Adem- en ijsbadsessies

Wil jij weten welke ademhalingsoefening het best bij je past? En wil jij ervaren hoe het is om in een ijsbad (3 graden Celsius) te zitten?

Sla twee vliegen in één klap en meld je aan voor deze bijzondere sessie.

We nemen ruim de tijd voor de oefeningen en ik begeleid ze.

Na een kopje koffie of thee en wat uitleg en de achtergrond van de oefeningen gaan we met de oefeningen aan de slag:

Anapana meditatie

We gaan eerst een rustige, saaie ademhalingsoefening doen. De oefening is mijn persoonlijke favoriet, deze oefening heb ik geleerd in een meditatiecentrum en het effect op lange termijn, is ongeëvenaard.

Heftige ademhalingsoefening

Naast de ‘saaie’ oefening, doen we ook een heftige oefening voor spektakel op korte termijn. Een intense en heftige oefening waar veel gebeurt. Er is maar 1 manier om erachter te komen wát er precies gebeurt: zelf doen.

2 minuten in het ijsbad

Na deze oefeningen komen we even bij, drinken een kop thee en daarna gaan we om beurten 2 minuten in een ijsbad van 3 graden Celsius.

Het doel van de sessie is om na deze ochtend zelf aan de slag te gaan/blijven met kou en ademhalingsoefeningen.

De aanmelding is inclusief het boek Koud Kunstje (of een ander boek naar keuze).

Koud kunstje
Verademing
Tien dagen stil
Tem je brein

Wie ben ik?

Sinds 1999 ben ik (Koen de Jong) fan van ademhalingsoefeningen. In 2009 schreef ik Verademing met zeven verschillende oefeningen. Het boek werd veel gelezen en mijn enthousiasme voor ademhaling en schrijven groeide met de dag. Inmiddels heb ik 10 boeken geschreven, waaronder Koud Kunstje met Wim Hof. Het was een feest om met Wim op te trekken en de kou te ontdekken.

Naast mediteren en schrijven ben ik fan van hardlopen, ijsbaden, linzensoep en chocola. Op het Clubhuis in Amsterdam breng ik dat allemaal samen: een plek om te mediteren, te schrijven, plannen te smeden, een ijsbad te nemen of heftige ademhalingsoefeningen te doen

De kosten voor deelname aan de sessie is: € 97,00. Klik op ‘Meld je aan’ voor de beschikbare data.