Adem- en ijsbadsessies

Een bijzondere sessie

Wil jij weten welke ademhalingsoefening het best bij je past? En wil jij ervaren hoe het is om in een ijsbad (3 graden Celsius) te zitten?

Sla twee vliegen in één klap en meld je aan voor deze bijzondere sessie.

Na een kopje koffie of thee gaan we eerst een rustige, saaie ademhalingsoefening doen met wat uitleg over de oefening en de achtergrond van de oefening. De oefening is mijn persoonlijke favoriet, deze oefening heb ik geleerd in een meditatiecentrum en het effect op lange termijn, is ongeëvenaard.

Naast de ‘saaie’ oefening, doen we ook een heftige oefening voor spektakel op korte termijn. Een intense en heftige oefening waar veel gebeurt. Er is maar 1 manier om erachter te komen wát er precies gebeurt: zelf doen.

We nemen ruim de tijd voor de oefeningen en ik begeleid ze.

Na deze oefeningen komen we even bij, drinken een kop thee en daarna gaan we om beurten 2 minuten in een ijsbad van 3 graden Celsius.

Het doel van de sessie is om na deze ochtend zelf aan de slag te gaan/blijven met kou en ademhalingsoefeningen.

De aanmelding is inclusief het boek Koud Kunstje (of een ander boek naar keuze).

Wie ben ik?

Sinds 1999 ben ik (Koen de Jong) fan van ademhalingsoefeningen. In 2009 schreef ik Verademing met zeven verschillende oefeningen. Het boek werd veel gelezen en mijn enthousiasme voor ademhaling en schrijven groeide met de dag. Inmiddels heb ik 7 boeken geschreven, waaronder Koud Kunstje met Wim Hof. Het was een feest om met Wim op te trekken en de kou te ontdekken. Verder loop ik graag hard, mediteer ik me suf en ben ik gek op chocola en groene spechten. We gaan er samen een mooie sessie van maken.

De kosten om deel te nemen zijn 97 euro. Klik op ‘Meld je aan’ voor de beschikbare data.

Wat vinden anderen van deze workshop?

 1. Herman

  Koen faciliteert in een rustige en veilige sfeer jouw kennismaking met meditatie, ademhaling en kou.... Mooie ervaring en als je meer wilt weten heeft hij de kennis en info. Gratis boek na afloop!

 2. Marianne

  Geen sporter maar wel geïnteresseerd in gezondheid? Nieuwsgierig hoe mentale en fysieke gezondheid elkaar (kunnen) beïnvloeden? Ook dan kun je bij sportrusten je hart ophalen. Koen combineert ervaring met theoretische kennis en weet dat ook nog s heel goed te verwoorden. Zijn begeleiding bij deze sessie kenmerkt zich door rust en onderkoelde humor. De sessie is een mooie combi met een goede voorbereiding van meditatie en ademhalingsoefeningen op het ijsbad. Twijfel? in dit geval zeker doen! Ik hoorde Koen als gast in een podcast en werd zooo nieuwsgierig: ademhaling, kou? Ik ben gaan googelen en was blij verrast. Die man is te vinden, heeft een website en heeft boeken geschreven. Ik ben gaan lezen: verademing en koud kunstje en 10 dagen stil. Gestart met ademhalingsoefeningen en met koud douchen, via programma's van sportrusten. Zonder gedoe met clubjes kon ik het zo op mijn eigen manier oppakken. Ik heb het heel langzaam opgebouwd. Koud douchen? het vraagt iedere dag discipline om de knop naar koud te draaien, en iedere dag levert het de beloning op van een tintelende frisse start. De bijvangst? onaangename situaties zijn makkelijker te verdragen. Koud plonsen? een genot! koud plonsen is een feestje vergeleken met koud douchen. Dat ijsbad was een enorme overwinning en zo'n gave ervaring.

 3. Hans Hermens

  Ik vind deze site altijd erg inspirerend en lees het graag. Maarrrrrr....waarom een workshop in een ijsbad 97 euro moet kosten is me werkelijk een raadsel. Staat echt niet in verhouding met hetgeen geboden wordt. Maar blijkbaar vinden we dit tegenwoordig heel normaal. Ik niet!!

 4. Pluutje

  Bijzondere ervaring. Koen begeleidt de sessie heel prettig. Aanrader!

