Sportrusten Wielrennen - Butiencategorie - Mont Ventoux

Pieken in de bergen

Jij traint zeer regelmatig en hebt dus al wat ‘kilometerhistorie’ in de benen. In de bergen rijden vind je helemaal geweldig of moet je nog gaan ontdekken. Genieten van het imponerende landschap, vechten tegen jezelf en de elementen. Bijvoorbeeld op de grote cols in de Alpen, Dolomieten en Pyreneeën. Of je wilt tochten rijden als La Marmotte, Passo Dello Stelvio en Dolomiti Maratona. Hoe rijd je een bergrit met een stuk of 3 cols gemakkelijker uit? Of wil je jezelf nu eens met een schema gaan voorbereiden op een GranFondo? Het gaat toch al gauw om tochten van 150 km en meer.

Bestel nu het Sportrusten Wielrennen-pakket en start vandaag nog

Trainen voor de bergen

Veel fietsers trainen met een doel. Je werkt bijvoorbeeld toe naar een toertocht met hoge, steile of lange cols erin. Of je wilt bergop de competitie aangaan met je eigen pr of met andere hardrijders. Weet jij hoe je dat training technisch het beste aanpakt?

Het Buitencategorie schema geeft je de juiste handvatten om gedegen aan de start te staan van jouw uitdaging bergop!

Wie op de juiste manier traint, krijgt de juiste arbeids/rust verhouding om zo te groeien in conditie. Zo raak je optimaal voorbereid om te presteren in bergachtig terrein.

Geschikt voor iedere fietser

Route de la BonetteVoor fietsers van ieder niveau is er met de juiste kennis winst te boeken. De variëteit van de trainingsvormen is een essentieel onderdeel hiervan. Samen met de ademhalingsoefeningen leer je nog meer uit jezelf te halen.

Juist die fietser die al vele kilometers gedraaid heeft, maar zich nog nooit aan een schema heeft gewaagd gaat winst boeken. De trainingsgeheimen opgebouwd uit mijn 14 jaren als professioneel wielrenner zijn in het schema verwerkt.

Het Buitencategorie schema brengt je door middel van je persoonlijke hartslagzones en uitgebalanceerde trainingen naar een verbetering van je conditie. Wat je nodig hebt is je omslagpunt samen met een hartslagband/meter en natuurlijk je racefiets. Met minimaal 3 tot 4 keer per week te trainen en elke dag ademhalingsoefeningen bereid je jezelf in 100 dagen optimaal voor die uitdaging die jij hebt gesteld.

Sportrusten brengt je middels je eigen persoonlijke dashboard deze kennis. In je dashboard krijg je uitleg over de trainingsschema’s en de uitvoering van de verschillende trainingsvormen. Belangrijk is dat je recent het omslagpunt hebt laten bepalen of gaat doen. Met dit omslagpunt worden je persoonlijke hartslagzones bepaald waarin je de trainingen uitvoert.  Ook zie je een weekagenda waarin je zelf je trainingen plant op de dagen dat het jou uitkomt.

Je legt de basis middels in het zadel zitten en wennen aan ’100 rpm’ (het aantal beenomwentelingen per minuut). De trainingen worden steeds gevarieerder en intensiever gaandeweg het programma.

Gegarandeerd resultaat

Door het Sportrusten Wielrennen Programma te volgen ga je – zeker en vast – de resultaten boeken die je voor ogen hebt. Het naar boven rijden en met een glimlach bovenkomen kan echt. Door de juiste arbeid/rust verhouding gaat je conditie toenemen en voel je jezelf ook fitter naast de fiets. Je haalt optimaal rendement uit je trainingen en gaat zelfs wat afvallen.

Alles-in-1-pakket

Het Sportrusten Wielrennen Pakket geeft je alles wat je nodig hebt om in topvorm te komen. Dit is wat je krijgt:

  • 100-dagen-schema (wat, hoe en hoeveel je moet trainen)
  • 100-dagen-kalender met stickervel (visueel je voortgang bijhouden)
  • 100 dagen online begeleiding (inzichten over training, hartslag, ademhaling)
  • 2 boeken vol kennis; Ik, de wielrenner en Verademing.

De prijs van het Sportrusten Wielrennen Pakket is € 147.

Bestel nu het Sportrusten Wielrennen-pakket en start vandaag nog

Jouw trainer, Aart Vierhouten

Aart VierhoutenJe fietsprogramma is samengesteld door mij, Aart Vierhouten. Ik was 14 jaar profrenner, 3 jaar bondscoach en trainer.
Jij bepaalt wanneer je fietst. Ik zorg dat je snel vooruit gaat. Ingrediënten: rustig ademen, slim trainen, vogels kijken, snoeihard fietsen en keihard rusten.

Als profwielrenner kwam ik elf keer als eerste over de streep. Dat was niet mijn specialiteit. Ik was beter in anderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Als ‘wegkapitein’ van ploegen als Rabobank, Lotto en Vacansoleil was ik koersbepalend in klassiekers en grote rondes. Voor Robbie McEwen en andere toppers bereidde ik de sprint voor. Als trainer en coach legde ik de basis voor jonge renners en huidige profs zoals Wout Poels en Tom Dumoulin.

Al mijn ervaring komt samen in Sportrusten

Nu verzorg ik fietsclinics en presentaties samen met MIR Sportmarketing.

Ik schreef het boek Ik, de wielrenner samen met Koen de Jong. Speciaal voor fietsers ontwikkelden wij het Sportrusten Wielrennen Programma. Een online trainingsprogramma van 100 dagen dat je optimaal voorbereid op jouw wielerdoel.

Al mijn ervaring als profwielrenner, trainer en bondscoach komen daarin samen. Ik deel het graag met je.

Als je traint op je gevoel, dan wordt fietsen een feest

Na een carrière van 14 jaar heb ik geleerd dat wie uitsluitend op wilskracht rijdt, zichzelf sloopt, langzaam maar zeker. De kunst is om naar je lichaam te luisteren. Je hartslag en je ademhaling zijn daarbij bepalende factoren. Om mij heen zie ik dat de meeste recreatiefietsers en zelfs topamateurs en professionals niet weten hoe je deze twee zaken optimaal kan trainen.

In mijn carrière ben ik vaak diep gegaan. Uiteraard in de sprintvoorbereiding met McEwen of sleurend op kop in de klassiekers of omdat ik gelost werd en hard knokte om terug te komen. Eén keer ging ik veel te diep. In het jaar 2002 reed ik mijn tweede Tour de France en werd ziek een paar dagen voor de rustdag. Zogenaamd ‘op karakter’ stapte ik toch op. Letterlijk reed ik mij het zwart voor de ogen. Ik belandde op de intensive care in het ziekenhuis van Rennes. Twee weken waren nodig om me weer op te lappen. Ik had alle signalen van mijn lichaam genegeerd. In de weg terug beloofde ik mijn lichaam het nooit mee zo ver te laten komen. Het werd daarom mijn missie om fietsers te leren op hun gevoel te trainen. Juist daardoor kun je snoeihard gaan. Dan voel je wat je aan het doen bent. Dan maakt fietsen je heel vitaal en heel vrolijk.

Sportieve groet,

Aart Vierhouten

Bestel nu het Sportrusten Wielrennen-pakket en start vandaag nog