Slaap je slecht? Hier de oefening van Andrew Weil: 4-7-8

Slaap je slecht? Hier de oefening van Andrew Weil: 4-7-8

De Amerikaanse dokter Andrew Weil is dol op de ‘4-7-8 oefening’. Het is de oefening waarvan hij zelf zegt dat je er goed van in slaap valt. En met hem zijn er veel enthousiastelingen voor de ‘4-7-8’-oefening.

Zijn oefening, is vooral populair in de Verenigde Staten.

Zelfs het beroemde Amerikaanse tijdschrift TIME besteedde aandacht aan de oefening.

Slaap je slecht? Dan is deze oefening het proberen waard. Als experiment, niet met de BELOFTE dat je WEL EVEN van je slaapprobleem afkomt

Wat voor ademhalingsoefening is dat dan?

Probeer zelf:

1. Plaats het puntje van je tong op het tandvlees boven je bovenste voortanden. Houd je tong op dit plekje, voor de rest van de oefening.
2. Adem uit door je mond en maak daarbij het geluid alsof je leegloopt – nee, we verzinnen dit niet.
3. Doe je mond dicht en adem via je neus in, terwijl je in hoofd tot vier telt.
4. Houd je adem in, terwijl je in je hoofd tot zeven telt.
5. Adem weer door je mond uit, terwijl je dit keer in je hoofd tot acht telt. Maak hetzelfde geluid als in de tweede stap.

Of bekijk zijn instructie’s:

Zelf vond ik de seconden in beeld bij de oefening eerder een afleiding, dan dat het me hielp bij de oefening. Maar na het zien van de instructie is het doen van de oefening na wat proberen erg makkelijk te proberen.

Zijn ademhalingsoefening werkt voor veel mensen om snel in slaap te komen, maar ik doe hem ook geregeld als ik aan het werk ben en ik moeite heb om mijn aandacht bij mijn werk te houden.

Werkt de oefening voor jou? Of doet dit niks?

Laat weten in een reactie (eerlijk hè, zodat we ook kunnen zien als het voor de meesten niks doet).

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


33 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *