Nieuw doel: Two Rivers Marathon op 9 februari

Nieuw doel: Two Rivers Marathon op 9 februari

‘En, kun je een rondje lopen?’ vraagt Marco van Leeuwen.

‘Ja, moet wel lukken. Ik voel me prima,’ antwoord ik en ik kijk even naar mijn benen alsof ik ook van hen bevestiging verwacht.

‘Mooi. Ik heb een mooi rondje bedacht van een kilometer of 11.’

Marco van Leeuwen organiseert samen met Ed Kooijman de Two Rivers Marathon in Zaltbommel

Deze marathon wemelt van de mooie verhalen.

Alleen de naam al: Two Rivers Marathon.

Je loopt de marathon in het gebied tussen de Waal en de Rijn. Twee rivieren dus. Maar de naam is vooral een knipoog naar de bekende Two Oceans Marathon in Zuid Afrika.

Marco en Ed zijn groot fan van Zuid-Afrika en hebben al verschillende keren ultra-marathons gelopen in dit mooie land.

‘In Zuid-Afrika deed ik een bijzondere ontdekking,’ vertelde Ed me jaren terug. ‘Ik liep daar de Two Oceans Marathon en dacht dat ik een hele pief was dat ik 56 kilometer had hardgelopen. Maar wat bleek: voor Zuid-Afrikanen is een 56 kilometer slechts een baby-marathon. Pas bij de Comrades begint het. Die is 89 kilometer. En eigenlijk doe je pas echt mee als je een 100-miler gelopen hebt: 160 kilometer.’

Sinds die eerste kennismaking zijn de heren met regelmaat teruggegaan naar het land van Mandela. Om mensen te ontmoeten, om hard te lopen, om verhalen te vertellen, om mensen mee te nemen en kennis te laten maken met een bijzonder land met bijzondere mensen.

Tijdens een rondje langs de Waal vertelt Marco over het ontstaan van de Two Rivers Marathon.

‘We moesten nog een lange duurloop doen voor een ultra en we wilden rond de 40 kilometer lopen. Ed prikte wat punten langs de dijken op afstandmeten.nl en kwam bij toeval precies uit op 42,2 kilometer. We liepen de route en zeiden tegen elkaar: dit is een briljant parcours voor een echte marathon.’

In 2015 was de eerste editie.

In 2020 de vijfde.

9 februari 2020 doe ik mee, ik heb me ingeschreven

Ed en Marco zorgen voor de mooie verhalen, een schitterend parcours, slecht weer, start op het marktplein en een starter die ook verhalen kan vertellen die langer duren dan een concert van Bruce Springsteen: Hans Koeleman.

Hoe ik ga trainen weet ik nog niet, maar dat ik ga me sowieso Vasbyten in een nieuw marathonavontuur.

Datum: 9 februari 2020
Wat: Two Rivers Marathon
Waar: Zaltbommel
Inschrijven: klik hier

Schema: nog geen idee
Interval in de voorbereiding: dat zeker
Biertje na afloop: een Vasbyter hoort erbij
Weerbericht: het is geen 20 graden

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.

7 reacties op "Nieuw doel: Two Rivers Marathon op 9 februari"

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.