Sportrusten 100 dagen Periodiek Vasten

Periodiek vasten programma

Maak van je buikvet een brandstof.

Geen dieet, maar een programma van 100 dagen om een vetverbrander te worden. Stap voor stap. Inclusief het boek "Vast wel!" t.w.v. € 29,95.

Ja, ik doe mee

€ 127,-

100 dagen programma met stappenplan
Inclusief het boek
Vast wel!
Dagelijkse video met motivatie en kennis

Voel je je soms moe, sloom, duf en heb je af en toe te weinig energie om een goed boek te lezen?

Wil je meer energie (bijvoorbeeld voor dat goede boek of om te vlammen op je werk)? Wil je wat kilo’s kwijt en beter slapen? Of wil je een energiek en enthousiasmerend voorbeeld zijn voor je kinderen?

Je hebt een brandstof in je lichaam waarmee je dagen vooruit kunt: vetten.

Met Periodiek vasten (of Intermittend Fasting) leer je je vetten in te zetten als brandstof.

Periodiek vasten is geen dieet. Een dieet werkt niet. Je valt wat af en je komt daarna weer aan.

Met periodiek vasten eet je niet minder, maar wel minder vaak. Gezonde voeding is de basis. Je bloedsuikerspiegel zal minder schommelingen hebben, waardoor je minder snel honger ervaart. Je geeft je lichaam steeds meer rust. Ook al is het in het begin wat wennen, je ervaart snel wat het je brengt.

Wist je dat...

...je met periodiek vasten veel energie herwint

...je lichaam van eten altijd gaat ontsteken

...je chronische stress kunt doorbreken met vasten (echt waar)

...je sportprestaties verbeteren door periodiek vasten

...afvallen slechts bijzaak is, je hebt zoveel meer voordelen

Ja, ik doe mee

€ 127,-

Wat leer je in het programma?

Met het online programma van 100 dagen blijf je gemotiveerd, leer je van alles over je lichaam (en hoe je veel energie krijgt). Energie is de bloedsomloop van het leven. Hoe meer energie je hebt, hoe meer je kunt geven. Hoe beter je voor jezelf, anderen kunt zorgen.

Wij hebben een stappenplan voor je gemaakt waarmee je leert te stoppen met tussendoortjes en te starten met periodiek vasten. Gezonde voeding is hierbij de basis. Pas daarna kun je tussendoortjes uit je voeding halen en naar twee tot drie hoofdmaaltijden per dag teruggaan.

Zie het als een onderzoek naar je eigen gezondheid. Wij geven suggesties voor de stappen die je kunt zetten en de tijd die het kost. De snelheid waarmee je deze stappen zet bepaal je uiteindelijk helemaal zelf.

Wat biedt het programma?

Het programma is 100 dagen, met dagelijks een nieuwe video met kennis en motivatie. Je leert stap voor stap je vetten in te zetten als brandstof. Na het volgen van het programma weet je alles om zelfstandig met periodiek vasten verder te gaan.

  • Online programma met dagelijks een (korte) video
  • 9 recepten voor lekkere & makkelijk te bereiden gerechten
  • Bonusvideo "Hulp bij honger"
  • Bonusvideo "Wat als je niet afvalt?"
  • Bonusvideo "Afvallen door nuchter te sporten"
  • Inclusief het boek Vast wel! t.w.v. € 29,95
  • Inclusief het e-book Verademing t.w.v. € 9,99
  • Mogelijkheid om vragen te stellen
Online programma Periodiek Vasten

Ja, ik doe mee

€ 127,-


Periodiek vasten ervaring

"Het periodiek vasten is voor mij een hele ontdekkingsreis geweest met een positieve eindbestemming. Ik voel me fitter en alerter. Ik ben nauwelijks nog moe overdag en het sporten gaat uitstekend."

Jan

Periodiek vasten ervaring

"Vasten lijkt voor mij de ideale manier om lichaam en geest in balans te houden. Hier was ik naar op zoek. Gek dat dit niet veel breder bekend is en wordt toegepast. Daar moet ik dan 60 voor worden. Ook de online begeleiding was prima. Fijne, niet te lange filmpjes."

Axel

Periodiek vasten ervaring

"Periodiek vasten is me heel goed bevallen. De stap naar 1 maaltijd minder was goed te doen, maar ik had wel altijd per dag een aantal mindere momenten; met name slap voelen en geen concentratie. Hongergevoel was goed te negeren en het tussendoor niet eten ging veel makkelijker. Het 24 uur vasten prima te doen. Ik voelde me die dag echt goed."

Josine

Periodiek vasten ervaring

"Ik vond het een geweldige ervaring en het is mij makkelijk afgegaan. Ik heb veel meer plezier in de dag als voor het vasten. Heb veel meer energie om de dag door te komen. Ik vond het geweldig om het op deze manier te beleven en ga gewoon door met dit programma."

Hans

Periodiek vasten ervaring

"Wat was het goed vol te houden, heel goed geslapen, geen hongergevoel en energiek opgestaan en het was zo weer 13:00 uur. Zelfs mijn rusthartslag ging van 59 naar 55. Lager dan ooit! Ook nog 3 kg kwijt geraakt, maar vooral lekkerder in mijn vel, focus en energie."

