Verademing & Tem je brein
Verademing & Tem je brein
Twee programma's
Twee pro-
gramma's
Inclusief 4 e-books
Dagelijkse video

Veel mensen ademen 12, 14, 16, 18 tot wel meer dan 20 keer per minuut.

6 tot 8 keer per minuut is genoeg.

Adem jij in rust meer dan 10 keer per minuut? Dan is het goed om ademhalingsoefeningen te proberen.

Wil je gewicht verliezen en meer energie? Ben je ziek en wil je beter worden? Heb je geldzorgen en slaap je slecht? Last van stress en hyperventilatie? Chronisch gebrek aan zingeving en betekenisvolle dagen? Wil je posttraumatische stress omzetten in posttraumatische groei?

Het begint met een goed herstel. Zoals een rups na tien dagen in een pop verandert en tien dagen later een vlinder is, zo hebben mensen ook periodes nodig van herstel om daar mooier uit te komen.

 • Sterkere botten (lopen werkt veel beter dan melk drinken)
 • Sterkere spieren (logisch, maar wel een groot voordeel)
 • Efficiëntere vetverbranding (voor als je wat kilo’s kwijt wilt)
 • Diepere slaap
 • Meer energie (je hebt meer glycogeen en gebruikt meer vetten)
 • Beter humeur
 • Grotere concentratie

Neem tijd voor herstel en herwin energie.

Met de programma’s Verademing en Tem je brein ervaar je zelf wat een goed herstel je brengt. Wetenschappelijk bewezen kennis in combinatie met praktische oefeningen, maken de programma’s geschikt om vandaag al mee te starten.

Ik meld me aan

€ 139,- € 97,-

Wat leer je in de programma's?

Het eerste programma is 30 dagen: Verademing. Leer in 30 dagen welke oefening voor jou werkt. Je leert drie oefeningen om te ontspannen gedurende de dag, één oefening om in slaap te vallen, één oefening om je gedachten te temmen en een heftige oefening om opgeslagen ervaringen los te weken.

Na dit programma van 30 dagen is er een tweede programma van 100 dagen: Tem je brein. In honderd dagen leer jij hoe je van een afstand naar je eigen gedachten kunt kijken. Groot voordeel: zo heb je zelf de keus of je iets met de gedachte doet, of niet. Dat geeft rust en verandert je leven.

Opbouw van de programma's

Je volgt eerst het programma Verademing. Na deze 30 dagen is het goed om twee weken te wachten met het starten van de 100 dagen Tem je brein.

Verademing

Ontspanningsoefening

In de eerste week leer je een oefening om te ontspannen. Het is een krachtige oefening die je op elk gewenst moment kunt doen. Een ander ziet überhaupt niet dat je iets doet, maar je ontspant wel.

Sportrusten - 30 dagen Programma - Verademing

Verademing

Oefening voor goede slaap

Een goed moment om een ademhalingsoefening te doen, is kort voor je gaat slapen. In de tweede week leer je een bijzondere oefening waar je snel van in slaap valt. Ook goed om te doen als je 's nachts wakker wordt.

Sportrusten - 30 dagen Programma - Verademing

Verademing

Intense oefening als traumaverwerking

Deze week leer jij een krachtige oefening. Het is een heftige oefening die je liggend doet. Je merkt snel genoeg wat de oefening je brengt, het is in ieder geval control - alt - delete op je stress. Heb je Spotify? Dan zit er een handige afspeellijst bij het programma.

Sportrusten - 30 dagen Programma - Verademing

Verademing

Bonusoefening

De laatste week krijg je nog een mooie bonusoefening. Na dertig dagen heb je 7 krachtige ademhalingsoefeningen geleerd en kun je een ritueel eigen maken met je twee favoriete oefeningen.

Sportrusten - 30 dagen Programma - Verademing

Tem je brein

De eerste week

In de eerste week leer je een eenvoudige en krachtige oefening om je brein te temmen. Het is de moeder van alle ademhalingsoefeningen. We beginnen rustig, nog geen vijf minuten per dag.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Tem je brein

Tem je brein

Anapana-meditatie

Vanaf de tweede week begin je iedere ochtend 20 minuten met de oefening. De oefening is ook wel anapana-meditatie. Doe je hem 1 keer dan verandert er niets, die je hem dagelijks, dan verandert je leven.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Tem je brein

Tem je brein

2 x 20 minuten

Na de vierde week gaan we naar 2 x 20 minuten mediteren per dag. Nog meer effect, het belooft leerzaam en interessant te worden.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Periodiek vastenTem je brein

Tem je brein

Een uur mediteren

Ok. Tijd voor een heel uur. Een uur achter mekaar in stilte zitten en mediteren. Nu lijkt het een helse opgave, maar op dag 94 zie je ernaar uit.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Tem je brein
Tem je brein - ervaring Henk

Ademhalingsoefeningen geven mij rust, energie, helderheid en een anker in mijn leven!

