Medicijnen

Stel hier al je vragen.
Plaats reactie
Tineke Essink
Berichten: 1
Lid geworden op: 06 feb 2022, 21:27

Medicijnen

Bericht door Tineke Essink »

Ik heb me net aangemeld. Ben me nu een beetje aan het inlezen en wil zaterdag starten met het programma. Ik loop (meestal) 3x per week hard. 1x keer in de week is dat een speciale training. Heuveltraining,bosloop of trail. Deze training is 's ochtends om 9 uur. Dit is dus de enige training die ik nuchter zou kunnen doen. Ik gebruik echter medicijnen voor de bloeddruk. Is het dan wel verstandig om niet te eten? Of zou ik de medicijnen ook na de training kunnen nemen?
Gebruikersavatar
Janneke - Sportrusten
Berichten: 1066
Lid geworden op: 18 apr 2019, 10:55

Re: Medicijnen

Bericht door Janneke - Sportrusten »

Hoi beste Tineke,

Ik zou de zaterdagtraining niet direct nuchter doen, het is namelijk wel erg fijn om je lijf te laten wennen aan de verbranding van vetten als voorkeursbrandstof. Dat heeft een aantal weken nodig. Als je direct met een zware nuchtere training begint, is dat een grote stap voor je lijf en kan het zijn dat je later op de dag erg veel trek krijgt en jezelf gaat overeten. Dat zou zonde zijn.

Wellicht heb je op andere dagen de mogelijkheid om een rondje te gaan wandelen voordat je gaat eten? Of wat oefeningen die je thuis doet? Zo kan je lijf wat gelijkmatiger wennen en kun je later je looptraining wellicht nuchter uitproberen.

Je medicatie tegen je bloeddruk moet je gebruiken bij de maaltijd? Ik zou je willen aanraden om dit via je specialist of huisarts na te vragen; kun je deze medicatie verlaten op de dag of is het noodzakelijk om deze elke dag op hetzelfde tijdstip te nemen?

Groetjes Janneke
Plaats reactie