Leuke woordgrappen (of flauwe?)

Leuke woordgrappen (of flauwe?)

Zondagmorgen fietste ik terug van ons clubhuis naar huis.

In het Rembrandtpark haalde ik A. in.

Zij liep hard en ik schoot in de lach.

Haar shirt had ik eerder gezien bij de marathon van Amsterdam, maar hij blijft leuk.

A. werkt bij het Rijksmuseum en op haar rug staat:

Het is niet
Vermeer

Geinig.

Ik moet denken aan andere woordgrappen waar ik om moet gniffelen.

Op de Westerstraat schiet ik bij nummer 187 ook altijd in de lach. Daar is een winkel. Ik moet zeggen een brand store met design lampen en meubels. Bijvoorbeeld de Gravity Chandelier, ontworpen door Paul Cocksedge. Zo’n lamp is € 14.500,-. De naam van de winkel is Moooi (met 3 o’s), en voor mooie spulletjes moet je wat over hebben. Waarom is dat zo grappig? Als je even doorfietst heb je op nummer 145 ook een winkel met lampen en meubels. Tweedehands. In de etalage hangt in grote zwarte letters, gedrukt op witte A4-tjes, Leeelijk (met 3 e’s).

Geinig.

Ook de kinderen van Marco van Basten houden wel van een (flauw) woordgrapje

Toen Van Basten trainer was bij Ajax werd hij na een verloren wedstrijd tegen Heerenveen in de Arena eens uitgescholden door een Ajacied: pannenkoek! Een cameraman zoomde in op de verongelijkte supporter en bij de nabeschouwing ging het uitgebreid over ‘pannenkoek’ Van Basten. Het was niet de beste tijd voor Nederlands één-na-beste-spits ooit. Zijn zoon Alexander zag de boze fan en veranderde de naam van de appgroep met zijn zus en zijn moeder in: de poffertjes.

Geinig.

Ook als ik het Westerpark in fiets moet ik grijnzen. Daar staat een blauw, rond verkeersbord met een witte fiets erop: fietspad. Onder het ronde bord staat een tekst: bij gladheid wordt niet gestrooid. We zijn gewaarschuwd, als we in de winter onderuit gaan is het onze eigen schuld. Boven de tekst heeft iemand een sticker geplakt met een tekstballonnetje: in alle andere gevallen wel.

Geinig.

Heb jij nog een (flauw) woordgrapje die echt wel geinig is?

Schrijf hem in de reacties, dan hebben wij er ook lol van.

Heb een mooie dag!

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


41 reacties

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.