 dagen een vetverbrander te worden. Stap voor stap. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Het is inclusief een stappenplan en recepten. Je kunt dagelijks je buikomvang, je gewicht en energieniveau bijhouden in het dashboard. Het boek Vast Wel! met gerechten van Brenda Frunt en Marieke de Groot kun je er los bij bestellen. Dit programma is onderdeel van het Alles-in-1 abonnement. En is ook als los programma te volgen.

100 dagen Hardlopen: Je traint in 100 dagen voor je (halve) marathon met minder kilometers dan een regulier schema. Je traint tot maximaal 14 kilometer (en tot maximaal 10 kilometer voor een halve marathon). De reden is dat je met dit schema goed voorbereid én goed uitgerust aan de start van je (halve) marathon staat. Je ontvangt een persoonlijk schema op hartslag (of vermogen). Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Het is inclusief een plan voor de racedag. Én finishgarantie. Dit programma is onderdeel van het Alles-in-1 abonnement. En is ook als los programma: marathon of los programma: halve marathon te volgen.

Verademing: Leer welke ademhalingsoefening bij je past. Je leert vier oefeningen en je doet dagelijks een ademritueel. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Je kunt dagelijks je slaap, energie en rusthartslag bijhouden in het dashboard. Dit programma is ook als los programma te volgen.

Dankbaarheid: Je oefent met het schrijven van dankbaarheid. Je zult merken dat dit een krachtig effect heeft. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Je kunt dagelijks in het dashboard invullen waar je dankbaar voor bent.

Goede slaap: Je gaat aan de slag met handvaten die de kwaliteit van je slaap kunnen verbeteren. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Je kunt dagelijks je avondritueel en rusthartslag bijhouden in het dashboard.

Geen alcohol: Je drinkt een maand geen alcohol. En ervaar de voordelen die het je oplevert. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips.

3 kilo kwijt: Je combineert gezond eten, rustig ademen en bewegen. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Het is inclusief een handleiding en recepten. Je kunt dagelijks je buikomvang, je gewicht en energieniveau bijhouden in het dashboard. Dit programma is ook als los programma te volgen

Ochtendritueel: Je gaat aan de slag met een ochtendritueel die bij je past. Stilte, affirmaties, schrijven, lezen en fysieke inspanning kunnen hier een onderdeel van zijn. In je dashboard vindt je 2 instructievideo’s met uitleg. Het is inclusief een handleiding en kunt je dagelijkse ritueel en tijd van opstaan bijhouden in het dashboard.

Sporten in D2: Je leert de voordelen van sporten in hartslagzone D2 en hoe je deze zone kunt bepalen. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Het is inclusief een handleiding over hartslagzones en omslagpunt bepalen. Je kunt je dagelijkse D2 trainingen bijhouden in het dashboard.

40 minuten mediteren: Je gaat elke dag 2×20 minuten mediteren. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips.

Trainen met kou: Je gaat elke dag aan de gang met kou. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips. Het is inclusief een aftekenkalender voor koud douchen en run-dip-run. Dit programma is ook als los programma te volgen

Runstreak / Plus5: Je gaat elke dag hardlopen en je rent een keer 5 kilometer verder dan je ooit hebt gedaan. Je ontvangt dagelijks een video met motivatie & tips.

Hoe is het programma ingericht?

Je krijgt toegang tot een online omgeving waar je in kunt loggen. Dit kun je zowel op je laptop als via je mobiel bekijken. Daarnaast krijg je dagelijks een mail met een video. In deze video’s begeleid ik je stap voor stap door het programma heen.

Hoeveel val ik tijdens het programma af?

Omdat iedereen anders, is het lastig te zeggen hoeveel je precies zal afvallen.Er zijn tientallen mensen geweest die meer dan 10 kilo zijn afgevallen. Gemiddeld vallen mensen tussen 5 en 10 kilo af.

Hoe lang krijg ik toegang tot het programma?

Wanneer je het programma aanschaft krijg je levenslange toegang. Het programma zelf duurt 100 dagen, maar ook daarna behoud je toegang.

Wat als ik vragen heb tijdens het programma?

Je krijgt bij de aanschaf van het Periodiek Vasten Programma toegang tot onze online community de koffiehoek. Hier kun je 24/7 al jouw vragen stellen.

Ik heb niet zoveel tijd. Is het dan wel verstandig om te beginnen?

Jazeker! Een groot deel van de community heeft een druk leven. Sterker nog het programma is zo ingericht dat het je juist steeds meer tijd oplevert omdat je minder tijd aan eten en het bereiden van eten hoeft te besteden.

