Wie zijn wij?

Ik (Koen de Jong) ben oprichter van sportrusten.nl. Hoe dat zo gekomen is lees je hier: https://www.sportrusten.nl/koen-de-jong/

Er zijn nogal wat mensen actief betrokken Sportrusten. Zonder deze bijzondere types was sportrusten.nl vermoedelijk net zolang in de lucht geweest als Sport 7. Gelukkig loopt het anders: nu is sportrusten.nl een bloeiende website met een half miljoen bezoekers per jaar. Ik stel graag de sportrusten-bende aan je voor.

Aart Vierhouten is het gezicht van Sportrusten voor wielrenners. Hij was 14 jaar prof  en finishte 12 x in Parijs-Roubaix. Verder reed hij 8 x een WK en nam hij deel aan de Olympische Spelen en alle grote rondes. In zijn actieve carrière liet hij andere wielrenners winnen en nu doet hij dat eigenlijk nog steeds: hij laat fanatieke fietsers boven zichzelf uitstijgen. Verder is Aart een supersympatieke vent  die je er eigenlijk altijd gewoon bij wil hebben als je op avontuur gaat.

 

Mark Zuurhout is de man van de website. Hij verzorgt de technische hoofdstandjes en houdt de website in de lucht als er ineens heel veel bezoekers zijn. En hij loopt trails van wel 60K. Zijn favoriete ‘gewone’ marathon: (FC) Utrecht.

Stans van der PoelStans van der Poel  is de vrouw van het 14-kilometer-schema. Verder is ze koploper in Nederland als het gaat om trainen op hartslag en ademhalingsoefeningen doen met meting van HRV. Ze is een enorme kennis- en inspiratiebron achter tig blogs en boeken. Klik hier voor haar website.

 

‘Wie maakt jullie cartoons, die zijn echt briljant leuk,’ die vraag krijg ik vaak. Antwoord: Jacqueline Maatman van Studio Ons. Al sinds het begin van Sportrusten maakt ze alle tekeningen van hardlopers, wielrenners, bankhangers en poppetjes in een wak.

De foto’s van lopers in het bos, op het strand of op de hei worden gemaakt door de beroemde hardloopfotografe Janneke Poort. Voor de ze de foto’s voor ons maakte, liep ze eerst een marathon met het 14-kilometer-schema. Mooi werk.

Zie je wielrenners op de foto staan, dan is de foto hoogstwaarschijnlijk gemaakt door Leon van Bon. Eerst ploeggenoot van Aart, nu topfotograaf. Als winnaar van NK’s en etappes in de tour weet hij precies waar de mooie plaatjes geschoten moeten worden.

Peter van Buijtene is Personal Trainer/ Coach en begeleidt dagelijks klanten naar verschillende doelen als: gewichtsverlies, levensstijl veranderen, herstellen van Burn-out en het trainen naar een halve of hele marathon. Over dat laatste geeft hij geregeld lezingen en workshops voor Sportrusten. Hij is al jarenlang lid van het Energy Control netwerk en loopt zelf regelmatig hard.

Rob van Rooijen Rob is dé vraagbaak in de koffiehoek. Hij heeft 28 keer een halve marathon (PR 1u40’26”) gelopen. En hij wil altijd alles weten. Rob leest nog meer boeken over hardlopen dan dat hij halve marathons loopt. Wil je op vrijdagavond een rondje met hem lopen? Dan heb je pech, want die avond danst hij met zijn vrouw en dat is heilig.

Bloggers

Een aantal bekwame experts bloggen met regelmaat over hun favoriete onderwerp

Bram Bakker 1 vandaagBram Bakker(1963) is psychiater, publicist, uitgever, oprichter van Runningtherapie en marathonloper. Hij publiceerde spraakmakende boeken als “Te gek om los te lopen”, “Verademing” en ”Geluk uit een potje”. Hij moedigt zijn patiënten aan om hard te lopen en blogt over zijn vakgebied en zijn eigen hardloopavonturen.

Hans Koeleman

Aline Kruit

Het Sportrusten-hoofdkwartier ligt tegen de rand van het Corversbos in Hilversum. Daar kunnen we naar hartenlust werken, hardlopen en ‘vogels kijken’. Ons adres is:

Sportrusten BV
Beresteinseweg 34-B
1217 TJ Hilversum
Telefoon: 06 38899730
KvK: 56301901
BTW: NL852064962B01

Tip: Heb je een afspraak bij Sportrusten? Neem loopschoenen mee.