Als je lichaam verandert, dan verandert je denken

Als je lichaam verandert, dan verandert je denken

18 maart 2013

De Oostenrijkse filosoof Wittgenstein (1889 – 1951) zei het begin vorige eeuw; ‘Als je lichaam verandert, dan verandert je denken’ – mooie zin. Halverwege vorige eeuw waren het de zenuwartsen die het verband tussen lichaam en geest benoemden. Begin jaren tachtig werd de zenuwarts gesplitst in een psychiater (geest) en een neuroloog (lichaam). Deze scheiding van lichaam en geest heeft ons veel kennis gebracht door specialistisch onderzoek er klopt natuurlijk niets van. Daarom brengt sportrusten in 2013 lichaam en geest weer bij elkaar. De gevleugelde woorden van Wittgenstein staan op 1000 doosjes, 1000 kalenders en 1000 stickervellen.

Nog leuker

Het 100-dagen sportrustenprogramma wordt steeds leuker. Behalve kennis, in de boeken Verademing en Sporten voor beginners, krijg je ook een zwart-wit kalender. Deze kalender heeft 100 genummerde dagen voor 100 ademhalingsoefeningen. Daarnaast zijn er wekelijks drie vakjes om het sporten af te vinken. Je hoeft deze niet zelf af te vinken, je kunt stickers plakken. Elke keer dat je een ademhalingsoefening hebt gedaan of hebt gesport plak je een groene sticker. Zo kleurt je kalender langzaam groen naarmate de 100 dagen verstrijken. Favoriet onder de stickers blijkt de pleister te zijn die je mag plakken als je ziek bent. Niet dat mensen graag ziek zijn, maar de sticker is wel grappig.

Blijmoedig brein

Of Wittgenstein blij zou zijn geworden van een stickervel weet ik ook niet, maar een gevolg van sportrusten is een blijmoedig brein. Niet door in te grijpen in het brein, maar door slim te sporten en te ontspannen.

Op welke dag zit jij van je 100-dagen sportrustenprogramma?

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nog geen reacties op "Als je lichaam verandert, dan verandert je denken"