Podcast #3 met Abdi Nageeye

Runner’s World Utrecht en de Abdi Nageeye Foundation organiseerde een middag met Abdi Nageeye. Koen de Jong van Sportrusten had een interview met de Nederlandse recordhouder op de marathon. Het is een inspirerend en verrassend gesprek:

Abdi Nageeye knipt twee keer met zijn vingers en wappert met zijn handen naar beneden.

Het is een gebaar dat ik niet ken, maar zijn waarschuwing wordt meteen duidelijk: scheef liggende tegels en twee paaltjes.

Het typeert de Nederlands recordhouder op de marathon. Hij kijkt vooruit en denkt aan de mensen om hem heen. We lopen met 45 mazzelaars een rondje hard met Nederlands snelste marathonloper.

Abdi Nageeye is een bijzondere man. Geboren in Somalië is armoede, (huiselijk) geweld, honger, angst en geloof nooit ver weg. Via Nederland, Syrië opnieuw Somalië, opnieuw Nederland en Kenia is hij nu één van de beste marathonlopers van de wereld.

Bij Runner’s World Utrecht gingen we in gesprek met Abdi. Niet alleen over trainen, maar ook over zijn stichting – de Abdi Nageeye Foundation – zijn nieuwe boek en wat hij heeft geleerd bij de toplopers in Kenia.

Luister het gesprek en laat je inspireren door deze inspirerende toploper die niet alleen heel hard kan lopen, maar ook zeer geanimeerd kan vertellen.

Over de auteur

Koen de Jong (1979) is oprichter van Sportrusten. Hij loopt hard, mediteert dagelijks en zit graag in een ijsbad.

Zijn nieuwste boek, Tem je brein, gaat over zijn favoriete onderwerp: voordelen van minder denken.

Koen schreef eerder de boeken Verademing (met Bram Bakker), De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Koud kunstje (met Wim Hof) en Tien dagen stil. Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Tussen 2014 en 2023 liep hij acht keer een marathon met het 14-kilometerschema. Zijn PR met dit schema is 2:42:41, maar stiekem is 'vogels kijken' zijn favoriete training.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *