Bijzondere ontmoeting bij Ronde Venen Marathon

Bijzondere ontmoeting bij Ronde Venen Marathon

Alle bekenden zijn binnen.

Neef Mark met een dik PR.

Koffiehoek-Rob. Prima tijd, maar hij had wat sneller gehoopt.

En een rits (ouwe) bekenden: Klaas Boomsma, broeders De Munnik, broeders Nagel, Daan Glorie.

De lopers gaan naar een warme douche en dan naar huis.

Ik haal nog een kop koffie voor mijn vader en een chocomelk voor mijn zoon. We stonden met z’n drieën bij de finish.

Met 2 koffie en een chocomelk in mijn hand hoor ik iemand zeggen: Sportrusten werkt ook nog

Natuurlijk reageer ik: hoor ik dat Sportrusten werkt?

Een vrouw met een medaille begint enthousiast te vertellen hoe Sportrusten werkt.

Na een inspirerend verhaald zeg ik dat ik daar erg blij mee ben, want ik bén Sportrusten, zeg ik.

Ze kijkt me nog een tikkie ongelovig aan, maar een man aan haar tafeltje zegt: verrek, jij bent Koen van Sportrusten.

Gelach.

Een foto.

Ik loop door en we wensen elkaar een fijne zondag.

’s avonds krijg ik een bijzonder bericht via Facebook.

De tekst gaat verder:

Ik dacht dat m’n loopmaatjes me zaten te “plagen”.

Waarom ik Sportrusten heb gedaan?

Ik heb 14 marathons met het reguliere trainingsschema gedaan, dus met lange duurlopen. Deze Ronde Venen Marathon is een ander verhaal. Ik kreeg april vorig jaar een zeer ernstig racefiets ongeluk, toen ik aan het trainen was voor de Triathlon. 4 dagen ziekenhuis, niet meer kunnen lopen en fietsen, hersenletsel opgelopen, revalidatietraject, nu reïntegreren op mijn werk met een paar uurtjes. Fysiek heb ik niets en kan gelukkig sporten. Dit jaar triathlon sprint kampioen geworden in m’n Age-groep 50-59. Super blij mee. Maar ik heb heel veel hersenproblemen. Die zal ik niet allemaal noemen ?

De marathon knaagde toch weer, maar ik kan de lange afstanden niet trainen ivm mijn energie beperking. Mijn trainster kwam op het idee om mij het Sportrusten te laten doen.
Dus ik ben in begin augustus begonnen. De eerste week vond ik heel zwaar, want je benen zijn dit niet gewend. Ik had spierpijn in mijn kuiten ? Maar het ging steeds beter en steeds beter. Ik werd nog fanatiek.  Ik moest steeds harder gaan lopen om de hartslag te halen.

Tot de dag van start (vandaag) heb ik getwijfeld of ik het wel zou halen. Bij 30/35 wist ik het zeker. Ik rook de finish. Nou ik heb het dus echt gehaald Echt hé, weet je hoe onwijs blij ik was. Het werkt echt Sportrusten. Ik had dit gehoopt, maar nooit gedacht. En nu kan ik er over mee praten. Zo gaaf.

En toen……… toen kwam jij achter me langs lopen…. en zei:
“Ik ben Sportrusten”!!!!??

Ik keek je verbaasd aan en had echt zoiets van: “Wat bedoel je”?

“Dat kan iedereen wel zeggen, grapjas”!?

Dus toch. En die jongens maar plagen.

Leuk je te hebben ontmoet en je mag m’n verhaal wel gebruiken als voorbeeld voor anderen. Zo tof dat het werkt.

Mijn volgende marathon ga ik zeker weer zo doen!!!!

Met vriendelijke groet Agnes Bax te Hoofddorp??

Mooi werk: moedig voorwaarts.

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


2 Responses to "Bijzondere ontmoeting bij Ronde Venen Marathon"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.