Kunnen mijn partner/kinderen ook mee doen?

Je partner kan zonder meer meedoen. Voor kinderen in de groei, raden we af om met periodiek vasten aan de gang te gaan. Wel kunnen zij de maaltijden die je eet gewoon mee-eten want deze zijn lekker en gezond.

Wat als ik het programma niet helemaal kan volgen?

Dit is geen probleem. Als je op vakantie gaat of als er een andere reden is waarom je het programma een tijdje niet kunt volgen, raden we je aan om de dagen die je mist na het programma in te halen. Zo maak je de 100 dagen altijd vol en ervaar je de volledige kracht van het programma.

Kan ik het programma ook volgen in combinatie met andere diëten?

Het is prima te combineren met een ander dieet, omdat de momenten waarop je eet minstens zo belangrijk zijn als wat je eet. Noot: de gerechten die Brenda en Marieke delen in het 100 dagen programma zijn niet veganistisch en ook niet altijd vegetarisch. Je kunt wel gewoon het programma volgen als je veganistisch of vegetarisch eet.

Ik heb al talloze diëten geprobeerd, waarom gaat dit wel werken?

Bij een dieet heb je honger en dus heb je wilskracht nodig om het vol te houden. Op wilskracht hou je een dieet gerust een week of een maand vol, maar geen halfjaar of langer. Periodiek vasten is geen dieet. Je telt geen calorieën en je hebt geen waslijst aan dingen die je niet mag eten. Het is heel duidelijk: je eet tussen 12:00 en 20:00 uur en we leren je hoe je ervoor zorgt dat je geen honger hebt.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Hoe lang zijn mensen gemiddeld lid van Sportrusten?

De meeste Sportrusters zijn twee jaar lid. De ervaring leert dat mensen in het eerste jaar 6 of 7 van de uitdagingen mee kunnen doen en één 100 dagen programma volgen. In het tweede jaar volgen mensen de andere uitdagingen en het andere 100 dagen programma. Na twee jaar ken jij je lichaam door en door en ben jij op verjaardagen degene die enthousiast praat over koud douchen en periodiek vasten. 😉

Wat zijn de contra-indicaties van Sportrusten?

Heb je een geschiedenis met een eetstoornis, dan raden we af om periodiek vasten te volgen.

Ben je onder behandeling van een cardioloog en is de dosering van je bètablokker variabel? Dan raden we de sportprogramma’s af en de test om je omslagpunt vast te stellen.

Ik gebruik medicijnen, is dat een contra-indicatie?

Nee, je kunt prima aan de slag met Sportrusten, ook als je medicijnen slikt. Bij twijfel, mail ons even: info@sportrusten.nl

Kan ik het lidmaatschap cadeau doen?

Ja, je kunt bij het afrekenen het e-mailadres gebruiken van degene die je wilt verrassen.

Moet ik me aan de maanden houden van het jaarprogramma?

Nee, je kunt zelf op elk gewenst moment elk programma volgen. We raden wel aan om hetzelfde ritme te volgen als de Sportrusters, want dan heb je de voordelen van het live webinar en reuring in de koffiehoek.

Hoeveel tijd kost Sportrusten me per dag?

De video’s zijn kort, hooguit drie minuten. De meeste programma’s kosten je een kwartier tot twintig minuten per dag. Met uizondering van mediteren in oktober (2 x 20 minuten) en de sportprogramma’s.

Ik ben geen hardloper, is Sportrusten dan iets voor mij?

Zeker. We hebben programma’s over ademhaling, voeding en kou. Daar heb je veel aan ook als je geen hardloper bent. In de programma’s waarbij hardlopen wel een rol speelt, is hardlopen goed te vervangen door een andere sport (maar hardlopen is wél leuk ;-))

Wat zijn de voordelen van een lidmaatschap ten opzichte van losse programma’s?

Met een lidmaatschap heb je direct toegang tot alle online programma’s. Ook zijn er maandelijkse uitdagingen die we niet als los programma aanbieden. Elke maand heeft een eigen thema met een online programma of uitdaging. Je kunt onze tijdlijn volgen, maar ook je eigen weg kiezen. Elk programma is te starten wanneer het jou uitkomt.

Kan ik het lidmaatschap makkelijk opzeggen?

Zeker, je kunt het lidmaatschap opzeggen wanneer je wilt. Betaal je per maand? Dan stopt bij een opzegging het lidmaatschap aan het einde van de volgende maand.

