Fitte ondernemers: wat moet ík er mee?

Fitte ondernemers: wat moet ík er mee?

Kunnen we een keer koffie drinken? vraagt Theo van den Dungen in de lente van 2019.

Liever niet, denk ik.

Theo is een voormalig profvoetballer. Keeper bij PSV en TOP Oss.

Met profvoetballers heb ik slechte ervaringen. De enige lezing over ademhaling waar ik beroerde herinneringen aan heb, is de lezing die ik gaf voor de selectie van SC Heerenveen. De introductie van Van Basten was mooi, maar daarna begon de ellende. Niemand luisterde. Niemand deed mee met de oefeningen. 22 voetballers zaten onderuit gezakt op hun mobieltje te kijken en niemand reageerde toen ik vroeg om de telefoons een halfuurtje uit te zetten.

En nu wil Theo van den Dungen – oud profvoetballer – iets gaan doen voor ondernemers in Brabant.

Leuk en aardig: iets doen voor ondernemers in Brabant, maar wat heb ik ermee te maken?

Waarom dan? vraag ik gereserveerd.

Ik heb veel gehad aan ademhalingsoefeningen toen ik zelf over het randje gekukeld was, daarom wil ik graag met je praten. 

De eerlijkheid van Theo raakt me.

Ik twijfel. Ik doe niets liever dan inspirerende mensen ontmoeten en ouwehoeren over ademhaling, kou, emoties, sporten en betekenis geven aan je leven. Maar iets doen voor ondernemers in Brabant klinkt toch vooral als een vaag plan in een wereld met haantjes waar ik de kriebels van krijg.

Dus noem ik één datum met één tijd. Locatie: Amsterdam.

Dan zal ie wel afhaken.

Deal, zegt Theo. Ik ben er.

Twee weken later schudden we elkaar de hand in een Amsterdams café. Theo is een sympathieke vent die succesvolle ondernemingen is gestart na zijn voetbalcariere en zichzelf daarbij voorbij is gelopen.

En hij ziet veel ondernemers van begin 40 in hetzelfde schuitje: succesvolle ondernemers (lees: ondernemers met geld) die wat kilo’s te zwaar zijn, slecht slapen, vaak prikkelbaar zijn, moeite hebben om uit te gaan en weinig sporten.

Theo: nu wil ik ondernemers in Brabant leren wat ik zelf heb geleerd de afgelopen jaren: over voeding, ademhaling, sport, slaap en meer

Theo vervolgt: maar ondernemers hebben geen tijd om allemaal boeken te lezen, behandelaars te bezoeken en documentaires te kijken. Dus ik wil een selectie voor ze maken. Daarom ben ik Vitamasters begonnen.

Zodat ze in een mooie ambiance een spoedcursus krijgen en daarna kunnen kiezen met welk onderdeel ze intensief verder gaan. Eerst een spoedcursus, dan een programma.

Het verhaal van Theo intrigeert me. Hij is eerlijk, open, integer, zakelijk en zijn drijfveren lijken oprecht: mensen bijbrengen dat zakelijk succes niet ten koste hoeft te gaan van gezin en gezondheid.

Wil jij wat doen met ademhaling in mijn programma? vraagt hij bij het afscheid.

Is goed. Laat maar weten wanneer ik een pleidooi voor rustig ademen kan komen houden.

Doe ik. Ik ga aan de slag en ik laat van me horen.

Acht maanden later is het zover.

Theo van den Dungen organiseert in het Willem II Stadion een avond voor ondernemers uit Brabant. 

Ik ben benieuwd. Maar ik ga ervan uit dat ondernemers in Brabant een stuk gemotiveerder zijn dan voetballers in Friesland.

Gelijkmoedig voorwaarts.

Over de auteur

Koen de Jong (1979) loopt hard, fietst graag, ademt rustig en doucht koud. Hij is bedenker van het 100-dagen-sportrustenprogramma en geeft veel presentaties bij bedrijven.

Koen schreef de boeken Verademing (met Bram Bakker), Ik hardloper en De Hardlooprevolutie (met Stans van der Poel), Kopwerk (met Aart Vierhouten) en Koud kunstje (met Wim Hof). Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Zijn favoriete boek: Momo en de tijdspaarders.

Verder is hij dol op vers gemaaid gras, landkaarten, boekwinkels en ijsvogels.


Nieuwsbrief

Wil je wekelijks het nieuwste blog, aankondiging van webinars, meer interessante kost je mailbox? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.

*  Website URL


Nog geen reacties op "Fitte ondernemers: wat moet ík er mee?"