De Ronde Venen Marathon: 3e marathon, 3e PR

De Ronde Venen Marathon: 3e marathon, 3e PR

Yes! Het is me gelukt!

Een dik PR op mijn 3e marathon: 3u13. Dat is 10 minuten sneller dan mijn PR in Utrecht in 2017.

Eén keer liep ik in mijn voorbereiding verder dan 14 kilometer. Op uitnodiging van ProRun liep ik een halve marathon in de buurt van Praag.

Voor mijn 3e marathon koos ik een kleinschalig evenement uit: De Ronde Venen Marathon.

Een prachtig parcours. Starten in Abcoude en via Baambrugge, Vinkeveen, Wilnis, Mijdrecht, De Hoef, Amstelhoek en Waverveen weer terug naar Abcoude. Veel asfalt, maar ook flinke stukken over graspaden, zompig weiland en gladde, steile bruggetjes.

Mijn startnummer haal ik een dag eerder op en op de dag van de marathon loop ik een kwartier voor de start ontspannen naar het startvak. Samen met “Koffiehoek” Rob.

Het is 42,2 kilometer lang fantástisch weer: ongeveer 6 graden met een zonnetje, droog en geen wind.

Mijn eerste kilometer is veel te snel, maar daarna kom ik in een fijn tempo.

Eigenlijk nog nét iets te snel, net als dat ik mijn hartslag liever een paar slagen lager zie. Maar het voelt goed en besluit het tempo vast te houden.

Op 14K zie ik Janneke staan met haar fotocamera in de aanslag. Er kan nog met gemak een brede lach vanaf. Even verderop staat oom Peter met zijn racefiets. Fijn die support!

Halverwege kom ik door in 1:32. De benen voelen goed en broer Mathijs en mijn moeder staan paraat met een flesje water en mentale ondersteuning (dank!).

Oom Peter is doorgefietst en rijdt van 22K een stukje met me mee. Een goed gesprek zit er niet in, maar de ondersteuning is welkom. Het is een kleinschalige marathon met maar enkele honderden deelnemers, dus ik loop lange stukken nagenoeg alleen.

Bij kilometer 25 beginnen mijn benen wat zwaarder aan te voelen.

Ai, dat is net wat te vroeg. Had ik me toch iets in moeten houden?

Weer 7 kilometer verder ga ik van 4:30 minuten per kilometer naar 4:40. Ik vloek hardop, dit is te langzaam en ik herstel de volgende kilometer.

Maar daarna beginnen de moeilijke onverharde stukken met op 38 kilometer een weiland waarin mijn voeten wegzakken en normaal doorlopen vrijwel onmogelijk is. De steile en gladde bruggetjes trotseer ik moeizaam en klauterend.

De Botshol wordt niet voor niets de “Botshel” genoemd, ondervind ik aan den lijve.

Mark, Ronde Venen Marathon - Strava

Eenmaal weer op het asfalt kan ik de laatste kilometers mijn snelheid weer enigszins opvoeren, maar het kraakt aan alle kanten. Ik ben blij dat ik de finish in zicht heb waar neef Koen mij toeschreeuwt: “Je loopt een dik PR!”.

En dat is het.

Een dik vet PR.

Over de auteur

Mark Zuurhout (1981) is neef nummer drie die zich aansloot bij Sportrusten. Eindelijk een neef die écht iets kan: websites bouwen, bijhouden en verbeteren.

En denk maar niet dat hij niet kan sporten omdat hij handig is met computers. Nee, Mark loopt gewoon de marathon van Rotterdam en voetbalde jaren bij BVV.

Is er dan niets mis met Mark? Nou, toch wel. Hij heeft een seizoenskaart voor FC Utrecht. Maar dat wordt hem vergeven zolang hij blijft toveren met de website.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


11 reacties op "De Ronde Venen Marathon: 3e marathon, 3e PR"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.