Verademing

(75 klantbeoordelingen)

20,00

 • Gratis verzonden binnen Nederland en België (direct uit voorraad)
 • Je bestelt direct bij de schrijver

Het is gek: je weet wél wie de president van Amerika is (6000 kilometer verderop), maar je weet niet hoe vaak je nu per minuut ademt (onder je eigen neus)

Dat is zonde. Want met je ademhaling kun je veel doen. Relaxen bijvoorbeeld, of juist beter concentreren of lekkerder sporten. Lees Verademing en probeer de oefeningen zelf uit.

In Verademing schrijven psychiater Bram Bakker en Sportrusten-Koen waarom veel mensen sneller ademen dan nodig en welke oefeningen je kunt doen om te relaxen. In rust is een ademfrequentie van 6 x per minuut genoeg, toch ademen sommige  mensen 10, 12, 14, 16 tot wel meer dan 20 x per minuut.

Van de bestseller werden al meer dan 50.000 exemplaren verkocht en in de herziene editie staan 10 verschillende oefeningen die je direct kunt uitproberen. Ook is er ruimschoots aandacht voor lichaamsbeweging, stemming en concentratie.

Wat merken lezers van Verademing?

Lezers van Verademing die met de ademhalingsoefeningen aan de slag gaan merken vooral:

 • meer energie
 • diepere slaap
 • hogere concentratie
 • prettiger sporten

Bestel nu het boek direct bij de schrijver.

Artikelnummer: BOEK-VERADEMING Categorieën: ,
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

75 beoordelingen voor Verademing

 1. Frank Olsthoorn

  Björk

 2. Lia Foppen

  Moeilijk ?

 3. Marianne Vrijsen

  Ik had hem in 1 adem uit?

 4. Annegret

  Geweldig boek ik heb het in twee dagen uitgelezen, omdat ik het zo buiend vond ik slaap beter en ik ben ontspannender in alles wat ik doe!

 5. ger

  ik weet sinds 2014 dat ik een chronische angststoornis heb,ik ben bij psycholoog geweest en veel gepraat,het is er niet beter van geworden .
  ik ben gaan zoeken op de computer en kwam heel toevallig op dit boek uit .
  ik heb het besteld en gaat het zeker lezen.

 6. nathalie

  Ik heb het boek nog niet maar ik heb een vraag.
  Hoeveel tellen inademen en hoeveel uit? en niet vasthouden dus?
  En wat is het verschil tussen deze methode en die van buyteko?
  En helpt het bij extreme chronische hyperventilatie?

 7. Mea

  Boek gelezen. Goed bevallen.
  Nu actie.

  Ik ga ook proberen “Vogels kijken”
  Dank u wel.

 8. Tessa Bleijert

  Wat is toch een interessant BOEK

 9. Jeanette Kram-Kopp

  Een aanrader!

 10. Jans Kersten

  Ik! Veel aan gehad!

 11. Marcel van Nieuwkerk

  Ben bezig

 12. Hanja Oldenburger

  Ik ook! Veel aan gehad!

 13. Ruurd Den Hertog

  Ik. Aanrader!

 14. Annemarijke (geverifieerde eigenaar)

  Heb het boek zelf met veel plezier gelezen en geef het regelmatig cadeau. In oudere reviews las ik het verzoek van de St Slechtzienden. Mocht er behoefte zijn, ben ik bereid het boek in te spreken ( heb ervaring met inspreken voor Blindenbibliotheek)

 15. Sylvia Jacobs

  Jarenlang (20 jaar!)astmapatiënt geweest, met gemiddeld meer dan 3 soorten pufjes per dag. Elk jaar de griepprik, minimaal 3 antibioticakuren per jaar en vaak nog een keer prednison erbij. Volgens de longarts was het chronisch..leer er maar mee leven. Vaak nog in stressperiodes hyperventilatie erbij om het feest compleet te maken. Totdat ik de verademing las! Nu ruim een jaar verder van 21 ademhalingen per minuut, naar ca 7 stuks per minuut. Gebruik géén medicijnen meer, heb weer een hond maar mediteer daarnaast ook dagelijks 30 minuten en wandel en beweeg veel. Volgende week weer beginnen met hardlopen. Dankjewel Koen en Bram. Waarom heeft nooit iemand dat eerder tegen mij verteld?

