Tien dagen stil

(25 klantbeoordelingen)

18,95

 • Je bestelt direct bij de schrijver

Mediteer jij met (tegen)zin? Dan is dit boek beslist iets voor jou.

Koen de Jong schrijft zich impulsief in om, zonder enige ervaring met meditatie, tien dagen in stilte te mediteren. Tien dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten, geen telefoon, geen internet, geen grapjes, geen koffie, geen vlees, geen alcohol, geen seks, geen chocola en geen sport.

Wat dan wel?

Elke dag om 4:00 uur opstaan en tien uur mediteren.

Koen de Jong begint opgewekt en vol vertrouwen aan de tiendaagse meditatietraining. Maar al snel merkt hij dat zijn gedachten zich moeilijk laten temmen. In plaats van te mediteren denkt hij aan M&M’s, de pijn in zijn knie, biefstuk, bier en Guns N’ Roses.

Hij wil weglopen.

Maar hij blijft.

En op dag 6 realiseert hij zich wat de stilte met hem doet.

Artikelnummer: BOEK-TIENDAGENSTIL Categorieën: , ,
Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

25 beoordelingen voor Tien dagen stil

 1. Belinda Smit (geverifieerde eigenaar)

  Geweldig boek. Zo gelachen ook, die humor! Genoten. En zo mooi beschreven je kan het bijna zelf ervaren. Indrukwekkend beschreven. Zo eerlijk open en kwetsbaar. Geeft kracht en is zeer inspirerend! Bedankt Koen voor dit heerlijke boek.

 2. Fenna

  Dit boek heeft me (mede) aangezet om de 10-daagse te doen. Het is zo heerlijk nuchter geschreven en (achteraf) heel herkenbaar allemaal. De 10-daagse was een hel en tegelijk een groot geschenk. Dank je wel voor het schrijven van dit heerlijke boek!

 3. Henny

  Een fijn boek dat me meenam op een reis naar binnen. Heel herkenbaar. Ik las het toen ik een tijdje geen zin had in mediteren. Het inspireerde mij zo, dat ik het mediteren weer in de dagroutine heb ingebouwd. Meditatie ervaar ik als bijzonder waardevol. Het boek herlees ik af en toe. Dank voor het delen van de ervaring, Koen!

 4. Petra

  Net terug van de 10 daagse retraite in België. Dank je wel Koen voor het helder uiteen zetten. Heel herkenbaar en fijn dat jij het op papier gezet hebt aangezien we geen schrijfmateriaal mee mochten nemen. Aanrader dit boek, leest lekker weg en zal het nog vaak terug lezen. Ook om bij de les te blijven ? en ik denk dat ik nog eens terugkeer, sowieso om een keer Dhamma-service te doen.

 5. Tatiana

  Ik ‘won’ dit boek vorige week bij de loterij na een hardloopavondje met de Rotterdam running rebels. Het onderwerp is me niet vreemd, maar dit boek is heerlijk luchtig, vermakelijk geschreven en geeft toch ook inzicht in wat meditatie kan brengen. Erg leuk!

 6. Lotte

  Ik heb het boek nog niet eens gelezen en ik voel me bij het lezen van de achterkant al aangetrokken! Zelf heb ik ook recent een 10 daagse stiltemeditatie afgerond en precies op dag 6 kwam eveneens bij mij die realisatie binnen. Zodra ik mijn andere boeken heb uitgelezen, ga ik deze bestellen. Ik ben benieuwd of ik veel zal herkennen in jouw verhaal.

 7. Bianca

  Wat een fijn boek! Koen heeft zowel zijn worsteling als zijn plezier voor ‘stil zitten’ beschreven; dat inspireert!
  Daarnaast is nuchter theorie en achtergrondkennis door het verhaal verweven; dat motiveert!
  Heel blij dat je dit boek hebt geschreven, bedankt Koen!

 8. Kristel

  Leuk, leerzaam en makkelijk leesbaar boek! Heel inspirerend en motiverend om te lezen omdat Koen geen ervaring had met mediteren en het mediteren hem sindsdien veel heeft gebracht.

 9. Heleen

  Ik vond het een heerlijk inspirerend boek om te lezen en het stimuleerde me om zelf ook weer te gaan zitten af en toe. Helaas is dat weer weg gezakt. Mijn man heeft ook twee keer die retraite gedaan en het gaf weer leuke gespreksstof en inzichten in hoe hij het beleeft en ervaren heeft. Hij heeft het ook met plezier gelezen en het riep ook weer herinneringen terug.

