Runningtherapie

(1 klantbeoordeling)

8,00

Uitverkocht

Hardlopen wordt steeds vaker ingezet om psychische klachten te bestrijden. Wat runningtherapie inhoudt wordt in dit boek uitvoerig besproken, net als de werkingsmechanismen ervan. Daarbij komen zowel de puur fysieke aspecten aan de orde als de psychologische betekenis die regelmatig bewegen heeft.

Voor wie is Runningtherapie?

Mensen met een lichte depressie hebben baat bij Runningtherapie. Ook voor iedereen die wat teveel stress heeft is dit boek een aanrader: het belang van lichaamsbeweging voor een gezonde psyche legt psychiater Bram Bakker helder uit. Runningtherapie wordt als ondersteuning gebruikt in cursussen runningtherapie én is een informatiegids voor iedereen die hardlopen wil inzetten om zichzelf of een ander zich beter te laten voelen. Een standaardwerk kortom voor lopers, looptrainers en professionals.

 

Bram Bakker en Simon van Woerkom van Runningtherapie
Bram Bakker en Simon van Woerkom

 

Recensie

Geen handboek om mensen te begeleiden bij het lopen op zich, maar wel adviezen voor wie op een gezonde manier zijn of haar psychische problemen wil oplossen. Deze kunnen van velerlei aard zijn: angst, psychose, stress, vermoeidheid, slapeloosheid, agressiviteit, misbruik van geneesmiddelen of van verslavende middelen, hyperactiviteit, seksuele problemen. De auteurs leggen uit hoe de runningtherapie werkt, welke invloed ze heeft op het brein, op stress en emoties en hoe in de praktijk een rustige duurloop mensen kan bevrijden van een depressie of van andere psychische klachten. Het is niet uitgesloten dat dit moet in combinatie met pillen, maar dan alvast met een kleinere portie en met meer resultaat. Er zijn schema’s bij om die duurloop op de juiste manier op te starten en vol te houden en getuigenissen van patienten die de therapie met succes gevolgd hebben. De schrijvers geven toe dat niet iedereen lichamelijk geschikt is om te lopen of bereid is om die fysieke inspanning te leveren. Voor deze mensen lijkt fietsen of zwemmen een degelijk alternatief. Met zwart-witillustraties en een lijst websites.

Bestel nu. Veel lees- en loopplezier.

Artikelnummer: BOEK-RUNNINGTH Categorieën: , Tags: , ,

1 beoordeling voor Runningtherapie

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Runningtherapie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.