Allergie
Allergie
Hallo, Ik begin vandaag met dit programma en ik moet wat aanpassingen doen wat betreft de producten.
Mijn man heeft nl een pinda allergie en ik kan dus niet de amandelmeel bv gebruiken in huis. Wat is een goed alternatief?
Groet, Fenneke
Mijn man heeft nl een pinda allergie en ik kan dus niet de amandelmeel bv gebruiken in huis. Wat is een goed alternatief?
Groet, Fenneke
- Janneke - Sportrusten
- Berichten: 1066
- Lid geworden op: 18 apr 2019, 10:55
Re: Allergie
Hoi beste Fenneke,
Je kunt havermeel gebruiken in plaats van amandelmeel.
Groetjes, Janneke
Je kunt havermeel gebruiken in plaats van amandelmeel.
Groetjes, Janneke
-
- Berichten: 1
- Lid geworden op: 31 mar 2021, 13:25
Re: Allergie
Ik haak hier even op in.
Zelf een pinda- en notenallergie. En helaas zijn bijvoorbeeld zaden ook moeilijk of niet te vinden zonder dat ze sporen van deze allergenen kunnen bezitten. Ik blijf zoeken, maar zou voor het overbruggen van de zoektocht toch uit willen wijken nar een alternatief. Heb je nog tips?
Zelf een pinda- en notenallergie. En helaas zijn bijvoorbeeld zaden ook moeilijk of niet te vinden zonder dat ze sporen van deze allergenen kunnen bezitten. Ik blijf zoeken, maar zou voor het overbruggen van de zoektocht toch uit willen wijken nar een alternatief. Heb je nog tips?
- Janneke - Sportrusten
- Berichten: 1066
- Lid geworden op: 18 apr 2019, 10:55
Re: Allergie
ha beste Cindy,
Jazeker. Ik denk dat ik net ook antwoord op jouw vraag gaf bij het recept van de bananencake?
Ik gebruik tegenwoordig ook veel havermeel.
Dat is een goed alternatief.
De basis die ik voor mijn cakes gebruik momenteel:
300 gram havermeel
3 bananen
2 eieren
Scheutje olijfolie
2 theelepels bakpoeder
een halve theelepel bakingsoda
Kaneel of koekkruiden
Een snufje zout
En daar voeg ik ingrediënten aan toe zoals rozijnen, blauwe bessen, pure chocola, kokosrasp enz.
Kun je naar hartenlust mee variëren.
Minuutje of 45 in de oven op 180 graden.
Groetjes, Janneke
Jazeker. Ik denk dat ik net ook antwoord op jouw vraag gaf bij het recept van de bananencake?
Ik gebruik tegenwoordig ook veel havermeel.
Dat is een goed alternatief.
De basis die ik voor mijn cakes gebruik momenteel:
300 gram havermeel
3 bananen
2 eieren
Scheutje olijfolie
2 theelepels bakpoeder
een halve theelepel bakingsoda
Kaneel of koekkruiden
Een snufje zout
En daar voeg ik ingrediënten aan toe zoals rozijnen, blauwe bessen, pure chocola, kokosrasp enz.
Kun je naar hartenlust mee variëren.
Minuutje of 45 in de oven op 180 graden.
Groetjes, Janneke