 16. Gaby Remmers

  Ik, hardlopen staat al op mijn lijstje…ben benieuwd!

 17. 1965

  Jarenlang heb ik last gehad van hyperventilatie, een paar maanden terug ben ik gestart met hardlopen en de ademhaling juist krijgen lukte niet. Ik ben op zoek gegaan en kwam bij dit boek uit. En yes het heeft me verder geholpen waardoor het plezier in het hardlopen nog groter werd. Ook merk ik dat ik veel beter slaap, dus heel veel winst voor mij! Zeker een aanrader!

 18. henri

  Weet iemand of dit boekje in braille of als luisterboekje te verkrijgen is.
  Wij zijn een Stichting voor Blinden en Slechtzienden die hardlopen.

  • Koen de Jong (geverifieerde eigenaar)

   Dag. Een stichting voor blinden en slechtzienden die hardlopen; dat klinkt bijzonder. Helaas is het boek nog niet in luisterboek verschenen. Wel kan ik een keer een lezing komen geven. Groet, Koen de Jong.

 19. Dave Duin

  Net verademing uit. Verbazingwekkend hoe je met ademhaling je resultaten in training kunt verbeteren. Zit zelf regelmatig op de racefiets en heb door middel van dit boek op een relatief gemakkelijke manier winst kunnen halen door goed op de ademhaling te letten. Zowel voor sporters als niet sporters een absolute aanrader.

 20. Maartje (geverifieerde eigenaar)

  Verademing was een echte eye-opener voor me.
  Ik realiseerde me niet:
  dat mijn ademhaling veel te hoog ligt!
  dat een hoge ademfrequentie de stofwisseling vertraagt
  dat je langer moet uitademen dan inademen
  dat een te hoge ademfrequentie direct kan leiden tot vermoeidheid en concentratieproblemen
  dat een hoge ademfrequentie leidt tot een langzame stofwisseling, wat afvallen weer bemoeilijkt
  dat 3 keer in de week spinnen helemaal niet zo “gezond” is als ik dacht
  dat ik met spinning niet op een gezonde manier de energiearme vetvoorraden aanspreek
  dat je met minder intensief sporten veel sneller conditie opbouwt en ook afvalt
  dat het zinloos is om te zwemmen om conditie op te bouwen of gewicht te verliezen
  dat de winst van sporten om af te vallen ligt in de hogere stofwisseling met een effectievere verbranding van de lichaamsvetten
  dat je ook na het sporten nog profiteert van je hogere stofwisseling
  dat het goed is om na het sporten je uitademing bewust te verlengen om extra veel bruikbare zuurstof binnen te krijgen
  dat het noodzakelijk is dat je hart NIET regelmatig klopt
  dat de tijd tussen twee hartslagen moet variëren

  Ik ga hier nu dan ook bewust op letten en mijn ademfrequentie omlaag brengen!

 21. Joehoe

  Met ernstige astma en als lange afstandsloper weet ik als geen ander hoe belangrijk ademhaling is. Als kind lag ik regelmatig “blauw” in bed als gevolg van ademhalingsproblemen. Het boek is een uitstekende leidraad.

  In mijn levensjaren heb ik ook voor mezelf mijn eigen technieken ontwikkelt. Inmiddels ben ik de 40 gepasseerd en bij longfunctietesten zit mij piekvermogen gemiddeld op 1380 ondanks er op foto’s teken van COPD zichtbaar zijn.

 22. Elvira

  Inmiddels ben ik 9 weken bezig met het 100 dagen programma. Ik ben een boeken fanaat, maar toch meer van het genre “thrillers” en dat is het boek verademing niet. Desalniettemin ben ik wel doorgegaan met lezen! Ondersteund door het 100 dagen programma waar ik mij vol in vast heb gebeten en het lezen van het boek, gaat het nu super.
  Twee jaar geleden geopereerd aan een zware hernia, daarna meerdere keren begonnen met hardlopen en steeds door blessures weer opgegeven. Nu heb ik gisteren voor het eerst in mijn leven 10k gerend, zonder stoppen, zonder wandelen, zonder blessures en zonder buiten adem te raken!
  Met andere woorden: het gaat super. Of het de boek is, de stickertjes zijn of de motivatie – ik durf het niet te zeggen, maar de combinatie werkt in elk geval super voor mij!
  Oh… en in 9 weken nu 6 kilo afgevallen – ook dat is enorm motiverend! :))

 23. Hannah

  Ik ben het boek Verademing aan het lezen en de ademhalingsoefening hielp me al meteen bij presentatiezenuwen!

 24. Rogier Sluyter (geverifieerde eigenaar)

  Sinds vier weken ben ik behoorlijk fanatiek bezig met de ademhalingsoefeningen. Begin maart op de clinic van Koen geweest in het prachtige complex van de oude Nera. Een verademing op zich in de rust van de Horstermeer polder. Een paar dagen voor de clinic al een leuk en uitgebreid gesprek gevoerd met Maarten en direct aangestoken door zijn enthousiaste verhaal.

  Het klinkt simpel, langer uitademen dan inademen. Inmiddels in mijn 6de week van 100 dagen sportrusten bezig. Maar het werkt als een tierelier. Afgelopen zondag met een koppeltje op de racefiets vanuit Vreeland langs het Amsterdam Rijnkanaal naar Amsterdam volle bak tegen de wind in grootste deel op kop en dan merk je echt het effect van de oefening; kort inademen en bij het uitademen lippen tuiten en onder tegendruk langzaam uitademen. Je hartslag gaat omlaag, minder snel verzuring en tempo veel constanter vast te houden.
  Door je op je ademhaling te concentreren kom je nog mer in een trance waardoor de wind ” naar de achtergrond” verdwijnt. Kan het iedere fietser en hardloper aan raden, verademing kopen en clinic van Koen volgen.

  Afgelopen weken al heel wat vrienden en bekenden even de simpele oefening laten doen, minuutje op een stoel en inademingen tellen. Vervolgens kort uitleggen war je op moet letten en vervolgens nogmaals.

  Ik zou niet aarzelen, boeken bestellen, clinic volgen en een evenement uitzoeken zodat je met 100 dagen sportrusten kunt beginnen.

  En het bespaart ook nog geld. Als je in de auto zit en de ademhalingsoefening doet, zakt niet alleen je hartslag maar ook je snelheid. Gevolg minder snelheidsbekeuringen.

 25. Marko (geverifieerde eigenaar)

  Na het lezen van ‘Ik, de wielrenner’ is het boek ‘Verademing’ verplichte kost. En dat geldt andersom trouwens ook! Het boek ‘Verademing’ leverde voor mij veel herkenning op qua fysieke ongemakken. Na het lezen van het boek herken ik de signalen veel beter en kan ik ook direct handelen door op mijn ademhaling te focussen. Een heerlijk gevoel om zelf mijn fysieke gesteldheid te bepalen en op die manier rustig te kunnen blijven! Aangezien mijn ademhalingspatroon al jaren niet optimaal is, vraagt het wel veel tijd om mijn lichaam op een andere modus te zetten. Ik doe bijna dagelijks wel een oefeningetje, wel of geen klachten op dat moment. En verrek: na verloop van tijd beginnen de klachten af te nemen! Eigenlijk gaat het om één truc: adem duidelijk langer uit dan in en je bent een eind op weg!

 26. Age

  Erg goed boek waar ik al veel aan heb gehad. Ik had veel last van oa gejaagdheid en spanningshoofdpijn, maar dat is verleden tijd. De vele verhalen die in dit boek naar voren kwamen kwamen zeer bekend voor en zorgden voor meer duidelijkheid over de klachten die ik had.

  Ik heb de oefeningen uit het boek zorgvuldig gevolgd en dat zorgde meteen voor verbetering. Hierdoor heb ik aan de lijve ervaren wat een goede ademhaling voor iemand kan betekenen. Zijn al mijn klachten dan nu voor altijd over? Nee, dat niet, ik heb nog steeds af en toe dat ik wat gejaagd ben. Maar ik kan de symptomen nu veel beter herkennen. Als ik dan vervolgens mijn ademhaling check, blijkt dat ik vaak alweer veel te veel lucht in mijn longen heb, als gevolg van teveel ademen. Door dit boek kan ik het meteen zelf oplossen door langer uit te ademen.

  Ik ben zelf nog nieuwsgierig naar hoe ik mijn ademhaling ook beter kan inzetten bij het sporten, merk dat ik daar nogal eens verkeerd adem. Zowel bij oefeningen met gewichten als bij het hardlopen. Zal eens verder speuren op deze site 🙂

 27. M. Reichgelt

  In twee etappes uitgelezen (werd verplicht naar de zwemles van dochterlief gaan ineens heel nuttig 🙂 ) en meteen aan de slag met de oefeningen. Praktisch, makkelijk te lezen, herkenning, geïnspireerd om nog meer achtergrond informatie lezen en om sporten op te pakken. Enige twijfel: ik wil juist niet afvallen, hou het nu bij 1 à 2 keer 20 tot 30 min hardlopen. Is dat een juiste insteek?

 28. Ruth Langemeijer, FeeTback-Amsterdam

  Als Natural Running coach weet ik wat je allemaal meer kan bereiken door je bewust te zijn van je ademhaling, je ademhaling goed kent en kunt beheersen. Daarnaast heb ik van kinds af aan verkeerd adem gehaald en enorme last gehad van hyperventilatie. Een paar jaar geleden ben ik daarvan af gekomen door o.a. ontspannen te rennen en diverse ademhalingsoefeningen te doen.
  In de jaren daarvoor heb ik heel wat deskundigen bezocht zonder enig resultaat. Zij erkende meestal niet dat ik aan het hyperventileren was en stelde allemaal verkeerd diagnoses.
  Toen ik een jaar geleden voor het eerst de lezing van Nico vd Breggen bijwoonde over 100 dagen sportrust was dat een wereld van erkenning. Voor mij werd toen pas echt duidelijk dat je ademhaling de belangrijkste basis is voor alles. En vooral hoeveel verademing mij het kon geven om daar veel bewuster mee om te gaan. Ik doe de oefeningen dagelijks, meerdere malen per dag.
  Had ik het boek ‘Verademing’ maar gelezen in mijn tienerjaren dan was mij een hoop leed bespaart gebleven. Gelukkig heb ik het nu ontdekt. Ik doe altijd een oefening tijdens mijn lessen die ik geef en de cursisten ervaren direct resultaat. Ik raad dan ook echt iedereen aan het boek te lezen. Volgens mij heeft iedereen daar baad bij en vooral heel veel plezier van.

  Door: Ruth Langemeijer
  uw Natural Running coach
  zie: FeeTback-Amsterdam (fb-pagina voor iedereen toegankelijk)
  http://www.happy2run.nl

 29. Ruud van Nes

  Super interessant boek, heb hem binnen een dag uitgelezen, en ik ben echt geen lezer! Ik kreeg het boek bij de cursus Runningtherapie, waar we kort les kregen over ademhaling. Hoe meer ik erover nadenk, hoe logischer dit boek wordt. Ademen is de basis van het bestaan, maar het gaat bij elk mens zo automatisch, dat er nooit aandacht aan geschonken wordt. Ik geloof dat als je de basis aanpakt, je hele leven positief gaat veranderen. In het boek Verademing wordt heel duidelijk uitgelegd wat er allemaal samenhangt met ademhaling, en hoe je een goede ademhaling kunt oefenen. Ik beveel dit boek dan ook aan iedereen aan!

 30. Janine

  Ik pas nu sinds een maand of 2 de verlengde uitademing toe nav Verademing en het voelt goed dat ik daarmee iets in handen heb om mijn erg ontregelde ademhaling -door burnout- wat te kunnen kalmeren en daardoor minder gejaagdheid te voelen. Door dit boek is het me duidelijk hoe ontregeld het zenuwstelsel is geraakt en wat je kan doen met je ademhaling. Voor mij , na aanhoudende extreme en afmattende gejaagdheid waar niemand een antwoord op leek te hebben, een geweldig instrument om toe te passen en achter de hand te hebben. Het werkt.

 31. Jan

  Vreselijk vluchtig boek. Heb het al twee keer in huis gehaald, maar ben het al weer kwijt!! Weggegeven aan vrienden van wie ik dacht dat ze het wel konden gebruiken 🙂
  Ga morgen twee nieuwe exemplaren halen!!

  • Koen de Jong (geverifieerde eigenaar)

   Goed om te horen. Geef dat boek maar veel weg aan vrienden en vriendinnen.

   Koen.

 32. Nicole

  “Doe je al aan sportrusten?, vroeg mijn collega en Pt-er. “Jazeker”, gaf ik aan. Thuisgekomen realiseerde ik me dat zij met sportrusten wellicht niet hetzelfde bedoelde als waar ik het over had..: rusten tussen de trainingsdagen door. Als sporter draaf ik soms door in mijn enthousiasme. Dat komt voornamelijk omdat ik het een leuke bezigheid vind. Ik ben altijd nieuwsgierig welke sport ik nog meer leuk vind. Met als gevolg dat ik dagelijks train. En dan nog heb ik tijd te kort, want ik heb nog zo’n lang verlanglijstje..

  Als gevolg van het (te) vaak sporten merkte ik dat ik aan het afbouwen was, ipv opbouwen: slapeloosheid, vermoeidheid, pijnlijke gewrichten etc. Inmiddels weet ik dat ik meer moet letten op mijn supercompensatie. Maar, desondanks, miste ik iets. Op aandringen van diegene die mij vroeg naar sportrusten heb ik het boek “de verademing” in 1 keer uitgelezen. Of te wel: in 1 adem! Het is een makkelijk leesbaar boek en het klinkt allemaal zo logisch. Maar waarom doet dan niet iedereen aan sportrusten? Ik werd me ervan bewust dat ik me meer moet bezighouden met andere facetten, waaronder mijn ademhaling. Nadat ik de test had gedaan, schrok ik.. Ik ademde 14 x per minuut en voelde nog alsog ik zonder adem zat.. Momenteel neem ik regelmatig de tijd om heel even mijn ademhaling op orde te brengen. Dat helpt: ik word rustiger, voel me minder gestressd en kan langer lopen. Tijdens mijn looptrainingen probeer ik mezelf bewust te maken van mijn ademhaling. Helaas lukt dat niet altijd. Maar goed, het begin is er. Nu zal het een gewoonte moeten worden. Oefening baart kunst.

  Ik ben blij dat ik ” de verademing” heb gelezen, want ik vind het een verademing voor mijn dagelijkse- en trainingsprestaties!

 33. Melanie24

  Zeer goede handleiding om bewuster met je ademhaling bezig te gaan! Wel een tip: er elke dag mee bezig gaan, dan wordt het snel een gewenning 🙂

 34. BPSgerrit

  Leuk, nuttig en praktisch boek. Nu al 2x gelezen en ben sinds 20 dagen met de ademhalingsoefeningen bezig. Begin al echt veranderingen te voelen. Nu limbisch verankeren en dus 100 dagen vasthouden om het synapsen duurzaam te laten groeien!
  Aanrader voor iedereen !

