Aart Vierhouten | Sportrusten: meer dan hard fietsen

Één echte col oprijden

Je denkt er al een tijdje aan; hoe zou het zijn om eens zo’n berg van 10 á 20 km op te rijden? Het lijkt je helemaal geweldig. En dat is het ook. Met het 1 zware col schema leg jij de juiste basis. Voor beginners, maar ook ervaren fietsers die eens een schema willen volgen. Genieten van het imponerende landschap, vechten tegen jezelf en de elementen. Bijvoorbeeld die ene befaamde Alpencol of een legende als de Stelvio Pass in de Dolomieten. Of wat te denken om over de Frans/Spaanse grens omhoog te rijden en bovenop de col du Tourmalet eens goed om je heen kijken?

Maar hoe fiets je één col makkelijk naar boven?

Bestel nu het Sportrusten Wielrennen-pakket en start vandaag nog

Met dit schema heb je 100% bovenkomgarantie

Je bent pas kort aan het fietsen maar droomt al wel van die ene berg. Je fietst lekker je rondje maar hebt nog geen wielerervaring, laat staan een trainingsschema gevolgd. Heb je toch als doel om die top te halen van die ene Alpen, Dolomieten of Pyreneeënreus?

Dan gaat dit schema je helpen.

Wie op de juiste manier traint, is optimaal voorbereid om zijn doel te behalen. Trainen wordt leuk en gemakkelijker met een schema. Via je persoonlijke dashboard zie je je vooruitgang en kan je de trainingen iedere week weer plannen in de kalender. Je ontvangt mail met kennis waarom vetten verbranden zo belangrijk is en dat juist ademhalen 100% invloed heeft op je prestaties op en naast de fiets.

Geschikt voor iedere fietser

Het trainingsprogramma begeleidt je in 100 dagen naar een basis fietsconditie die ervoor zorgt dat jouw top gehaald wordt. Dit geldt voor fietsers van ieder niveau. Dus voor de beginnende fietser maar ook als je al wat kilometers in de benen hebt.

Met de trainingschema’s ga je oefeningen doen tijdens je fietsritjes in je eigen hartslagzones. Zo voorkom je dat je veel kilometers fietst maar niet je conditie verbetert. Alles draait om de juiste balans tussen arbeid en rust. Deze arbeids/rustverhouding is verwerkt in het 100 dagen schema. Je voelt je al gauw fitter, zowel op als naast de fiets.

Wat je nodig hebt is je omslagpunt samen met een hartslagband/meter en natuurlijk je racefiets. Met minimaal 3 tot 4 keer per week te trainen en elke dag ademhalingsoefeningen bereid je jezelf in 100 dagen optimaal voor die uitdaging die jij hebt gesteld.

Sportrusten brengt je middels je eigen persoonlijke dashboard deze kennis. In je dashboard krijg je uitleg over de trainingsschema’s en de uitvoering van de verschillende trainingsvormen. Belangrijk is dat je recent het omslagpunt hebt laten bepalen of gaat doen. Met dit omslagpunt worden je persoonlijke hartslagzones bepaald waarin je de trainingen uitvoert.

Gegarandeerd resultaat

Wat je nodig hebt is een hartslagband/meter en een racefiets. Sportrusten geeft je de basiskennis om te snappen wat je aan het doen bent. Door middel van ademhalingsoefeningen en fietstrainingsschema’s wordt je voorzien van oefeningen die nodig zijn om jouw conditie op te bouwen en je col te bedwingen.

Stap voor stap groeit je niveau door 3 keer per week te fietsen en elke dag een ademhalingsoefening te doen. Je legt de basis middels in het zadel zitten en wennen aan ’90 rpm’ (het aantal beenomwentelingen per minuut). De trainingen worden steeds gevarieerder, gaandeweg het programma.

Alles-in-1-pakket

Het Sportrusten Wielrennen Pakket geeft je alles wat je nodig hebt om in topvorm te komen. Dit is wat je krijgt:

  • 100-dagen-schema (wat, hoe en hoeveel je moet trainen)
  • 100-dagen-kalender met stickervel (visueel je voortgang bijhouden)
  • 100 dagen online begeleiding (inzichten over training, hartslag, ademhaling)
  • 2 boeken vol kennis; Ik, de wielrenner en Verademing.

De prijs van het Sportrusten Wielrennen Pakket is € 147.

Bestel nu het Sportrusten Wielrennen-pakket en start vandaag nog

Jouw trainer, Aart Vierhouten

Aart VierhoutenJe fietsprogramma is samengesteld door mij, Aart Vierhouten. Ik was 14 jaar profrenner, 3 jaar bondscoach en trainer.
Jij bepaalt wanneer je fietst. Ik zorg dat je snel vooruit gaat. Ingrediënten: rustig ademen, slim trainen, vogels kijken, snoeihard fietsen en keihard rusten.

Als profwielrenner kwam ik elf keer als eerste over de streep. Dat was niet mijn specialiteit. Ik was beter in anderen helpen het beste uit zichzelf te halen. Als ‘wegkapitein’ van ploegen als Rabobank, Lotto en Vacansoleil was ik koersbepalend in klassiekers en grote rondes. Voor Robbie McEwen en andere toppers bereidde ik de sprint voor. Als trainer en coach legde ik de basis voor jonge renners en huidige profs zoals Wout Poels en Tom Dumoulin.

Al mijn ervaring komt samen in Sportrusten

Nu verzorg ik fietsclinics en presentaties samen met MIR Sportmarketing.

Ik schreef het boek Ik, de wielrenner samen met Koen de Jong. Speciaal voor fietsers ontwikkelden wij het Sportrusten Wielrennen Programma. Een online trainingsprogramma van 100 dagen dat je optimaal voorbereid op jouw wielerdoel.

Al mijn ervaring als profwielrenner, trainer en bondscoach komen daarin samen. Ik deel het graag met je.

Als je traint op je gevoel, dan wordt fietsen een feest

Na een carrière van 14 jaar heb ik geleerd dat wie uitsluitend op wilskracht rijdt, zichzelf sloopt, langzaam maar zeker. De kunst is om naar je lichaam te luisteren. Je hartslag en je ademhaling zijn daarbij bepalende factoren. Om mij heen zie ik dat de meeste recreatiefietsers en zelfs topamateurs en professionals niet weten hoe je deze twee zaken optimaal kan trainen.

In mijn carrière ben ik vaak diep gegaan. Uiteraard in de sprintvoorbereiding met McEwen of sleurend op kop in de klassiekers of omdat ik gelost werd en hard knokte om terug te komen. Eén keer ging ik veel te diep. In het jaar 2002 reed ik mijn tweede Tour de France en werd ziek een paar dagen voor de rustdag. Zogenaamd ‘op karakter’ stapte ik toch op. Letterlijk reed ik mij het zwart voor de ogen. Ik belandde op de intensive care in het ziekenhuis van Rennes. Twee weken waren nodig om me weer op te lappen. Ik had alle signalen van mijn lichaam genegeerd. In de weg terug beloofde ik mijn lichaam het nooit mee zo ver te laten komen. Het werd daarom mijn missie om fietsers te leren op hun gevoel te trainen. Juist daardoor kun je snoeihard gaan. Dan voel je wat je aan het doen bent. Dan maakt fietsen je heel vitaal en heel vrolijk.

Sportieve groet,

Aart Vierhouten

Bestel nu het Sportrusten Wielrennen-pakket en start vandaag nog