Heerlijke BBQ-gerechten (zonder brood)

Heerlijke BBQ-gerechten (zonder brood)

Lange zwoele zomeravonden vragen om lekker eten, goed gezelschap, mooie gesprekken en… BBQ.

Ken jij dat ook? Dat het brood eerder op is dan dat het vlees gaar is?

Je hebt al trek, de tafel staat vol met lekkers. Je doopt een stuk afgescheurd brood (zodat er verhoudingsgewijs méér pindasaus op past… ) in de, nu nog warme pindasaus en 20 minuten later is de pindasaus al op. Voor er überhaupt iets van de BBQ is gekomen.

In mijn vriendenkring wordt dit de ‘Wijko-challenge’ genoemd: het weerstaan van het brood met (Wijko) pindasaus tot al dat andere lekkers van de BBQ komt.

Ik overwin de ‘Wijko-challenge’ met vlag en wimpel omdat ik simpelweg (meestal) geen brood meer serveer. Er zijn zoveel overheerlijke BBQ-recepten te bedenken zónder brood.

Ik deel  een aantal recepten met je voor die fijne zomeravonden. 

Gevulde forel met verse dille en groenten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 forellen
  • 1 citroen
  • Verse dille
  • Peper en zout
  • Olie
  • Bindtouw
  • 2 stronken witlof
  • Lente-ui
  • Trostomaten
  • Aluminiumfolie

Bereiden

Was de witlof, lente-ui en trostomaten.

Leg deze op een aluminiumschaal.

Voeg wat olie en peper en zout toe.

Dep de forellen droog en bestrijk de forel met een mengsel van een scheutje olie en het sap van de halve citroen.

Voeg naar smaak peper en zout toe.

Snijd de andere helft van de citroen in plakjes en doe deze met de verse dille in de buikholte van de vis.

Bind het bindtouw om de vis zodat de citroen en verse dille goed blijft zitten.

Grill de groenten ongeveer 15 minuten op heet vuur.

Grill de vis ongeveer 12 minuten en keer de vis regelmatig om. 

Groentepakketje met geitenkaas

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 prei
  • 100 gram groene asperges
  • 100 gram trostomaatjes
  • 1 stukje geitenkaas
  • Verse basilicum
  • Aluminiumfolie
  • Peper en zout
  • Olie

Bereiden

Was en snij de prei in plakjes.

Was de groene asperges en tomaten.

Snij de geitenkaas in stukjes

Doe een mengsel van de ingrediënten in een kommetje van aluminiumfolie.

Voeg een beetje olie en peper en zout naar smaak toe.

Vouw het pakketje dicht.

Grill de groenten ongeveer 15 minuten op de hete BBQ.

Gevulde champignons

Ingrediënten voor 2 personen

  • 8 kastanjechampignons
  • Boursin kruidenkaas
  • Spekblokjes
  • Geraspte oude kaas
  • Peper en Zout

Bereiden

Maak de champignons schoon.

Verwijder het steeltje.

Maak een mengsel van de spekjes, oude kaas en Boursin.

Doe een schepje van dit mengsel in de champignons.

Grill de champignons ongeveer een minuut of 15 tot ze mooi gekleurd zijn.

Eet lekker en maak er een onvergetelijke zomer van met elkaar.


Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.

Een reactie op "Heerlijke BBQ-gerechten (zonder brood)"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.