Hoe word ik een supervetverbrander

(25 klantbeoordelingen)

15,00

 • Gratis verzonden (direct uit voorraad)
 • Inclusief mooie boekenlegger
 • Je bestelt direct bij de schrijver

Maaike de Vries wil een supervetverbrander worden. Ze wil haar vet niet opslaan en meenemen, maar gebruiken als brandstof. Dus ging ze onder andere minder koolhydraten eten en meer vetten. Het bracht haar veel.

Meer energie.

Wat kilo’s minder.

En nog veel meer gezondheidswinst.

In haar boek Hoe word ik een supervetverbrander beschrijft ze precies wat ze deed om een supervetverbrander te worden. Met de laatste wetenschappelijke inzichten en met praktische tips om zelf mee aan de slag te gaan.

Wil jij wat kilo’s kwijt? Dan is hét boek om mee te starten.

Over de auteur

Maaike de Vries (1972) is gepromoveerd gezondheidswetenschapper. Ze is actief in de gezondheidszorg als wetenschappelijk directeur, adviseur en toezichthouder.Met haar man en twee pubers woont ze bij de duinen en de zee.

Ze loopt en fietst graag hard, haalt rustig adem en schreef eerder de bestseller ‘Zo werkt de zorg in Nederland’.

Artikelnummer: SUPERVETVERBRANDER Categorieën: ,

25 beoordelingen voor Hoe word ik een supervetverbrander

 1. Rienk (geverifieerde eigenaar)

  Omdat er zoveel verschillende meningen en richtingen zijn, was ik behoorlijk sceptisch bij de start van de 30 dagen challenge. Vooraf het boek gelezen en het kookboek ‘hoe wordt je 100’ aangeschaft. Het is waarschijnlijk voor iedereen anders, maar mij heeft het enorm veel opgeleverd, een nieuwe levensstijl!
  Zo min mogelijk suiker en dito aan koolhydraten. Appeltje – eitje dacht ik, maar de eerste 2 weken waren super zwaar. Het energie niveau daalde, tussen de maaltijden door trek in lekkere snacks 😉 en lange ritten op de racefiets waren echt slopend. Na 2 weken kwam de ommekeer, energie nam toe en fietsen ging eenvoudiger en op een goed en verantwoord ontbijt, geen stapeling meer vooraf! Ik heb de 30 dagen afgerond met een smiley en een energieniveau op 9. Mijn gewicht is met 7 kilo afgenomen tot nu 70kg (lengte 1,76) en in de laatste week stabiel gebleven. Verder afvallen wil ik ook zeker voorkomen (gewichtsverlies was namelijk geen issue voor mij, maar een bijkomstigheid). Ik was en leefde niet ongezond, maar het kon dus aangetoond beter. Mijn cholesterol is gedaald van 6,4 naar 4,8 bij een onveranderd HDL niveau en mijn bloeddruk is nu normaal en was normaal-hoog. Voor mij dus absoluut een succes en kan het zeker aanraden!

 2. Bruno Bakeroot

  100% believer ! zit zelf al 20 jaar in de fitnessbranche, ben op mezelf experimenteel 8 weken bezig met lichaam te optimaliseren op vetverbranding, na research van verschillende topatleten (oa. Froome C.)
  Ben zelf cyclo toerist, vorig weekend 209 km gefietst met 4500 hoogtemeters ( les 3 ballons Vogezen), 7500 kcal verbruikt, gemiddelde van 25km/u gereden (beste tijd ooit) en slechts 3 gels 25gr KH gegeten!! Voor de rest gereden op mengsel van oa MCT olie.
  Sporten op vetverbranding werkt beter !
  Perfect gevoel achterna ! https://www.youtube.com/watch?v=8d64lqEkbDo

 3. Anoniem

  Het wordt er niet echt niet beter op. SUPERvetverbranding is het antwoord niet. Beter met ons eten omgaan wel!

  (…) However, experimental tests of the carbohydrate‐insulin model using isocaloric diets widely varying in carbohydrates and fat fail to support key model predictions regarding changes in energy expenditure and body fat

  https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/oby.22073

 4. Anoniem

  De grond onder het koolhydraatarme dieet wordt er niet steviger op. Eerder het tegendeel…

  http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/435885/Broodje_Gezond.html

 5. hwestervelt (geverifieerde eigenaar)

  Het boek heb ik met plezier en interesse gelezen. Al een aantal jaren volg ik Stans van de Poel, Koen de Jong, Bram Bakker en William Cortvriendt. Toch heb ik mijn kennis en inzicht verrijkt. Wat mij betreft een aanrader.

