Tem je brein

(25 klantbeoordelingen)

21,99

 • Gratis verzonden binnen Nederland en België (direct uit voorraad)
 • Je bestelt direct bij de schrijver

Mijn favoriete onderwerp: hoe tem je jouw brein? Na jarenlang (zelf)onderzoek en wel 200 gesprekken ben ik erg blij dat mijn tiende boek af is. Een boek waar je hopelijk veel plezier aan beleeft.

Over de voordelen van minder denken.

Je pakt wel eens je telefoon om iemand een bericht te sturen en voor je het weet heb je vijf berichten gelezen, heb je op Instagram gescrold en heb je op Facebook of nu.nl gekeken en leg je de telefoon aan de kant. Zonder het bericht te sturen waarvoor je jouw telefoon pakte.

Of je ligt ’s avonds in bed en kijkt op de wekker: tijd om te slapen. Maar met je ogen dicht komt er een stroom gedachten op gang die slapen onmogelijk maken.

Wie bepaalt wat je denkt? En wat kun je doen om meer grip te krijgen op gedachten?

Als je de hele dag door positieve dingen denkt – wat heb ik een leuke partner, wat heb ik fijne kinderen, wat ben ik blij met mijn werk, wat zit mijn haar goed vandaag – heb je een lekkere dag.

Denk je de hele dag door negatieve dingen – waarom begrijpt mijn partner me nooit, waarom luisteren mijn kinderen niet, ik wil ander werk maar ik weet niet wat, waarom zit mijn haar altijd slecht – heb je een beroerde dag.

Kortom: wat je denkt heeft veel invloed op je dag, je gedrag en bij mekaar opgeteld je leven.

Tijd om daar dieper in te duiken.

Over de auteur

Koen de Jong - Auteur van Tem je brein

Koen de Jong (1979) deed in 2005 een meditatiecursus. Tien dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten en iedere dag om 4:00 uur op. Het was een kwelling. Na tien dagen nam hij zich voor om nooit meer te mediteren. Tot hij in de maanden na de cursus merkte wat het had gebracht. Mediteren bleek zijn hele leven te veranderen en hij melde zich in 2006 opnieuw aan voor een tiendaagse cursus.

Tussen 2005 en 2023 schreef Koen tien boeken over ademhaling, kou, hardlopen, wielrennen en mediteren. Zijn werk is meer dan 8 landen verschenen en van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Naast mediteren en schrijven is Koen fan van hardlopen, ijsbaden, linzensoep en chocola. Op het Clubhuis in Amsterdam brengt hij dat allemaal samen: een plek om te mediteren, te schrijven, plannen te smeden, een ijsbad te nemen of heftige ademhalingsoefeningen te doen.

Koen de Jong - Auteur van Tem je brein

Artikelnummer: BOEK-TEMJEBREIN Categorieën: ,
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 beoordelingen voor Tem je brein

 1. Birgit (geverifieerde eigenaar)

  Lekker nuchter geschreven boek. Direct gestart met de 100dagen en tussen door toch het boek verder gaan lezen.
  Na één week in fase 2 ervaar ik al voordelen. Al gaat het mediteren nog niet vanzelf.

 2. Leo Harreman

  Boeiend.

 3. Ton Visser (geverifieerde eigenaar)

  Mijn brein moet getemd worden en dit boek gaat me er bij helpen. Al vele inzichten gekregen en dan moet ik nog beginnen aan de 100 dagen waarover ik twijfel om te doen. Ik ben in ieder geval enorm geminderd met het constant op mijn mobiel naar het nieuws te zoeken.

  Vanmorgen, tijdens het lezen op de bank, brak op deze wisselvalige dag de zon door en scheen recht in mijn gezicht. Dat moment grijp ik aan om even te genieten en op de achtergrond klinkt de muziek van The Corrs met Breathless.

  Als dat niet een teken is om in ieder geval te beginnen, dan weet ik het ook niet meer!

  Los van deze gebeurtenis kan ik je het boek aanraden als je rust wilt gaan ervaren want er staan prachtige oefeningen in om te gebruiken.

 4. Tem je Brein Ademhalingsoefeningen (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben al wat langer bekend met mediteren en doe nu het 100 dagen programma aan de hand van het boek. Heel fijn en leuk om dit boek te lezen, de voorbeelden spreken tot de verbeelding. Ik ben nu op dag 40 van het programma, verheug me op het volgende meditatiemoment. Op naar de 100, dank!

 5. Kees Ooijevaar (geverifieerde eigenaar)

  Nooit gedacht dat ik als nuchtere West-Fries, 2 keer op de dag een half uur met mijn ogen dicht op een kussentje zou gaan zitten om nergens aan proberen te denken. Het is je gelukt Koen en het werkt wonderbaarlijk goed. Op naar een opgeruimde geest!!

 6. JanineS

  Ik lees het boek en daarnaast volg ik het 100 dagen programma. Ik ben nu op dag 30 vh programma. De dagelijkse korte video’s met informatie en inspiratie vind ik erg prettig. Dank Koen!

