Leerzaam en leuk: reacties op artikel Runner’s World

Leerzaam en leuk: reacties op artikel Runner’s World

Man, wat was jij weer melig, J. geeft me een knipoog.

Ik? Wanneer?

Op Facebook, bij dat artikel van Runner’s World over het 14K-schema, verklaart J.

Ah, dat, – ik lach even met mijn ogen – ik kon het niet laten.

J. doelt op een bericht van Runnersworld Dit is Sportrusten en zo werkt het:

Het stuk zelf is nogal dunnetjes.  Vermoedelijk hadden ze nog ff een stukkie nodig voor de website, want een serieus artikel is het niet. Stans van der Poel komt als bedenker van het schema in dit stuk niet voor, over de voordelen van marathonhartslagen wordt niet geschreven en dat het schema 497 kilometer behelst in 100 dagen, lees je ook niet terug.

De reacties op het stuk waren echter errug leuk.

Iemand die dolblij is überhaupt een marathon te kunnen lopen

Een loopster die met 14K-schema wel blessurevrij aan de start stond (en een toptijd liep)

Nog een loopster die haar droom uit zag komen

En een loopster die haar PR’s verpulverde

En een ontroerende reactie van ‘onze eigen’ Janneke Poort

Uiteraard zijn er ook lopers die er niets van moeten weten, en dat blijft natuurlijk prima

Met sociale media heb ik een haat-liefde verhouding. Het leidt me af, de zuigende werking ergert me soms en de hoeveelheid negatieve berichten staat me tegen.

Maar dit vind ik toch mooi van sociale media. Dat de reacties van lezers eigenlijk net zo waardevol zijn, als een artikel. De reacties bij dit bericht stemmen me dankbaar en maken me blij. Zoveel mensen die met de kennis van Stans van der Poel en de uitleg op Sportrusten hun droom kunnen waarmaken. Kippenvel.

Op naar de najaarsmarathons!

Moedig voorwaarts.

Oh ja, en nog even mijn melige reactie op het bericht Dit is Sportrusten en zo werkt het

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Ik, de wielrenner (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.

Nog geen reacties op "Leerzaam en leuk: reacties op artikel Runner’s World"