60% van Sportrusters heeft minder dan 7 eetmomenten

60% van Sportrusters heeft minder dan 7 eetmomenten

In het blog van vorige week vroeg ik hoe vaak mensen eten per dag. In deze maand dat we met periodiek vasten bezig zijn, ben ik benieuwd.

Een eetmoment is trouwens een understatement.

Want álles waar je bloedsuikerspiegel een beetje van in beweging komt, telt al mee. Dus ook een kopje thee met honing of een glas aanmaaklimonade.

Ik ben fan van minder eetmomenten en merk dat ik meer energie heb tijdens het lopen en dat mijn creativiteit op peil blijft nu ik minder vaak eet dan vijf jaar geleden. Ode aan de vetverbranding. Maar er zijn genoeg diëtisten die juist zweren bij veel eetmomenten en dan steeds kleine hapjes. Wat is goed en wat is gebruikelijk?

Meer dan 1000 mensen vulden de poll in

Wat blijkt?

Bijna 50% ‘eet’ minder dan 7 keer en 21% eet 7 tot 10 keer. Toen ik zelf een paar jaar geleden voor het eerst ging tellen, kwam ik tot 14 eetmomenten (twee cappuccino met een koekje, een appeltje, een mandarijntje en een handje pepernoten destijds meegerekend).

Nu zit ik ook bij de groep 4 tot 7 keer. Rond 12:30 eet ik voor het eerst voor het eggie en ‘s avonds rond 18:30 eet ik weer serieus. Tussendoor drink ik meestal wel een smoothie of eet ik een stuk chocola, een koekje, een banaantje of baklava, als Hans Koeleman op het clubhuis is.

Als je nu 7 tot 10 keer eet en wil je wat constanter in je energie zitten of wat gewicht verliezen, is het interessant om te kijken wat er gebeurt als je wat eetmomenten schrapt.

Van de 9% die geen idee, dat ga ik morgen eens tellen, invulde, ben ik benieuwd wat de uitkomst is.

Wat de uitkomst ook is: met je eigen lijf als onderzoeksobject, is het interessant om te kijken wat je merkt als je wat minder eetmomenten hebt

Wordt vervolgd.

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


2 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.