Nuchter hardlopen

Stel hier al je vragen.
Plaats reactie
Run.and.eat
Berichten: 31
Lid geworden op: 18 feb 2020, 20:36

Nuchter hardlopen

Bericht door Run.and.eat »

Hoi Janneke, ik ben 1 mei begonnen met het programma, gaat qua eten ontzettend goed. Kan me goed aan de 3 eetmomenten houden en heb geen behoefte aan tussendoortjes. Vorige week anderhalve dag beroerd gevoeld maar daar ben ik doorheen gekomen. Gaat dus allemaal goed, maar mijn energielevel is echt laag.. ik heb vanmorgen een rondje nuchter gelopen, ging echt zooo traag, hardslag torenhoog, 4x gewandeld om hartslag te laten zakken maar zodra ik weer ging hardlopen schoot mijn hartslag weer omhoog. Ik heb de afgelopen dagen, sinds ik beroerd was niet echt meer gelopen, wel gefietst en gewandeld. Ik heb gewoon de fut niet om te gaan rennen, zie er dan echt tegenop. Hoort dit erbij of doe ik iets niet goed? Merk namelijk dat ik hier wel chagrijnig van wordt, dat het lopen niet lukt, dus dat komt ook niet echt ten goede aan mijn gemoedstoestand. Ik hoop dat jij een tip hebt!
Groet, Gerdi

Gebruikersavatar
Janneke - Sportrusten
Berichten: 856
Lid geworden op: 18 apr 2019, 10:55

Re: Nuchter hardlopen

Bericht door Janneke - Sportrusten »

Ha Gerdi,

De gouden tip is een beetje flauw... sorry alvast...

Het is echt nog even doorzetten, drink veel water.

Het is een goed teken dat je lijf zo reageert. voor het verbranden van vetten heb je meer zuurstof nodig, dan voor het verbranden van suikers. Dus als je nuchter sport en het slaat aan, kan je hartslag sneller oplopen.

Je krijgt er uiteindelijk meer energie voor terug dan dat je nu voelt, maar je lijf zit nog in de wenfase en is druk voor je aan het werk.

Je doet het dus gewoon echt goed!

Lieve groeten,

Janneke

Plaats reactie