 35. Maarten

  Het boekje legt op eenvoudige wijze verschillende mechanismen uit waarop ons lichaam in het dagelijks leven kan reageren op (stressvolle) situaties.

  Het inzicht hierin en de gemakkelijk uit te voeren oefeningen gaven mij direct resultaat. Een aanrader dus voor iedereen die meer ‘verademing’ wil ervaren!

 36. marleen beurskens

  Geweldig goed, ik heb het boek sinds 2009. Iedere dag doe ik minstens wel een van de oefeningen, vaak meer of vaker.
  Het is een heel praktisch boek en ik hecht er veel waarde aan omdat ik voel dat de oefeningen goed doen. Je kunt veel van deze oefeningen ook onopvallend doen bijvoorbeeld in de file of op het werk. Perfect. Mijn complimenten en bedankt, groet Marleen

 37. harry heijblok

  Ik heb het boek in één keer uitgelezen, zo geboeid was ik door de voor mij nieuwe inhoud! Natuurlijk was ik op de hoogte van belang van een goede ademhaling, maar de ontdekking dat ik veel minder hoef adem te halen, maakt me veel rustiger. Allereerst heb ik het kunnen ervaren tijdens interval trainingen waarbij ik veel te veel aan het hijgen was en nu ook buiten het hardlopen en tijdens mijn werk leef ik veel meer met rust. Echt een goed boek!

 38. Peter van Bergen

  Voorruitgang boek je in kleine stappen. De belangrijkste stappen worden echter te vaak over het hoofd gezien. Te weinig mensen realiseren zich dat een goede ademhaling heel veel voor je gezondheid zal betekenen. In het boekje De Verademing geven de schrijvers op een eenvoudige en zeer toegankelijke manier weer wat iemand er aan kan doen om zich beter te voelen. De oefeningen zijn snel aan te leren en dagelijks toepasbaar. Een aanrader voor iedereen die zich vitaleren wil voelen, zich beter wil leren concentreren of gewoon lekkerder in zijn vel wil zitten. Als NLP trainer weet ik dat elke stap, hoe klein dan ook, een stap is naar een completer leven. De juiste ademhaling hoort daarbij!

 39. Jeanette

  De voordelen van iets wat je zelf “in huis” hebt, dus gratis is en geen bijwerkingen heeft, zijn ongelofelijk!
  Bijna niet te geloven dat zoiets simpels een leven (mijn leven) kan veranderen.
  Voor de problemen die in deze tijd veel voorkomen, zoals depressie, overgewicht, burn-out, stress en slaapstoornissen zijn dus geen dure, mogelijk verslavende medicijnen nodig.
  Je hebt het altijd bij je: je ademhaling.
  Ik heb de oefeningen uit dit boek gedaan en merk de positieve effecten.
  Door meer rust gecombineerd met hardlopen raak ik dichter bij mij zelf.
  Het boek leest prettig, ik heb het in een middag uitgelezen, want je legt hem niet zomaar weg.

 40. Michiel

  De schrijvers leggen op eenvoudige wijze uit hoe veel baat je kunt hebben bij een goede ademhaling. Het boek is vlot geschreven en staat vol met handige tips.

  Een absolute aanrader.

 41. Maarten

  Eerlijk is eerlijk…ik stond in eerste instantie sceptisch tegenover het feit dat ik middels mijn ademhaling rust in mijn lijf zou kunnen krijgen. Ik heb het boek echter in een adem (al is dat niet de bedoeling) uitgelezen. Het leest makkelijk weg en het werkt gewoon. Ik heb een drukke baan waarbij ik van de ene naar de andere klant ren…hierbij geef ik geregeld presentaties voor klanten. Een gezonde spanning is hierbij normaal en een hoge hartslag ook. Inmiddels gebruik ik op dit soort momenten de ademhalingsoefeningen beschreven in het boek (niemand die het door heeft). Ik word er kalm van en dat komt de presentatie altijd ten goede. Ik bevel het iedereen aan!