 6. Jantina (geverifieerde eigenaar)

  Helder en onderbouwd verhaal. Ik leefde al gezond dacht ik maar had vaak last van suikerdips. Snap nu hoe dat komt. Pas de principes nu een paar dagen toe en merk resultaat. Geen behoefte aan snacks tussen de maaltijden. Zeker aanrader!

 7. Jac (geverifieerde eigenaar)

  Staat voor mij helaas niks nieuws in, zonde van mijn tijd (alhoewel je het boek in een kleine 3 uur uitleest).

  Beweeg veel, sport regelmatig, drink water, eet zoveel mogelijk vers, eet zo min mogelijk suiker, eet zo min mogelijk tussendoor, drink minder alcohol, ontspan en slaap voldoende. Dit zijn letterlijk de lessen die Maaike je aan het einde van het boek te bieden heeft om een Supervetverbrander te worden. Tenzij je het lekker vindt om geschoold te worden in dat wat je allang weet, raad ik je aan om ver uit de buurt van dit boek te blijven.

 8. Maaike de Vries

  Hoi allemaal,

  In reactie op de discussie, voeg ik ook graag wat toe.

  Zeker, als je een laag-calorisch dieet volgt (bijvoorbeeld 1.000 kcal per dag) dan val je snel af: je inname is lager dan je verbruik.

  Laag calorische diëten hebben wel een paar nadelen:
  1. je krijgt een beetje honger, flink honger of bere-honger
  2. je kan je lichamelijk en mentaal niet lekker voelen (moe, slap, somber, hele dag bezig met eten en niet-eten)
  2. je valt af, maar je komt ook snel weer bij doordat je lichaam ‘in de spaarstand gaat’. Vier kilo eraf, zes kilo erbij, tien kilo eraf, vijftien kilo erbij. Dat werk.
  3. het vergt veel wilskracht, en uiteindelijk gaan de meeste mensen voor de bijl. Je bent moe, je hebt een rotdag gehad en de koelkast gilt je tegemoet.
  Veel mensen die ooit een laag-calorisch dieet hebben gevolgd, zullen dit bevestigen.

  Hierom betoog ik in ‘Hoe word ik een Supervetverbrander’ dat diëten stom zijn.
  Ik leg uit dat je ook kilo’s kwijt kan raken, en je vooral lichamelijk en mentaal gezonder kan voelen door een Supervetverbrander te worden, oftewel iemand die relatief meer lichaamseigen vetten (ja die op je billen, dijen en buik) verbrandt ten opzichte van suikers. En ik laat zien hoe je dat doet.

  Hiervoor leg ik (wetenschappelijk onderbouwd) uit dat de ene calorie de andere niet is.
  300 kcal suikerspin doen echt iets anders met je lichaam dan 300 kcal zalm.

  De suikerspin zal je suikerspiegel flink opjagen: een flinke piek gevolgd door een flinke daling. Resultaat:
  1. Binnen 2 uur heb je weer zin in eten (en zullen de meeste mensen gaan eten. Je hebt de hele dag trek en je loopt te snaaien en te grazen)
  2. Je maakt in reactie op de hoge suikerpiek veel insuline aan, het hormoon dat je vetverbranding ‘op slot’ zet.

  De zalm daarentegen doet weinig met je suikerspiegel. Resultaat:
  1. Je bent meerdere uren verzadigd (dat scheelt weer een banaan, een boterham, een gevulde koek of een bakje chips)
  2. Je maakt weinig insuline aan, je kan je lichaamseigen vetten verbranden.

  Voor zover de theorie. Nu de praktijk.
  Om met Koen de Jong te spreken, zeg ik: ‘geloof het niet, maar ervaar’.
  Lees het boek en ga ermee aan de slag, probeer het uit en kijk wat het met je doet. Met je gewicht, je humeur, je energie, je sportieve prestaties.
  En leuk als je dat wilt delen.

  Met supervette groet! Maaike

 9. Anoniem

  Sabrina Castermans deze bedoelde ik

 10. Anoniem

  Supervetverbranding bestaat niet

  • Sportrusten

   Wat ís supervetverbranding dan?

  • Anoniem

   Benieuwd naar de discussie ?

  • Sportrusten

   Wij ook.

  • Anoniem

   Nou, ik druk mij wat sterk uit. Ik struikel met name over het woord: super.