Heb je een jaar vooruit betaald, dan kun je na een jaar elke maand opzeggen. Geef bij het opzeggen aan of je per direct wilt opzeggen of aan het einde van het nieuwe lidmaatschapsjaar. Als je per direct opzegt wordt het teveel betaalde geld teruggestort.

Om je lidmaatschap op te zeggen kan je dit formulier invullen.

Nog even samengevat waarom je lid wilt worden

Een lidmaatschap met Sportrusten is uitstekend te combineren met een lidmaatschap van de sportschool, een loopgroep of een yogaschool.

Wil jij (weer) topfit worden maar heb je een (vriendelijk/dwingend) zetje nodig om écht aan de slag te gaan? Sportrusten is een ideale mix van discipline zónder moeten en positieve mindset zónder wilskracht.

Het programma is online en dus kun je in je eigen tijd op je eigen manier met de programma’s aan de slag. We hebben een jaarindeling met verschillende programma’s, maar je kunt altijd zélf bepalen in welke volgorde je de programma’s doet en het is prima om twee of drie uitdagingen over te slaan.

Je kunt buiten de maandelijkse uitdagingen altijd een 100 dagen programma starten richting een evenement naar keuze.

Even voorstellen

Voor we een jaar aan de gang gaan met gezond eten, ontspanning, een goeie mindset en sporten, stellen we ons eerst even voor.

Koen de Jong (1979) is oprichter van Sportrusten. Hij loopt hard, mediteert dagelijks en zit graag in een ijsbad.

Zijn nieuwste boek, Tem je brein, gaat over zijn favoriete onderwerp: voordelen van minder denken.

Koen schreef eerder de boeken Verademing (met Bram Bakker), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Koud kunstje (met Wim Hof) en Tien dagen stil. Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Tussen 2014 en 2023 liep hij acht keer een marathon met het 14-kilometerschema. Zijn PR met dit schema is 2:42:41, maar stiekem is 'vogels kijken' zijn favoriete training.

Koen de Jong - Oprichter van Sportrusten

In de verschillende programma’s zijn al duizenden tevreden gebruikers. Wil jij stress en fysiek ongemak ombuigen naar avontuur en fysieke fitheid? Meld je ook aan.

Wetenschap

Het taalgebruik is helder en eenvoudig. Dat neemt niet weg dat er wetenschappelijke onderbouwing is bij alle programma’s. Onderzoekers en wetenschappers buigen zich al jaren over de effecten van sport, minder eetmomenten, ademhalingsoefeningen, koud douchen en meditatie. Bij een aantal onderzoeken was Sportrusten direct betrokken samen met Amsterdam AMC, MD PhD G. Buijze heeft Sportrusten bijvoorbeeld onderzoek gedaan naar de effecten van koud douchen bij meer dan 3000 deelnemers.

Wil jij aan de slag met bewezen programma's? Meld je aan.

In de media

Sportrusten is regelmatig in de pers geweest.

Er waren artikelen in De Volkskrant, het AD, Gooi en Eemlander, Runner’s World en Happinez.

Ook was Koen te gast bij Humberto Tan (met Wim Hof), BNR, NPO Radio 1, Radio 538, Goedemorgen Nederland en RTV Noord-Holland.

NOS
NPO Radio 1
NU.nl
Radio 538
RTL Nederland
RTV Noord-Holland
RunnersWorld Magazine
De Volkskrant
RTL Nederland
BNR Nieuwsradio
AD
Happinez

Wil jij topfit worden met een glimlach en ie-de-re dag bruisen van de energie? Meld je aan.

10 online maandprogramma's

€ 65 per jaar

Word fit met een glimlach
(en af en toe een grimas)

 • Verademing (t.w.v. €59,00)
 • 3 kilo kwijt (t.w.v. €59,00)
 • Trainen met kou (t.w.v. €37,95)
 • Dankbaarheid
 • Fit met goede slaap
 • Geen alcohol
 • Runstreak
 • Ochtendritueel
 • Lopen in D2
 • Bonus: alle e-books

Alles-in-1

€ 149,50 per jaar

Ook toegang tot de programma's
van 100 dagen

 • Verademing (t.w.v. €59,00)
 • 3 kilo kwijt (t.w.v. €59,00)
 • Trainen met kou (t.w.v. €37,95)
 • Dankbaarheid
 • Fit met goede slaap
 • Geen alcohol
 • Runstreak
 • Ochtendritueel
 • Lopen in D2
 • 100 dagen Hardlooprogramma (t.w.v. € 97,00)
 • 100 dagen Periodiek Vasten (t.w.v. € 97,00)
 • 100 dagen Tem je brein (t.w.v. € 79,00)
 • Bonus: alle e-books