 42. Stans van der Poel

  Het boek “Verademing van Koen de Jong en Bram is een makkelijk te lezen boek. Het belang van ademhaling is op deze manier voor een hele grote groep duidelijk geworden. Zelfs velen therapeuten hebben het boek gelezen en gebruiken het. De meeste therapeuten geven het ook hun klanten mee, zodat ze gestimuleerd worden om thuis ook te oefenen. De combinatie van Sporten en Rusten die Koen introduceert in zijn 100 dagen Sportrusten programma is eigenlijk de beste manier om je lichaam weer gezond te krijgen en te houden. Zelf zet ik deze combinatie al jaren in om mensen te reconditioneren na periode van ziek zijn, zoals bij Chronische Vermoeidheid zie http://www.Stansvanderpoel.nl. De resultaten die we daar in 6 weken behalen zijn indrukwekkend. Vaak hebben mensen niet door dat de gezondheid berg afwaarts gaat en als je dan Ademhaling en Sporten oppakt dan zeggen”nu merk ik pas hoe ver ik het heb laten komen” Meestal komen de eerste reacties al na een training of 3 en bij ademhalings oefeningen vaak de eerste keer al. Ga met beide aan de slag en je leven wordt een stuk mooier!

 43. Maaike

  Het is een goed, helder en praktisch boek. Veel oefeningen uit het boek pas ik toe in mijn werk als psychosomatisch fysiotherapeut en runningtherapeut. Ik geef het boek vaak mee aan clienten. Door beter te snappen hoe ons zenuwstelsel werkt en hoe je hier positieve invloed op kan uitoefenen kan voor velen een hele verademing zijn.

 44. Edward Vleeschdraager

  Verademing is een ontzettend waardevol en inspirerend boek om te lezen en vervolgens met je ademhaling aan de slag te gaan. Onwaarschijnlijk hoe eenvoudig maar doeltreffend het verlengen van je uitademing kan zijn. Als runningtherapeut adviseer ik mijn clienten niet alleen wat te gaan doen met hun ademhaling maar zorg ik dat ze er ook echt wat mee gaan doen door verademing mee te geven.

 45. Klavier

  Helder en makkelijk leesbaar geschreven, met begrijpelijke vergelijkingen. Ook aan de toekomst gedacht(Kinderen) Aanrader voor iedereen die eens wil nadenken over iets wat altijd gedachteloos gebeurt , de ademhaling.En wat je ermee kunt bereiken.

 46. Rchv

  Al een tijdje heb ik last van een soort benauwdheid op mijn werk, in Verademing las ik niet alleen over de oorzaken van mijn probleem maar leerde ik ook concrete oefeningen die mij helpen te ontspannen en van die vervelende benauwdheid af te komen. Heel praktisch, absolute aanrader.

 47. Leesvaak

  Goed boek! Een prima boek, duidelijk geschreven, prettig leesbaar. Maar alleen lezen is niet genoeg…. je moet er wel mee aan de slag gaan.

 48. Dappertje

  Een prettig leesbaar boek met praktische oefeningen en tips. Een aanrader!

 49. Mariet22

  Heel duidelijk, praktisch boek: ik kreeg bij het lezen eindelijk de erkenning dat er dus veel meer mensen zijn met problemen met de ademhaling. Omdat ik toch moeite had met de oefeningen, heb ik contact opgenomen met een van de hulpverleners, die achterin het boek vermeld staan.

 50. Nicooo

  Dit boek is gewoon goed! Helder geschreven en goed en simpel toepasbaar. Heel herkenbaar voor iedereen met stress, slaapproblemen en vermoeidheidsklachten. Inmiddels heb ik heel veel mensen gezien en gesproken die het boek Verademing ook gelezen hebben en zij herkennen zich hier ook in en kunnen er veel mee. Het boek verklaart eenvoudigweg hoe een juiste ademhaling vermoeidheid, spanning en onrust kunnen verminderen. Het leert je ook hoe je na sport of na ziekte het best je herstel kan bevorderen. Lezen dus!