   Als je wilt afvallen, is wat je verbrandt totaal oninteressant. Je lichaam pakt gewoon wat voor handen is, soit.

   Uiteindelijk komt het er gewoon op neer hoeveel je dagelijks naar binnen werkt. Niet wat.

   Zijn dat KH… prima, dan verbrandt je lijf dat. Zin dat vetten, dan verbrandt je lijf (zij het met meer moeite). Eiwitten, prima…

   En de hele dag switched ons lijf tussen de verschillende energiebronnen.

   Voor echt afvallen, is supervetverbranding echt volslagen oninteressant. Voor afvallen is er maar één oplossing: voedingsschuld. Dat betekent: gewoon minder eten.

   De rest is aantoonbaar onzin.

  • Sportrusten

   Dan ben je het oneens met Maaike de Vries. Zij zegt dat er wel degelijk manieren zijn om je lichaam te stimuleren om je vetten als brandstof te kiezen. Bijvoorbeeld: sporten voor je ontbijt.

  • Anoniem

   Sportrusten …vet is niet de oorzaak van overgewicht. Koolhydraten idem. Eiwitten, idem.

   Teveel en verkeerd eten is het probleem van overgewicht. Dus, is dit nutteloos.

  • Anoniem

   De suggestie dat je kunt SUPER verbranden… ga dan vooral heel veel spieren kweken. Ook gunstig in rust.

  • Anoniem

   Sportrusten als ik iets geleerd heb van de vele informatieve bronnen via Google en dergelijke is het dat er 2 soort verbrandingen zijn, namelijk glycogeen of vetverbranding. Wanneer jouw voorraad glycogeen te hoog is ga je vet opslaan. Wil jij dus je vetverbranding aanspreken zal je eerst door je glycogeen heen moeten, hier staat zo’n 24-48u voor, je komt dan in ketose. De TITEL supervetverbrander zal je wellicht niet zo letterlijk moeten nemen en wel moeten bedenken dat het een titel is die mensen moet aanspreken, gezien de discussie die hier ontstaat, is die missie geslaagd! ☺️

  • Sportrusten

   Wat is verkeerd eten volgens jou?

  • Anoniem

   Mijn antwoord was op Jasper bedoeld overigens ?

  • Anoniem

   Hoi Wendy Kuiper, tsja… het maakt allemaal dus niet zoveel uit wat je verbrandt. Als je deze discussie tenminste vernauwd tot alleen afvallen; bij sport is het een ander verhaal.

   Kijk, koolhydraten zijn snelle suikers, de vetten langzame (eiwitten zijn ook energiebronnen hoor). Hier tussen schakelt je lijf.

   Je lijf zal inderdaad als eerste KH aanspreken en pas daarna vet. Als je over de dag genomen 2000 kcal eet, je verbrandt daarbij nog eens 400 kcal… dan verbrand je dus 2400 kcal. Als vervolgens over de dag 2400 kcal eet, dan val je dus niet af.

   Ongeacht of je nu wel of geen SUPERvetverbrander bent.

   Gelukkig, jij bent vrouw. Dus van nature ben jij al een betere vetverbrander. Maar als jij structureel teveel blijft eten, en dus een voedingsoverschot hebt, dan val je desondanks jouw voorsprong NIET af… bij overschot komt zelfs jij, als vrouw, gewoon aan.

   De oplossing bij afvallen, ligt dus niet in het schakelen/activeren tussen de verschillende verbrandingsvormen. Voor jouw lijf maakt de energiebronimmers niet uit: koolhydraten, vetten of eiwitten. Die verbrandt dus gewoon wat voor handen is… ?

   De oplossing zit in voedingsschuld. Je moet gewoon minder eten… Veel minder spectaculair. Wel veel effectiever.

  • Anoniem

   Nou, ik vind het zelfs een beetje gevaarlijk om ‘vet’, net als suikers, in een verdomhoekje te plaatsen. Zelfs een beetje misleidend.

   Alle voedingsstoffen zijn namelijk nodig voor een gezond leven. Alleen, met mate. Passend bij je (actieve) levensstijl.

   Laat onverlet, dat:
   Als je op een dag maar 2100 kcal zou moeten eten, en je eet méér dan 2100 kcal… dan kom je aan.
   Eet je minder, dan val je af.

   Méér is het niet…

   Maar ja, dit is natuurlijk aanzienlijk minder sexy dan zoiets als: SUPERvetverbranding (wat fysiologisch gezien niet eens kan, omdat het metabool systeem niet zo in elkaar steekt).

