Tem je brein (e-book)

9,99

Mijn favoriete onderwerp: hoe tem je jouw brein? Na jarenlang (zelf)onderzoek en wel 200 gesprekken ben ik erg blij dat mijn tiende boek af is. Een boek waar je hopelijk veel plezier aan beleeft.

Over de voordelen van minder denken.

Je pakt wel eens je telefoon om iemand een bericht te sturen en voor je het weet heb je vijf berichten gelezen, heb je op Instagram gescrold en heb je op Facebook of nu.nl gekeken en leg je de telefoon aan de kant. Zonder het bericht te sturen waarvoor je jouw telefoon pakte.

Of je ligt ’s avonds in bed en kijkt op de wekker: tijd om te slapen. Maar met je ogen dicht komt er een stroom gedachten op gang die slapen onmogelijk maken.

Wie bepaalt wat je denkt? En wat kun je doen om meer grip te krijgen op gedachten?

Als je de hele dag door positieve dingen denkt – wat heb ik een leuke partner, wat heb ik fijne kinderen, wat ben ik blij met mijn werk, wat zit mijn haar goed vandaag – heb je een lekkere dag.

Denk je de hele dag door negatieve dingen – waarom begrijpt mijn partner me nooit, waarom luisteren mijn kinderen niet, ik wil ander werk maar ik weet niet wat, waarom zit mijn haar altijd slecht – heb je een beroerde dag.

Kortom: wat je denkt heeft veel invloed op je dag, je gedrag en bij mekaar opgeteld je leven.

Tijd om daar dieper in te duiken.

Over de auteur

Koen de Jong - Auteur van Tem je brein

Koen de Jong (1979) deed in 2005 een meditatiecursus. Tien dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten en iedere dag om 4:00 uur op. Het was een kwelling. Na tien dagen nam hij zich voor om nooit meer te mediteren. Tot hij in de maanden na de cursus merkte wat het had gebracht. Mediteren bleek zijn hele leven te veranderen en hij melde zich in 2006 opnieuw aan voor een tiendaagse cursus.

Tussen 2005 en 2023 schreef Koen tien boeken over ademhaling, kou, hardlopen, wielrennen en mediteren. Zijn werk is meer dan 8 landen verschenen en van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Naast mediteren en schrijven is Koen fan van hardlopen, ijsbaden, linzensoep en chocola. Op het Clubhuis in Amsterdam brengt hij dat allemaal samen: een plek om te mediteren, te schrijven, plannen te smeden, een ijsbad te nemen of heftige ademhalingsoefeningen te doen.

Koen de Jong - Auteur van Tem je brein

Categorie:
Wees de eerste om “Tem je brein (e-book)” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.