Rinco

Periodiek vasten ervaring

"Mijn ervaring met Periodiek Vasten is een positieve! In elk geval de uitleg, de begeleiding, het niet ontbijten, het afvallen (vetverbranding) en mijn energie."

Esther

Periodiek vasten ervaring

"De eerste dagen waren vermoeiend, ik was niet vooruit te branden. Ik dacht dit is echt helemaal niets. Als dit zo blijft stop ik ermee. Maar dan op de vierde dag ben ik lekker aan het werk met alle aandacht, ik voel mij prettig. ‘s Avonds realiseer ik mij pas hoe goed mijn concentratie was. De dagen erna komt er steeds meer energie, meer dan ooit! Ik ben oprecht verrast. Dit is fijn!"

Yvonne

Periodiek vasten ervaring

"Ik slaap beter. Ik word uitgerust wakker. Ik drink bijna helemaal geen koffie meer. Ik voel me rustiger. Ik ben van mijn after lunch/dinner dip af. Ik heb totaal geen behoefte aan snoep. Het belangrijkste is: ik voel me gewoon echt veel beter."

Selma

Dagelijks een korte video

Wat eet je? + recepten

Gezonde voeding is de basis. Pas daarna kun je tussendoortjes uit je voeding schrappen en naar twee tot drie hoofdmaaltijden per dag teruggaan.

Je gaat het GVD principe toepassen (Groen, Vetrijk en Divers) en ontvangt hiervoor recepten.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Periodiek vasten

Eet niet meer na 20:00 uur

Het schrappen van tussendoortjes na 20:00 heeft effect op je spijsvertering. Deze gaat in de ruststand en je verbetert je slaap-waakritme, oftewel je bioritme.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Periodiek vasten

Schrap tussendoortjes

Hoe bouw je op een goede manier je tussendoortjes af? Zodat je niet minder, maar wel minder vaak gaat eten.

Zo kunnen je hormonen het goed bijbenen en train je langzaam je vetverbranding.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Periodiek vasten

16:8

Je bouwt het duur van het vasten uit. Afhankelijk van je energieverbruik eet je twee tot drie hoofdmaaltijden binnen 8 uur. Zo krijg je een metabool flexibel lichaam.

Sportrusten - 100 dagen Programma - Periodiek vasten

Veelgestelde vragen (en antwoorden)

Ik wil het programma later activeren, kan dat?

Ja, je kunt je programma op elke gewenste datum (opnieuw) starten.

Zitten er ook recepten voor gerechten bij het programma?

Zeker. In het boek Vast wel! staan recepten, en aanvullend zitten er in het 100 dagen programma nog meer recepten. Verrukkelijk en gezond.

Ik heb kinderen, is het programma dan wel te volgen?

Ja, dit programma is uitstekend te combineren met een gezin. Je eet volwaardige, gezonde maaltijden die voor iedereen gezond zijn. Dus je hoeft niet anders te eten dan je huisgenoten. Voor kinderen in de groei is periodiek vasten niet geschikt, dus deel II van het programma kunnen je kinderen niet volgen, maar het is eenvoudig om bij het ontbijt aan te schuiven met een kopje koffie. Lijkt in het begin wat ongezellig, maar als je met aandacht bij de gesprekken bent, hebben de anderen het niet eens in de gaten.

Is het programma geschikt voor vegetariërs?

Zeker. In het boek Vast wel! staan gerechten met en zonder vlees en we geven tips voor vegetariërs.

Is het programma geschikt voor vrouwen in de overgang?

Ja. De hormoonhuishouding bij vrouwen in de overgang veranderd. We besteden daar aandacht aan in het programma en het periodiek vasten is juist goed voor vrouwen in de overgang. Zolang de opbouw maar rustig is, dat is één van de redenen dat we 100 dagen nemen.

Is het programma geschikt als je zwanger bent?

Deel I van het programma is zeer geschikt als je zwanger bent, alleen deel II, wanneer we toewerken naar vasten is niet geschikt. 12 uur vasten of langer is niet aan te raden als je zwanger bent.

 

Wie zijn wij?

Sportrusten (Koen de Jong) ken je al van ademhaling, het 14K-schema, koud douchen en meer. We hebben verschillende boeken geschreven en onze website heeft honderdduizenden bezoekers per jaar én veel enthousiaste leden.

Brenda Frunt en Marieke de Groot ken je van De Voedingsacademie en hun boek Vast wel!. Ze doen zelf al jaren aan periodiek vasten en zijn bevlogen vrouwen met een vracht aan kennis over dit onderwerp. Via hun website delen ze kennis en ervaringen over periodiek vasten.

We bundelen de krachten in dit complete programma van 100 dagen.

Periodiek vasten - Marieke, Brenda en Koen

Meld je vandaag aan voor 100 dagen Periodiek Vasten

Direct toegang tot het online programma en inclusief het boek Vast wel! t.w.v. € 29,95

Periodiek vasten - Online programma Sportrusten

Begin met periodiek vasten en ervaar zelf de voordelen van deze methode: meer energie, minder gewicht en lekkerder in je vel.

Heb je het boek Vast wel! al in huis, bestel het programma dan hier zonder boek.

€ 127,-