   Maar dat laatste is volgens mij wel misleidend. Wat ik stel is dat zeker niet… alleen veel minder sexy! ??

   Hier een artikel van Chivo (van Chi L. Chiu)… beter dan dit wordt het volgens mij niet uitgelegd:

   chivo.nl/vetverbrandingsstand

  • Sportrusten

   Ha Jasper, je presenteert dit nu als een logisch feit, maar we zijn het duidelijk oneens. Jij zegt – met de nadruk op kcal – dat het voor de verbranding niet uitmaakt of je bijvoorbeeld 500 kcal aan cola of 500 kcal aan broccoli binnen krijgt. Volgens De Vries en Cortvriendt maakt dat een groot verschil.

  • Anoniem

   Sportrusten… Onder normale omstandigheden maakt dat natuurlijk fors uit. Ik ga er vanuit dat dit, anno 2018, geen onderwerp van gesprek is. Zeker niet tussen professionals onderling! ?

  • Anoniem

   Sportrusten… Onder normale omstandigheden maakt dat natuurlijk fors uit. Ik ga er vanuit dat dit, anno 2018, geen onderwerp van gesprek is. Zeker niet tussen professionals onderling! ?

  • Sportrusten

   Nou, dit is Facebook. Niet echt een besloten gesprek tussen professionals ?. Neemt niet weg dat we verschillen van mening: jij zegt dat je minder kcal moet eten dan verbranden, wij zeggen dat je géén kcal hoeft te tellen maar dat je met groenten, sport en ontspanning je vetten makkelijker als brandstof kunt aanspreken. Vat ik het verschil van inzicht zo goed samen?

  • Sportrusten

   Nou, dit is Facebook. Niet echt een besloten gesprek tussen professionals ?. Neemt niet weg dat we verschillen van mening: jij zegt dat je minder kcal moet eten dan verbranden, wij zeggen dat je géén kcal hoeft te tellen maar dat je met groenten, sport en ontspanning je vetten makkelijker als brandstof kunt aanspreken. Vat ik het verschil van inzicht zo goed samen?

  • Anoniem

   Hallo allemaal, ik krijg altijd het idee dat als er wat nieuws komt met betrekking tot gezondheid en afvallen iedereen hier wat van moet vinden. Kijk naar Sonja bakker jaren geleden, zij werd door iedereen afgebrand maar toch zijn er legio mensen die dit met succes hebben geprobeerd. Ik zeg niet dat het de juiste manier is maar dat geldt voor zo’n beetje alle manieren en diëten om (over)gewicht kwijt te raken. Laten we nou gewoon eens afwachten en kijken of het voor een aantal mensen wel werkt en er dan nog eens op terug komen. Ik ben overigens wel benieuwd en ha het op zeker proberen.

  • Anoniem

   Ton Verheezen … moet je ook zeker doen! Zal de laatste zijn om je van andere gedachten te brengen.

   Alleen, puur inhoudelijk gezien, zie ik geen reden waarom je dit zou moeten doen. Binnen de context van afvallen dan…

  • Anoniem

   Meng me graag even in de discussie. Zonder twijfel, als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbruikt, dan val je af. Op dit principe zijn laag-calorische diëten gebaseerd. Ze hebben alleen een paar nadelen: 1) je krijgt een beetje honger, heel veel honger of bere-honger; 2) veel mensen voelen zich er niet lekker bij (hoofdpijn, moe, somber); 3) ze vergen veel wilskracht; 4) als je na verloop van tijd weer ‘normaal’ gaat eten, dan kom je snel aan: 2 eraf, 4 erbij, 10 eraf, 14 erbij, dat werk). In mijn boek ‘Hoe word ik een Supervetverbrander’ leg ik uit dat het ook anders kan, en hoe. Namelijk door gebruik te maken van onze fysiologie. Ons lichaam reageert namelijk verschillend op verschillende soorten voeding. Met 300kcal suikerspin doet het iets anders dan met 300kcal vette vis. In geval van de suikerspin stijgt de suikerspiegel snel, gevolgd door een snelle daling. Gevolg: binnen 2 uur heb je weer honger en wil/ga je weer eten. In geval van de vette vis, gebeurt er weinig met de suikerspiegel. Gevolg: je bent meerdere uren verzadigd en hoeft minder vaak te eten. Daar komt bij dat het lichaam in geval van de suikerspin relatief veel en in geval van de vette vis weinig insuline aanmaakt. Insuline is een lichaamseigen hormoon dat de ververbranding ‘ op slot’ zet. Kortom, na de suikerspin ben en blijf je aangewezen op je (beperkte) suikervoorraad en kom je niet toe aan het verbranden van vetten op je buik, billen en dijen. In mijn boek leg ik wetenschappelijk onderbouwd uit hoe je van het verbranden van relatief veel suikers over kan schakelen op het verbranden van relatief meer vetten. Voor wie het interessant vindt, zou ik denken: geloof het niet, maar ervaar het. En laat horen hoe het je bevalt, wat het doet met jouw energie, gewicht, stemming en sportieve prestaties. Met supervette groet! Maaike

