Courgettepasta met zalm

Courgettepasta met zalm

Bijgewerkt: april 2021

Uren in de keuken staan is niet aan mij besteed.

Lekker eten, daar ben ik wél dol op. En het moet gezond zijn. Sinds ik 20 kilo ben afgevallen vind ik het belangrijk dat een maaltijd lekker is en dat ik ná het eten uren energie heb, zonder dat ik een energiedip (en dus behoefte aan zoet) krijg.

En als het dan ook nog simpel te bereiden is; check! Dat recept komt in mijn speciale receptenboekje.

Vandaag deel ik één van mijn favoriete recepten: courgettepasta met zalm

Een maaltijd waarbij de pasta wordt vervangen door courgette. De courgette draai je met een ‘spirelli’ tot pasta. Ideaal om koolhydraat-arm én overheerlijk te eten.

Ingrediënten voor 2 personen

4 courgettes

2 stukjes zalm van ongeveer 100gr per stuk

250 gram kastanjechampignons

Een half pakje Boursin

Een half pakje monchou

Een handvol pijnboompitten

Bieslook

Olie

Peper & zout

Je wast de courgettes en maakt er slierten van met een spirelli.

De courgette in een beetje olie in de wok opwarmen.

Er komt veel vocht vrij, giet dat tussendoor af.

De champignons in stukken gesneden toevoegen aan de courgette.

Zalm bakken in een beetje boter, na 3 tot 4 minuten omkeren.

Boursin en de monchou door de courgette roeren tot het lekker gesmolten is.

Doe de courgette, met champignons op een bord met bieslook en de pijnboompitten eroverheen.

Je roept; voilá en kijkt er tevreden bij 😉

Een feestje op je bord, vol goede vetten én veel groenten.

Ideaal dus.

Eet lekker!

Over de auteur

Na de diagnose reuma en een verlammend doktersadvies "jij mag nooit meer hardlopen" ging Janneke Poort op zoek naar alternatieven. Inmiddels is Janneke 20 kilo afgevallen en heeft ze drie marathons gelopen.

Bij Sportrusten is ze chef plannensmeder én ze is de beroemde loopfotograaf Sjansarazzi.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


5 Responses to "Courgettepasta met zalm"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.