Wil jij dippen in natuurwater?

Nu ben je nog verslaafd aan 20 graden Celsius of warmer. Ga maar na: in de winter zet je de verwarming aan, douche je warm en als je naar buiten gaat doe je een dikke winterjas aan om je te wapenen tegen de kou.

Zonde. Want door te trainen met kou doe je jezelf een groot plezier.

Heb jij Koud Kunstje gelezen of ken jij iemand die laaiend enthousiast is over koudetraining en wil je zelf ook wel eens de gracht in? Of de zee, een plas of een meertje in de buurt?

Doe het gewoon en ervaar wat het doet.

Wat doe je precies? Je gaat koud natuurwater in – wij noemen het dippen, omdat je niet echt zwemt – en je gaat rustig ademen. Als je eenmaal je ademhaling onder controle hebt, blijf je nog twee tot drie minuutjes in het koude water. Daarna ga je eruit en drink je thuis een kop thee en geniet je de hele dag lekker na.

In heel Nederland zijn er enthousiastelingen die het ook al doen.

Dus je hoeft het niet alleen te doen.

Op sommige plekken doen mensen een run-dip-run, dat is hardlopen én dippen in natuurwater. Op andere plekken verzamelen mensen om samen het water in te gaan.

Heb jij ervaring met dippen in de winter en wil jij iemand wegwijs maken? Vul je gegevens in en binnenkort meldt iemand zich vast en zeker bij je.

Wil jij graag met iemand dippen? Vul je postcode in en kijk of er iemand in de buurt woont die je graag een keertje meeneemt.

Er zijn twee regels:

 1. Drie minuten in de kou is lang zat, maak er absoluut geen wedstrijd van wie het langste in de kou kan zitten.
 2. Het is geen commerciële dienst. Buurtgenoten zoeken elkaar op om samen te dippen. Want samen dippen is leuker, gezelliger, veiliger en een stok achter de deur.
Hieronder locaties van enthousiaste types die je graag een keertje meenemen.

   Locatie aanmelden

   Heb jij ervaring met koud water in de winter en wil je mensen meenemen naar je favoriete plek in het water?
   Vul hieronder je naam, e-mailadres, postcode en plaats in. Dan weten mensen je te vinden.