  • Anoniem

   Altijd leuk over eten praten….. maar sporten is leuker…. en ja dat kost eiwitten en suiker(fruit)

  • Anoniem

   Mathijs Molenaar probleem hier is, het is een dieet… en de sterren staan nooit gunstig voor diëten.

   Geen één dieet is echt succesvol. Allen sterven een zekere dood. Ooit hadden wij het brooddieet; precies het omgekeerde van dit dieet.

   Ook bij KH-restrictie kun je jezelf overeten. Het probleem is nooit het eten. Het probleem is vooral gedrag. En dat gedrag is en blijft: overeten. Dat kan met elk dieet.

   Bovendien, binnen het onderhavige dieet word je een supervetverbrander. Maar dan moet je wel eerst bij dat vet zien te komen. Dat betekent dat je telkens weer eerst door een shitload van opgeslagen koolhydraten moet werken om bij dat vet te kunnen komen. Het dieet klopt niet. En het werkt niet.

  • Anoniem

   De meeste diëten zijn alleen gebaseerd op cijfers……?en die voel je ook in de portemonnee.( ?toch iets dat afvalt)

   ik vind dat een mens alle voedingstoffen nodig heb “ alleen met mate”

   Gewoon de schaal van vijf aanhouden .lkkr bewegen en ontspannen . Dan heb je al behoorlijk goed levensstijl.

   OSU!

  • Anoniem

   Mathijs Molenaar en zo is het. Gewoon gezond eten, passend binnen je behoefte en met een goed aandeel qua bewegen. Dat is gezind gedrag. En gezond gedrag houdt elk dieet buiten de deur.

  • Anoniem

   Maaike de Vries:
   Allereerst tof dat je reageert.

   Verbaast mij echter dat je meepraat met de grote gros mensen, terwijl er voldoende bewijs is dat de macroverdeling een druppel op een gloeiplaat is met afslanken.
   Je bevestigt dat een laag calorisch dieet de reden is dat mensen afslanken, maar gaat vervolgens hebben over niet-energetische zaken mbt voeding. Afslanken heeft niets te maken met niet-energetische zaken, zoals gezondheidselementen voeding, verzadiging en/of wilskracht. Dat is het proces naar het streefgewicht zelf

   Weer het insulineverhaal! Hoe verklaar je dat mensen met 70% koolhydraten gewicht verliezen en diabetes type II wordt verminderd?

   http://www.mdpi.com/2072-6643/9/4/322
   Of plaatje met suikerinname en obesitas?

   Verder…
   Wilskracht is vol in onderzoek inderdaad. Denk aan bijv. de ego depletietheorie. Dit zegt ook meer over het proces, maar niet over afslanken zelf.

   Normaal eten, 2 kg eraf en 4 kg erbij is een fenomeen wat is ontstaan door hype diëten. Ze leren geen autonomie mbt afslanken.

   Verbaast mij enorm dat je zegt: “ervaar het”. Is dat een wetenschappelijke insteek of is je boek juist bedoeld als een ervaringsverhaal?

  • Anoniem

   Freek Verbeet, ik ga helemaal mee in jouw verhaal. Echter zit volgens mij de sleutel tot succes in het gedrag van mensen.
   En daar haakt het verhaal van Maaike de Vries nu op aan.

   Voor het afvallen maakt het niet zoveel uit of de kcal nou uit eiwitten, koolhydraten of vetten komen.
   Voor het eetgedrag maakt dit wel degelijk een verschil. Na het eten van snelle koolhydraten krijgt iedereen (althans ik wel) zin in meer koolhydraten.

   Door het verzadigende effect van eiwitten, vetten en vezels krijg ik deze reactie niet.

