Podcast #3 met Abdi Nageeye

Podcast #3 met Abdi Nageeye

Runner’s World Utrecht en de Abdi Nageeye Foundation organiseerde een middag met Abdi Nageeye. Koen de Jong van Sportrusten had een interview met de Nederlandse recordhouder op de marathon. Het is een inspirerend en verrassend gesprek:

Abdi Nageeye knipt twee keer met zijn vingers en wappert met zijn handen naar beneden.

Het is een gebaar dat ik niet ken, maar zijn waarschuwing wordt meteen duidelijk: scheef liggende tegels en twee paaltjes.

Het typeert de Nederlands recordhouder op de marathon. Hij kijkt vooruit en denkt aan de mensen om hem heen. We lopen met 45 mazzelaars een rondje hard met Nederlands snelste marathonloper.

Abdi Nageeye is een bijzondere man. Geboren in Somalië is armoede, (huiselijk) geweld, honger, angst en geloof nooit ver weg. Via Nederland, Syrië opnieuw Somalië, opnieuw Nederland en Kenia is hij nu één van de beste marathonlopers van de wereld.

Bij Runner’s World Utrecht gingen we in gesprek met Abdi. Niet alleen over trainen, maar ook over zijn stichting – de Abdi Nageeye Foundation – zijn nieuwe boek en wat hij heeft geleerd bij de toplopers in Kenia.

Luister het gesprek en laat je inspireren door deze inspirerende toploper die niet alleen heel hard kan lopen, maar ook zeer geanimeerd kan vertellen.

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


7 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *