Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Spiermassa neemt af

Ik ben nu 4 weken bezig met het 100 dagen programma periodiek vasten. Ik sport 5 a 6 dagen per week, inclusief 2 keer krachttraining. Door alleen geen suiker meer te eten en na 8 uur niks meer plus veel meer groente ben ik in deze periode 4 kilo afgevallen. Zolang ik mij kan herinneren woog ik altijd 69 en met mijn lengte van 178cm is dat een prima gewicht. Mijn doel was ook niet om af te vallen maar vooral gezonder leven en meer energie. Gedurende de dag voel ik mij goed alleen merk ik tijdens het sporten dat ik minder energie heb, vooral tijdens de krachttraining. Ik maak mij nu zorgen dat mijn spiermassa aan het afnemen is en dat klopt ook volgens mijn slimme weegschaal. Nu vraag ik mij af of ik het gewoon wat meer tijd moet geven of dat ik meer supplementen moet nemen zoals proteinepoeder. Ik eet nu 3 grote maaltijden per dag en zit ook echt wel vol daarna. Meer eten lijkt dus lastig. Zijn er mensen met soortgelijke ervaring? Advies wordt zeer op prijs gesteld.

Ha Nick, als je geen honger hebt, kun je zo doorgaan. Als je over 4 weken nog bent afgevallen, trek aan de bel. Tot die tijd: veel groenten, veel linzen, veel eiwitten. Wordt vervolgd.

Inmiddels weer een aantal weken verder. In totaal ben ik nu 5 kilo afgevallen maar het lijkt gestabiliseerd. Ik voel mij ook een stuk beter dan ik het begin dus dat is positief.

Nu de volgende fase, kijken of het lukt om 16 uur te vasten. Dat lukt zeker alleen hopelijk zonder verder gewichts verlies.

Eline Keet heeft gereageerd op dit bericht.
Eline Keet

Dat is mooi, Nick! Ga zo door. En op naar de volgende fase.

Laat gerust weten als je nog vragen hebt de komende tijd.

Mooie avond!