  • Anoniem

   Jeroen van den Nieuwelaar eetgedrag en afslanken hebben zeker met elkaar te maken, maar supervetverbrander is een abstracte naam. Het zegt wat over dat je vet gaat verbranden, maar dan vraag ik mij af: bedoelt ze dit als (superieure) middel om af te slanken of als “ik ga switchen van substraat” als brandstof?
   Dat zijn twee verschillende insteken.

   Het is dan vooral het verhaal over insuline die bij mij dan de alarmbellen laten rinkelen.

   Zoals je zegt is verzadiging een individueel verschil. Ik krijg geen trek van suiker, maar heeft trek ook te maken door verhoogde ghrelinewaarden door slaapschuld.

 11. Maaike

  Het zoveelste dertien in een dozijn boek met te veel adviezen. De wetenschap is duidelijk dat men meer calorieën moet verbranden dan men verbruikt.

 12. Reen

  Bestel, maar lees verschillende reviews. Staan hier ook menu’s in en tips hoe je dagenlijks in beweging blijft. Mijn eetpatroon moet veranderen. Wil daar veel tips in hebben

 13. Mariëlle (geverifieerde eigenaar)

  Heel makkelijk te lezen boek, ik had het te snel uit. Voor mij helaas niets nieuws. Ik had verwacht te kunnen lezen hoe je een supervetverbrander ‘kunt worden’. Voor mij is het meer een beschrijving van het leven van een supervetverbrander zoals de auteur.

 14. Michiel van Beek

  Dit heeft mijn interesse, dus wat dat betreft was de info niet nieuw, toch was het ook voor mij zeker de moeite van het lezen waard. Het is vlot geschreven, to the point, alles staat erin wat je zou moeten weten over het onderwerp. Belangrijkste plus; het boekje motiveert! Sommige andere boeken over dit onderwerp gaan te ver en promoten een lifestyle dat in ieder geval voor mij niet vol te houden is. De lifestyle die in dit boek gepromoot wordt, is door iedereen vol te houden. Zonder dat je daar marathons voor hoeft te lopen. Dusss wat let je…

 15. Roeline

  Viel zeer tegen, niets nieuws onder de zon.

 16. RB (geverifieerde eigenaar)

  Ik heb het boek in een ruk uitgelezen en ondanks dat ik heel veel heb gelezen over voeding en ook over minder koolhydraten, las ik dingen die ik niet wist. Of in elk geval die ik in twijfel trok, maar door de uitgebreide, maar niet nodeloos droge en wetenschappelijke, uitleg kwam het nu wel over. Vooral ‘je verbrandt wat je eet: suikers of vet’ was zo’n eyeopener. En wat me het meest enthousiast maakt, is dat het geen boek vol opgelegde regels is. Het kleinste verschil is goed en dat maakt dat je blij bent met kleine overwinningen. Goed boek!

 17. Nico van der Breggen

  Hartstikke duidelijk en leuk geschreven.
  Is goed en reëel..doelen zijn helder.
  Lezen dus!

 18. Anoniem

  Wordt het boek ook verkocht als ebook?

  • Anoniem

   Nee, helaas geen ePub, alleen als supervette print met omslag van Hermen Grasman en foto van Hester Doove.

 19. Ellen

  Heel duidelijk verhaal. Voor de relatief gezonde mens die nog gezonder wil worden, zich beter wil voelen en fitter wil zijn. Ik weet uit ervaring dat het werkt wat Maaike beschrijft. Toch ben ik door het lezen van haar nieuwe boek weer een stuk gemotiveerder om alle goede tips (weer) op te volgen. Gewoon lezen en dan op je eigen tempo aan de slag.

 20. Hetty Dirksen (geverifieerde eigenaar)

  Goed boek boordevol nuttige informatie, leest makkelijk! Ben er heel blij mee, en….. nu ook een supervetverbrander!

 21. Anoniem

  Helemaal mee eens

 22. Anoniem

  Klinkt super interessant. Voor ik het boek koop, Kan dat ook als je praktisch veganistisch eet? Of heeft dat er helemaal niks mee te maken?

  • Anoniem

   Een Supervetverbrander worden kan op verschillende manieren, ook zeer geschikt voor vegetariers en vaganisten: via beweging, ontspanning, slaap en voeding.

 23. Anoniem

  Koen,Ik heb je mail gestuurd met een vraag

 24. Marjon

  Nog niet gelezen
  Even de volgende vraag:
  Is dit boek te gebruiken voor elke loper?
  Ik loop 2x , per week , tzt naar 3

 25. Koen de Jong

  Goed boek, ik kreeg gelijk zin om een marathon te lopen op een koolhydraatarm dieet.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.