Wie zijn wij?

Het Sportrusten-hoofdkwartier ligt tegen de rand van het Corversbos in Hilversum. Daar kunnen we dus naar hartenlust werken, hardlopen en ‘vogels kijken’. Ons adres is:

Sportrusten BV
Beresteinseweg 34-B
1217 TJ Hilversum
Telefoon: 06 38899730
KvK: 56301901
BTW: NL852064962B01

Tip: Heb je een afspraak bij Sportrusten? Neem loopschoenen mee.

Wie zijn wij?

Koen de Jong

Koen de Jong (1979) is bedenker van Sportrusten. Zijn boeken Verademing, Koud kunstje, Ik, de wielrenner, Ik, hardloper en Sporten voor beginners zijn samen meer dan 60.000 x verkocht en hij hoopt nog vaker gelezen. Zelf ervaart hij dagelijks wat de voordelen zijn van rustig ademen en drie keer in de week bewegen. Koen fietst graag en beoefent Vipassana-meditatie. Hij is gek op lanterfanten, kuieren, fietsen, hardlopen, luisteren en rustig praten. Daarbij is hij dol op koffie en boekwinkels. Een van de boeken die hij het liefst herleest is Momo en de tijdspaarders, van Michael Ende.

Maarten en profielMaarten de Jong (1981) is al zijn hele leven de neef van Koen en is sinds 2014 full time plannen smeder voor sportrusten. In 1998 fietste hij samen met Koen 3 maanden door Frankrijk. Bergop lag Maarten altijd achterop maar nu loopt hij met mooie plannen vaak voor de troepen uit. Zijn master bedrijfseconomie zal daar een waardevol fundament voor gelegd hebben. Maarten fietst, loopt hard, is ook dol op koffie en blijft een voetballer (SV Laren ’99) – het is hem vergeven. Als Bruce Springsteen in Nederland is dan is er even geen afspraak met hem te maken, verder is hij te bereiken via mail: maarten@sportrusten.nl.

Mark ZuurhoutMark Zuurhout (1981) is neef nummer drie die zich aansloot bij Sportrusten. Eindelijk een neef die écht iets kan: websites bouwen, bijhouden en verbeteren. En denk maar niet dat hij niet kan sporten omdat hij handig is met computers. Nee, Mark loopt gewoon de marathon van Rotterdam en voetbalde jaren bij BVV. Is er dan niets mis met Mark? Nou, toch wel. Hij heeft een seizoenskaart voor FC Utrecht. Maar dat wordt hem vergeven zolang hij blijft toveren met de website.

Meerbeke - Ninove - Belgie - wielrennen - cycling - radsport - cyclisme - Ronde van Vlaanderen 2009 - Aart Vierhouten (Nederland / Team Vacansoleil) - op de Muur van Geraardsbergen - foto Cor Vos ©2009


Aart Vierhouten (1971) is voormalig profwielrenner en is dol op wielrennen en rustig ademen. Hij inspireert wielrenners om slim te trainen én ademhalingsoefeningen te doen. Aart is druk bezig om het Nederlandse bedrijfsleven massaal te laten fietsen. Hij inspireert, motiveert en demarreert nooit alleen. Enig nadeel van Aart: hij is geen neef.


Peter van Buijtene
 is Personal Trainer/ Coach en begeleidt dagelijks klanten naar verschillende doelen als: gewichtsverlies, levensstijl veranderen, herstellen van Burn-out en het trainen naar een halve of hele marathon. Over dat laatste geeft hij geregeld lezingen en workshops voor Sportrusten. Hij is al jarenlang lid van het Energy Control netwerk en loopt zelf regelmatig hard. Hij gelooft sterk in de ideale combinatie van fitness & duursport

Rob van Rooijen Rob is dé vraagbaak in de koffiehoek. Hij heeft 21 keer een halve marathon (PR 1u41’54”) gelopen. En hij wil altijd alles weten. Rob leest nog meer boeken over hardlopen dan dat hij halve marathons loopt. Wil je op woensdagavond een rondje met hem lopen? Dan heb je pech, want die avond danst hij met zijn vrouw en dat is heilig.

Er zitten nog meer mensen achter sportrusten. We zijn namelijk groot voorstander van veel samenwerken en we leren natuurlijk heel veel van anderen. We leerden eerst de voordelen van een rustige ademhaling herkennen door Stans van der Poel. En zonder psychiater Bram Bakker was het boek Verademing er nooit geweest. Ook zonder Nico van der Breggen was Sportrusten niet geweest wat het nu wel is. Daarnaast zijn er nog tientallen anderen die ook een bijdrage leverden; zoals bijvoorbeeld Michiel van Alphen, en veel, veel meer.

Meedenkers / grondleggers

Stans van der Poel (1955) is bedenker en ontwikkelaar van verschillende apparatuur die Stans van der Poelde ademhaling en de hartslag in beeld brengt. Als longfunctielaborante herkende ze ontregelde ademhalingen en ze legde het verband tussen verschillende klachten en de ontregelde ademhaling. Omdat er geen geschikte apparatuur was om de ademhaling goed te meten besloot ze dit zelf te ontwikkelen. Inmiddels zijn er vier producten van haar hand verschenen; Co2ntrol, ATDS, EC-coach en EC Watch. Haar kennis als sportdocent en onderwijskundige kwam daarbij goed van pas. Mensen met wie ze innig samenwerkte om haar producten te perfectioneren; Prof. Dr.Hans Keizer, Tjark van Dijk en Longarts Ab Peters. Klik hier voor haar website.

Bram Bakker 1 vandaagBram Bakker(1963) is psychiater, publicist en marathonloper. Hij publiceerde spraakmakende boeken als “Te gek om los te lopen”, “Verademing” en “Over seks gesproken”, en hij schrijft opiniestukken op de website van de Volkskrant. Bram wordt veelvuldig door uiteenlopende media gevraagd naar zijn mening over vakgerelateerde kwesties in de actualiteit. Waarom? Door zijn brede en integrale kijk op de mens en haar gezondheid én door zijn begrijpelijke taalgebruik over complexe gezondheidsvraagstukken.

Nico van der Breggen (1964) is fysiotherapeut, gespecialiseerd in de ademhaling, gecertificeerd runningtherapeut en psychosynthese-therapeut. Nico werkt vanuit een holistisch mensbeeld, waar geen scheidslijn is tussen lichaam en geest. In zijn werk als fysiotherapeut, maar ook in het coachen van mensen staat de wisselwerking van deze delen centraal. De ademhaling is daarbij een belangrijk aspect. Het lichaam is de spiegel van de ziel en beweging is een goed vertrekpunt om vooruit te komen. Nico doet de rustmetingen en inspanningstesten in Amsterdam. Mail sturen: nico@kiwinederland.nl