 7. Servaas Kindt (geverifieerde eigenaar)

  In enkele dagen uitgelezen, het leest heel vlot en zet aan tot actie. Je moet iets doen met de kennis die je hebt, enkel uit de ervaring kun je leren en dit boek helpt je daarbij zeker. Een aanrader.

 8. Rob (geverifieerde eigenaar)

  Vandaag het boek binnen gekregen en begonnen lezen, bedankt voor de zeer snelle service. Maar nu mis ik de mooie boekenlegger, deze zat er helaas niet bij, denk dat in de snelheid van het leveren deze over het hoofd gezien is. 😉
  Maar we gaan gewoon door met lezen, ga er dan ook vanuit dat de boekenlegger nog komt.

 9. Brenda (geverifieerde eigenaar)

  Heerlijk boek, in 1 ruk uitgelezen. De persoonlijke stukken spreken tot de verbeelding. Duidelijke voorbeelden en erg leuk beschreven! Ik ben weer geïnspireerd om dagelijks te anapananen. Aanrader!

 10. Aukje

  Ontzettend genoten van dit boek! En nu er lekker mee aan de slag. Heerlijk om op ploppende gedachten te kunnen ‘zien’ en er niets mee te hoeven doen😊. En heel wonderlijk wat meditatie doet met je gevoel van tijd! Een echte aanrader om dit boek te lezen en ermee aan de slag te gaan,

 11. Robert Kloek (geverifieerde eigenaar)

  Ha Koen, ook over je boek Tem je Brein ben ik enthousiast. Opvallend mooi vind ik je woordkeus, ze is duidelijk, inspirerend en activerend, en het maakt de inhoud zo toegankelijkheid voor een brede groep. Dank!

 12. Margo Bouwman (geverifieerde eigenaar)

  Ha Koen, het is je weer gelukt om een inzichtelijk boek te schrijven over meditatie. Ik heb het nog niet helemaal uit, maar ben nu al enthousiast. Dit zou ik wel aan een aantal mensen kado willen doen. Wie weet….

 13. Derek

  Ik zou het boek graag als e-book lezen!

 14. Belinda (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het boek binnen gekregen alleen geen mooie boekenlegger zoals beloofd. Wellicht vergeten erbij/ tussen te doen. Zou deze heel graag nog ontvangen Koen! Succes met je nieuwe boek.

  • Eline Keet

   Ha Belinda, fijn dat je Tem je brein hebt ontvangen. En wat stom van de boekenlegger. Deze komt volgende week alsnog jouw kant op!

 15. Erik Bond

  Besteld, ben heel benieuwd

 16. Henk Westervelt (geverifieerde eigenaar)

  Koen, gefeliciteerd. Wat een prachtig en nuttig boek. Ben nu op blz 141 en zou het liefst doorlezen met “Denken en Dualiteit” en meteen door met hoofdstuk III “Tem-Je-Brein-Honderd -Dagen-Programma.
  Heb met veel plezier al je vorige boeken gelezen en heb daar ook mijn voordeel mee gedaan. Weet nu al zeker dat dit boek me ook veel gaat brengen. Vanmiddag veel plezier bij de boekpresentatie.

 17. Elisa (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het boek nagenoeg in één ruk uitgelezen en dat is voor mij heel bijzonder. Mijn gedachten vliegen namelijk van hot naar her en ik ben de hele dag druk met van alles en nog wat. Nu bezig met de 100 dagen. Mijn man is totaal geen lezer en is er nu toch ook in begonnen. Hij is geïnspireerd geraakt door het onderwerp en hij vindt de manier van schrijven door Koen heel toegankelijk. Dat deel ik helemaal… Net als de andere boeken van Koen is ook deze een absolute aanrader!

 18. bo

  interesting

 19. HANS DE RUIG (geverifieerde eigenaar)

  Heb het boek al besteld. Ben benieuwd hoe ik daar op ga reageren. Lijkt mij een geweldig boek waar ik verder in kan groeien. Kom maar op met dat boek.

 20. Angela

  Heel benieuwd!!

 21. Bram de Geus

  denken denken denken

 22. HANS DE RUIG

  Wat ik tot nu toe gelezen heb is geweldig. Een mooie toevoegingen op mijn andere boeken van jou die jij geschreven hebt..

 23. Bram van der Slik

  Probeer al jouw boeken te verzamelen en natuurlijk te lezen.
  Dus kijk er naar uit wat dit mij weer aan inzichten zal schenken.
  Heb zelf de 2 minuten gedachteloos zijn nog nooit kunnen bereiken.
  Hoop dat ik met dit boek de aan/uit schakelaar of de dimmer wel kan ontdekken.

 24. Geert Kastelijn

  Prachtig. Koen. Ik bestel het boek blind. Het onderwerp is bere-interessant en het is door jou geschreven dus dan is het goed.

 25. Veronique

  Mooie teaser; ik ben benieuwd naar je boek!