Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Toch een blessure, ik snap het niet

Gisteren liep ik de kwart marathon letterlijk uit bij de Texel Halve Marathon. Na een paar kilometer begon m'n knie te protesteren (lopersknie heb ik eerder gehad). En na 5,5 km was het echt over met hardlopen. Ik snap het niet, vorige week zondag liep ik nog 8 km zonder problemen. En nu dit... Het zal de stress wel zijn, die viert momenteel hoogtij.

Dus nu ga ik herstellen en straks weer opbouwen.

Gisteren was ondanks de blessure toch een feestje. Het evenement was uitstekend georganiseerd, de sfeer was top en ik heb met gezellige mensen kunnen optrekken en de natuur daar vind ik sws prachtig. En een bootstart geeft toch wel een heel speciaal tintje.

Sjoertje heeft gereageerd op dit bericht.
Sjoertje

P.s. Ik ben niet te snel gestart, heb me niet laten opzwepen met in het begin toch te hard lopen, ik heb me aan mijn vermogen gehouden en dat lukte goed. Dus dat kan het niet zijn. Ik liep zelfs iets rustiger dan ik aanvankelijk had gepland. Heel bewust omdat ik me niet 'topfit' voelde.

De omstandigheden waren op zich prima. Een graad of 18, beetje winderig maar die wind was vooral zijwaarts iets mee dus ik hoefde er niet tegenin te beuken oid. En lekker zonnig. Perfect wandelweer 🙈

Ha Antonieke,

Wat leuk dat je op Texel meedeed met de halve marathon. Balen van je knie. Ik zou zeggen, doe even een weekje rustiger aan, en kijk dan of je de trainingen weer kunt oppakken. Heb je nu een volgend evenement op de planning?

Hoi Eline,

 

Bedankt voor je antwoord. Ga ik doen. Ondertussen ben ik actief aan het herstellen middels wandelen. Dat lukte maandag amper een kwartier maar vandaag heb ik zonder pijn ruim een uur kunnen wandelen. Eindelijk. Ik heb tijdens de wandeling heel stiekem een keer of 3 heel kort heel rustig vogels gekeken. Dat ging zonder problemen. Ik ga komende dinsdag kijken of het hardlopen wil lukken, ik wou een rondje doen van 2 kilometer.

Voor volgende week zaterdag heb ik me opgegeven voor een 5 km maar die ga ik afzeggen. Dat is veel te vroeg. Op 11 november staat ook een 5 km gepland. Dat lijkt me ook nog te vroeg.

Half maart volgend jaar zou ik graag de kwart marathon wederom proberen op Texel bij de Halve van De Waal. Hopelijk is dat te doen en anders kan ik altijd de 5 km aldaar lopen.

 

Eline Keet heeft gereageerd op dit bericht.
Eline Keet

Hoi Antonieke…zie je bericht nog steeds in de koffiehoek, ben benieuwd hoe het met je gaat, blessure vrij aan het lopen inmiddels???

groet Sjoertje