2 tips voor een verrukkelijke BBQ

2 tips voor een verrukkelijke BBQ

Wat is er leuker dan een avondje barbecueën op het strand?

Op zo’n kleine barbecue terwijl je met je voeten in het warme zand zit en kunt genieten van een zomerbriesje.

Voor precies zó’n avond geef ik je de twee makkelijkste recepten die je binnen 10 minuten klaar hebt staan.

Hoe meer tijd je hebt om lekker te genieten van goed gezelschap én zonsondergang 😉

Een pakketje groenten met zalm

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Twee stukjes zalm
  • Verse dille
  • 1 prei
  • 100 gram groene asperges
  • Citroen
  • Trostomaatjes
  • Peper en zout
  • Olie
  • Aluminiumfolie

Bereiden

Snij de prei in plakjes.

Doe de ingrediënten in een kommetje van aluminiumfolie.

Voeg een beetje olie, peper & zout toe.

Knijp citroensap over de ingrediënten.

Vouw het pakketje dicht.

Grill op de hete BBQ voor ongeveer 8 minuten.

Pas de tijd van het grillen aan; wil je de zalm wat minder doorbakken, haal de zalm dan wat sneller van de BBQ.

Een dipje van warm gesmolten camembert met groenten

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 pakje camembert
  • 1 bleekselderij
  • 1 komkommer
  • 1 rode paprika
  • Aluminiumfolie

Bereiden

Haal de camembert uit de verpakking en omhul het houten kistje met aluminiumfolie.

Maak met een scherp mes kleine sneetjes in de bovenkant van de camembert.

Steek hier wat verse knoflook en verse rozemarijn in.

Leg de camembert op de BBQ voor ongeveer 20 minuten zodat de kaas goed is gesmolten.

Was en snij in de tussentijd de groenten tot stengels.

Doe deze in een bakje en zodra de kaas van de BBQ komt…

Glimlachen en dippen maar 😉

Geniet van de zonsondergang en dit heerlijke zomerse maaltje.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Na de diagnose reuma en een verlammend doktersadvies "jij mag nooit meer hardlopen" ging Janneke Poort op zoek naar alternatieven. Inmiddels is Janneke 20 kilo afgevallen en heeft ze drie marathons gelopen.

Bij Sportrusten is ze chef plannensmeder én ze is de beroemde loopfotograaf Sjansarazzi.

2 reacties op "2 tips voor een verrukkelijke BBQ"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.