Tem je brein

(12 klantbeoordelingen)

21,99

 • Gratis verzonden binnen Nederland en België (direct uit voorraad)
 • Inclusief mooie boekenlegger
 • Je bestelt direct bij de schrijver

Mijn favoriete onderwerp: hoe tem je jouw brein? Na jarenlang (zelf)onderzoek en wel 200 gesprekken ben ik erg blij dat mijn tiende boek af is. Een boek waar je hopelijk veel plezier aan beleeft.

Over de voordelen van minder denken.

Je pakt wel eens je telefoon om iemand een bericht te sturen en voor je het weet heb je vijf berichten gelezen, heb je op Instagram gescrold en heb je op Facebook of nu.nl gekeken en leg je de telefoon aan de kant. Zonder het bericht te sturen waarvoor je jouw telefoon pakte.

Of je ligt ’s avonds in bed en kijkt op de wekker: tijd om te slapen. Maar met je ogen dicht komt er een stroom gedachten op gang die slapen onmogelijk maken.

Wie bepaalt wat je denkt? En wat kun je doen om meer grip te krijgen op gedachten?

Als je de hele dag door positieve dingen denkt – wat heb ik een leuke partner, wat heb ik fijne kinderen, wat ben ik blij met mijn werk, wat zit mijn haar goed vandaag – heb je een lekkere dag.

Denk je de hele dag door negatieve dingen – waarom begrijpt mijn partner me nooit, waarom luisteren mijn kinderen niet, ik wil ander werk maar ik weet niet wat, waarom zit mijn haar altijd slecht – heb je een beroerde dag.

Kortom: wat je denkt heeft veel invloed op je dag, je gedrag en bij mekaar opgeteld je leven.

Tijd om daar dieper in te duiken.

Over de auteur

Koen de Jong - Auteur van Tem je brein

Koen de Jong (1979) deed in 2005 een meditatiecursus. Tien dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten en iedere dag om 4:00 uur op. Het was een kwelling. Na tien dagen nam hij zich voor om nooit meer te mediteren. Tot hij in de maanden na de cursus merkte wat het had gebracht. Mediteren bleek zijn hele leven te veranderen en hij melde zich in 2006 opnieuw aan voor een tiendaagse cursus.

Tussen 2005 en 2023 schreef Koen tien boeken over ademhaling, kou, hardlopen, wielrennen en mediteren. Zijn werk is meer dan 8 landen verschenen en van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Naast mediteren en schrijven is Koen fan van hardlopen, ijsbaden, linzensoep en chocola. Op het Clubhuis in Amsterdam brengt hij dat allemaal samen: een plek om te mediteren, te schrijven, plannen te smeden, een ijsbad te nemen of heftige ademhalingsoefeningen te doen.

Koen de Jong - Auteur van Tem je brein

Artikelnummer: BOEK-TEMJEBREIN Categorieën: ,
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

12 beoordelingen voor Tem je brein

 1. Belinda (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het boek binnen gekregen alleen geen mooie boekenlegger zoals beloofd. Wellicht vergeten erbij/ tussen te doen. Zou deze heel graag nog ontvangen Koen! Succes met je nieuwe boek.

 2. Erik Bond

  Besteld, ben heel benieuwd

 3. Henk Westervelt (geverifieerde eigenaar)

  Koen, gefeliciteerd. Wat een prachtig en nuttig boek. Ben nu op blz 141 en zou het liefst doorlezen met “Denken en Dualiteit” en meteen door met hoofdstuk III “Tem-Je-Brein-Honderd -Dagen-Programma.
  Heb met veel plezier al je vorige boeken gelezen en heb daar ook mijn voordeel mee gedaan. Weet nu al zeker dat dit boek me ook veel gaat brengen. Vanmiddag veel plezier bij de boekpresentatie.

 4. Elisa (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het boek nagenoeg in één ruk uitgelezen en dat is voor mij heel bijzonder. Mijn gedachten vliegen namelijk van hot naar her en ik ben de hele dag druk met van alles en nog wat. Nu bezig met de 100 dagen. Mijn man is totaal geen lezer en is er nu toch ook in begonnen. Hij is geïnspireerd geraakt door het onderwerp en hij vindt de manier van schrijven door Koen heel toegankelijk. Dat deel ik helemaal… Net als de andere boeken van Koen is ook deze een absolute aanrader!

 5. bo

  interesting

 6. HANS DE RUIG (geverifieerde eigenaar)

  Heb het boek al besteld. Ben benieuwd hoe ik daar op ga reageren. Lijkt mij een geweldig boek waar ik verder in kan groeien. Kom maar op met dat boek.

 7. Angela

  Heel benieuwd!!

 8. Bram de Geus

  denken denken denken

 9. HANS DE RUIG

  Wat ik tot nu toe gelezen heb is geweldig. Een mooie toevoegingen op mijn andere boeken van jou die jij geschreven hebt..

 10. Bram van der Slik

  Probeer al jouw boeken te verzamelen en natuurlijk te lezen.
  Dus kijk er naar uit wat dit mij weer aan inzichten zal schenken.
  Heb zelf de 2 minuten gedachteloos zijn nog nooit kunnen bereiken.
  Hoop dat ik met dit boek de aan/uit schakelaar of de dimmer wel kan ontdekken.

 11. Geert Kastelijn

  Prachtig. Koen. Ik bestel het boek blind. Het onderwerp is bere-interessant en het is door jou geschreven dus dan is het goed.

 12. Veronique

  Mooie teaser; ik ben benieuwd naar je boek!