5 kilometer minst geliefde afstand onder Sportrusters

5 kilometer minst geliefde afstand onder Sportrusters

Onderaan het blog van vorige week stond een poll.

Wat is jouw favoriete afstand om voor te trainen?

De uitkomst was opmerkelijk.

5 kilometer blijkt met afstand het minst populair onder Sportrusters.

Van iedere 100 lopers op sportrusten.nl trainen er slechts 7 voor een 5 kilometer en 42 voor een 10 kilometer

De 10 kilometer staat fier bovenaan, gevolgd door een halve marathon. De marathon blijkt populair bij een minderheid van 12% en voor een evenement van 5 kilometer zijn weinig lopers te porren.

Een 10 kilometer is voor veel lopers een mooie stok achter de deur om gericht voor te trainen. Het is ver genoeg om in de voorbereiding regelmatig te (moeten) lopen, maar het is niet zo ver dat als je een weekje wat minder loopt, je meteen in de stress schiet (zoals bij een marathon).

Nu het marathonseizoen weer aanbreekt, is het goed om te weten dat een selecte minderheid de marathon loopt. In tijdlijnen van lopers duiken weer bosjes vrolijke gezichten op van mensen met een medaille:  de marathon van Berlijn, Eindhoven, Amsterdam, Zeeland om er een paar te noemen. Het gros loopt – ook bij de grote evenementen – 10 kilometer of een halve marathon.

Waar loop jij dit najaar?

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


21 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.