 5. Eline

  Deze inspirerende workshop is een eerste stap geweest om ademhalingsoefeningen en kou in mijn leven toe te passen. Het maakt me sterker, en ik ervaar meer rust.

 6. Jan-Joost

  Leuke laagdrempelige manier om kennis te maken met ademhaling en ijsbad sessies. Sindsdien opgebouwd naar elke ochtend de ademhalingsoefening en drie minuten koud douchen met rustige ademhaling en begin zo de dag vol energie.

 7. Jasper

  Het was transformatief voor mij! Ik keek enorm op tegen het ijsbad, maar zo helemaal aan het einde van de sessie, na de twee ademhalingsoefeningen, was ik er (bijna) helemaal klaar voor. Met name de tweede ademhalingsoefening was zo intens dat ik daarna een serene rust ervaarde waardoor ik eigenlijk zo in het bad stapte. De rest van de dag was ik kalmer dan ik in maanden was geweest en tegelijkertijd ook energieker, ik liep echt rond alsof ik springveren onder mijn voeten had! Het is voor mij de kickstart voor een leven waarin ademhalingsoefeningen een vaste plaats krijgen en ik ga ook mijn best doen om de kou wat meer te incorporeren ;-)

 8. Bram van der Slik

  Al weer enige tijd geleden heb ik deelgenomen aan de Adem & ijsbadsessie. Ik was al enige tijd bezig met koud afdouchen en 's morgens mediteren. De meditatie in groepsverband was dan toch weer nieuw en het er na afloop over kunnen praten met andere gaf het toch een nieuwe diepere lading. Het ijsbad mocht ik als eerste in, het was toch wat kouder als dat ik had gedacht. In eerste instantie had ik het heerlijk naar m'n zin maar na enige tijd kreeg ik het toch echt koud. Toen ik er uit kwam ben ik nog heel lang inwendig rillerig koud gebleven. Pas op weg naar huis op de racefiets kwam ik weer lekker op tempratuur. Toch heb ik nog zo van genoten dat ik nog regelmatig met open water tussen +2 en +10 C lekker te water ga. Kortom ik kijk er met plezier op terug en het heeft me weer nieuwe inzichten gegeven. Groetjes Bram

 9. Arno

  Super leuke avond gehad met een fijne groep mensen. De perfecte combinatie van de verschillende ademhalingsoefeningen met het ijsbad maakte het voor mij een mooie en intense ervaring. Ik had het niet willen missen.

 10. Nouchka

  Een unieke ervaring die mij erg positief heeft verrast. Vooraf wat zenuwachtig voor het ijsbad, maar het was juist de ademhalingsoefening die de meeste indruk op mij maakte. Moeilijk te omschrijven, dit moet je een keer meemaken.

 11. Stefan

  Terwijl ik dacht dat het ijsbad het meest intens zou zijn, was dat een van de ademhalingsoefeningen. Nog nooit zoiets heftigs meegemaakt maar het voelde zo lekker! Het ijsbad volgde daarna. De serene rust die toen over me heen kwam, was ongekend. Voor mij reden om ook te gaan dippen in natuurwater.

 12. Martien

  Dankzij deze sessie gaan ik en mijn lief in de herfst en winter iedere week minstens drie keer per week het water in (de zee of bij een zwemstrandje in het park). Het is iedere keer weer een leuk avontuur en het levert me enorm veel op. Ik heb meer energie en ben opgewekter, heb het veel minder koud (waardoor wij de kachel heerlijk laag kunnen hebben staan thuis!). Bovendien ben ik bezig met de ademhalingsoefeningen en die doen me ook goed. Al ga ik zelden zo diep als de keren bij Koen. Dus zoiets doen in zo'n groep heeft echt meerwaarde (ook voor iemand als ik, die echt niet van groepen houdt :-).

 13. Esther

  Een hele bijzondere ervaring! Gerustgesteld om iemand erbij te hebben die weet waar hij het over heeft, uitlegt dat het heel normaal is om de tintelingen, prikkels emoties, licht in hoofd of wat je ook voelt tijdens de ademhaling oefeningen en ijsbad en je goed begeleid tijdens ijsbad! Ga zeker nog een keer!!

 14. Rolintje

  Fantastisch om te doen in een groep. Fijne ademhalingsoefeningen en een mooie beleving die 2 minuten in het ijsbad! Voor herhaling vatbaar!

 15. Mark

  Een hele bijzondere, intense ervaring. Echt een aanrader!