Risoul: het lelijke jonge eendje

Risoul: het lelijke jonge eendje

Met nog 500 meter te gaan word je in Risoul welkom geheten met een reusachtig spandoek. WIFI GRATUIT staat erop.

Voorbij het spandoek zie je flats en appartementen.

Risoul is het nog lelijkere broertje van Alpe d’ Huez

De klim is geen doorgaande pas; je klimt in 12,7 kilometer naar een doodlopend skioord.

Om er nog iets van te maken voor wielrenners hebben ze in elke bocht een bord gezet met de naam van een wielrenner die ook naar Risoul fietste. Nibali. Contador. Pantani. Zo lijkt het nog wat, maar zelfs de borden zijn lelijker dan de borden in de bochten op Alpe d’Huez. Alsof de dochter van de burgemeester ze tijdens handenarbeid in de klas heeft gezaagd.

Eigenlijk ben je gek als je vanuit Guillestre de D186 inslaat naar Risoul.

Er is zoveel mooiers.

De klim naar Ceillac.

Col d’Izoard.

Col de Vars.

Col d’Agnel.

Naar Risoul fiets je alleen als Guillestre je eerste halte is in de bergen. Om je windbenen te laten wennen aan stijgingspercentages. Met kilometers van 5 en 6% kun je wennen aan het echte werk. In het midden liggen een paar kilometers van een procent of 8, maar net als de klim je echt pijn kan doen krijg je nog een makkelijke laatste kilometer naar 1850 meter en het spandoek met gratis Wifi.

Het lelijke dorp.

De geringe hoogte.

Tamme stijgingspercentages.

Al met al is de klim naar Risoul als Shimano Tiagra: prima om mee warm te draaien, maar je hart gaat er niet sneller van kloppen.

 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nieuwsbrief
Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, nieuwe interessante boeken en meer in je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Ik, de wielrenner (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.

Nog geen reacties op "Risoul: het lelijke jonge eendje"