Ramon Blenderman

Tem je brein - ervaring Elisa

Ademhalingsoefeningen hebben mij mijn gezondheid teruggegeven. Ook heb ik veel geleerd over relatie hartslag, ademhaling, rust en herstel. Qua sporten en in het dagelijks leven

Kirsten Vogd

Tem je brein - ervaring Janine

Ik lees Tem je brein en daarnaast volg ik het 100 dagen programma. De dagelijkse korte video’s met informatie en inspiratie vind ik erg prettig. Dank Koen!

Janine Steeneken

Tem je brein - ervaring Robert

Heel fijn en leuk om Tem je brein te lezen, de voorbeelden spreken tot de verbeelding. Ik ben nu op dag 40 van het programma, verheug me op het volgende meditatiemoment. Op naar de 100, dank!

Robert Kloek

Doe mee en ontdek wat de oefeningen jou brengen

In het programma zitten vier boeken van Koen de Jong: Verademing, Koud Kunstje, Tien dagen stil en Tem je brein. Van de boeken zijn meer dan 100.000 exemplaren verkocht en je krijgt ze als e-book bij het programma.

Koud kunstje
Tien dagen stil
Verademing
Tem je brein

Schrik niet: als je een ongelezen stapel boeken naast je bed hebt liggen, je hoeft de boeken niet allemaal meteen te lezen. In de korte video’s verwijst Koen soms naar hoofdstukken en passages, die je op je gemak kunt lezen.

Het programma is gericht op de oefeningen, daar gaat de meeste tijd in zitten. Soms is het echter goed om te begrijpen wat er fysiologisch gebeurt, ter motivatie en inspiratie. Dan kun je dat lezen in de boeken.

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Zijn de programma’s geschikt voor beginners?

Ja, het programma is zeer geschikt voor beginners. Je leert welke ademhalingsoefening bij je past. En je leert stap voor stap mediteren.

Ik wil de programma’s later activeren, kan dat?

Ja, je kunt beide programma op elk gewenst moment starten.

Hoeveel tijd kosten de programma’s me per dag?

De video is dagelijks rond de drie minuten en de oefeningen verschillen. De ervaring leert dat ademhalingsoefeningen en mediteren je veel tijd oplevert, dus als je geen tijd hebt voor een oefening is dat een goede reden om ermee te beginnen. 😉

Moet ik de vier boeken lezen voor ik begin?

De boeken Tem je Brein, Koud Kunstje, Tien dagen stil en Verademing hoef je vooraf niet te lezen. De oefeningen worden uitgelegd en de boeken zijn ter inspiratie en ondersteuning. In de video’s benoemen we losse hoofdstukken die je kunt lezen bij interesse over een onderwerp.

Hoe lang duurt het voor ik resultaat voel?

Serieuze klachten hebben natuurlijk tijd nodig om te herstellen, maar in principe merk je al op dag één dat de oefening wat doet.

Blijf ik toegang houden tot de programma’s?

Ja, je houdt toegang en je kunt ook opnieuw beginnen en de programma’s nog eens doen.

Kan ik een keer mee komen mediteren op het clubhuis in Amsterdam?

Ja! Dat kan zeker. Op maandag, woensdag en vrijdag mediteren we van 6:30 tot 7:30. Je bent welkom. App ons wel even: 06 388 997 30.

Wie ben ik?

Koen de Jong (1979) deed in 2005 een meditatiecursus. Tien dagen niet lezen, niet schrijven, niet praten en iedere dag om 4:00 uur op. Het was een kwelling. Na tien dagen nam hij zich voor om nooit meer te mediteren. Tot hij in de maanden na de cursus merkte wat het had gebracht. Mediteren bleek zijn hele leven te veranderen en hij melde zich in 2006 opnieuw aan voor een tiendaagse cursus.

Tussen 2005 en 2023 schreef Koen tien boeken over ademhaling, kou, hardlopen, wielrennen en mediteren. Zijn werk is meer dan 8 landen verschenen en van zijn boeken zijn meer dan 200.000 exemplaren verkocht.

Naast mediteren en schrijven is Koen fan van hardlopen, ijsbaden, linzensoep en chocola. Op het Clubhuis in Amsterdam brengt hij dat allemaal samen: een plek om te mediteren, te schrijven, plannen te smeden, een ijsbad te nemen of heftige ademhalingsoefeningen te doen.

Koen de Jong

Start vandaag met ademhalingsoefeningen.

Twee programma's gebundeld. Door na 30 dagen Verademing vanuit ontspanning, 100 dagen Tem je brein te volgen wordt het effect versterkt. Ervaar het zelf.

Meld je vandaag aan voor 30 dagen Verademing én 100 dagen Tem je brein

Bundel: Verademing & Tem je brein

 • Een dagelijkse video bij Verademing
 • Een dagelijkes video bij Tem je brein
 • PDF met ademhalingsoefeningen
 • e-book Tem je brein
 • e-book Verademing
 • e-book Koud Kunstje
 • e-book 10 dagen stil
 • Mogelijkheid om vragen te stellen

€ 139,- € 97,-