 10. Wendel

  Leest vlot weg en beschrijft, zonder zweverig te worden, een aantal ervaringen van een 10-daagse Vipassana meditatie retraite. Herkenbaar voor wie zelf weleens mediteert of een poging daartoe waagt. Gelezen met een glimlach.

 11. Dorrie van Bracht

  Ik vond het een mooi boek . Goed geschreven , een worsteling , maar ook humor . Naast alle aktiviteiten blijft het stilzitten ook voor mij de grote uitdaging . Dit boek heeft mij over de schreef getrokken . Ik ga het ook doen . 10 dagen stil…

 12. Willeke

  Heerlijk boek, leest makkelijk weg. Erg onder de indruk van zijn belevingen, eerlijkheid en impact die het heeft gehad.

 13. Hans van Dalsum

  Mooi boek!
  Heel herkenbaar, ik heb zelf twee jaar geleden in Thailand 14 dagen stilte meditatie gedaan, mooi om het proces mee te beleven.
  Verbazingwekkend vond ik het hoe makkelijk het went, het in stilte zijn, weinig eten, slapen op een heel hard matras en de hele dag mediteren. Vond het een mooie ervaring en mooi om het met Coen mee te maken.

 14. Tineke Ganzinga

  Uit t hart geschreven met veel humor. Bruikbaar en herkenbaar. Door dit boek heb ik het mediteren opgepakt en dat bevalt me heel goed!

 15. FLOAT²

  Heerlijk boek zonder poeha. Heeft me opnieuw op spoor gezet om weer meer te mediteren en dat bevalt me prima! InsightTimer FLOAT²

 16. Magda

  Ik zie het mezelf niet doen maar heb het boek, met plezier en heel veel bewondering helemaal uitgelezen.
  Eens je begint te lezen wil je verder lezen, nieuwsgierig naar het vervolg.
  Bedankt om het te mogen lezen !

 17. Joop Tromp

  Het boek met plezier gelezen. Je wordt eigenlijk “mee geschreven” om de 10 dagen ook zelf te volbrengen! leuk en goed leesbaar boek.

 18. Noëlle

  Het boek leest lekker makkelijk. Ik heb het gelezen met een glimlach, herkenbaarheid alom.

  Vraag: Wat maakt dat je tijdens meditatie met minder voeding kunt? Ben je daar al verder mee gekomen?
  Energieke groeten, Noëlle

 19. Anneke

  Lekker leesbaar, grappig, informatief. De soms wat taaie kost wordt makkelijk geschreven. En nu heb ik dagelijks bewust een paar Koen-minuten, boven mijn bovenlip.

 20. Bastiaan

  Voor mij onbekend terrein, meditatie. Ik vond het boek leuk om te lezen en informatief. Ik denk dat ik beter snap wat meditatie kan brengen en voel me minder bezwaard als ik gewoon even stilte wil ergens op een dag. Lekker toch. Ik kan het boek aanraden voor iedereen die nieuwschierig is naar meditatie en wat het kan betekenen voor iemand.

 21. Eric

  Het boek in één ruk uitgelezen. Een vlot geschreven boek over een moeilijk toegankelijke materie. Dat hij zich daarbij zelf in het geheel niet spaart, is dan weer meelijwekkend en dan weer humoristisch. Een absolute aanrader.

 22. Wouter

  Dit is een uniek boek over meditatie.
  Niet een doorsnee boek maar een belevenis. Koen neemt je mee op het avontuur van een 10 daagse meditatie. Het blijkt zeker niet gemakkelijk voor hem. Maar het levert hem unieke inzichten op, die het zeer de moeite waard blijken. Een absolute aanrader.

 23. Peter

  Het boek leest als een vlot geschreven roman.

 24. Nick de Loper (geverifieerde eigenaar)

  Ik ben benieuwd. Ik heb ooit een retraite op dag 5 verlaten omdat ik het niet volhield. Ik ben benieuwd naar Koen zijn ervaring. Ik heb het boek zojuist besteld.

 25. Mark | Sportrusten.nl

  Mooi werk weer Koen. Knap hoe je mij als lezer meeneemt naar het klooster. Fascinerende inkijk in de wereld van meditatie.

  Met plezier gelezen!