Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Raynaud in combi met koude training

Ik weet dat ik Raynaud heb, en heb ook de verschillende berichten van Koen hierover gelezen. Ik dacht dat koude training mij zou kunnen helpen. Nu heb ik gemerkt dat als ik alleen koud douche (2-5 minuten) gaat alles goed, ik heb mijn handen in water met ijsblokjes gedaan (2-5 minuten), gaat ook alles goed. IJsbad (3 min) gaat ook goed. Deze week ben ik begonnen met de rivier aan mijn programma toe te voegen. Ik loop 5 minuten naar rivier toe (ca.14 graden is buitenlucht), lig 5 minuten in het water (heeft nog een temperatuur van 20 graden), loop naar huis en dan 5 minuten onder de koude douche. Mijn handen en voeten beginnen al wit te worden tijdens het wandelen terug naar huis wat onder de douche alleen maar erger word. Ook krijg ik rillingen in mijn lijf. Vervolgens duur het ca. 30 minuten om de doorbloeding weer op gang te krijgen en het trillen te verminderen. Enig idee? Ik probeer het een paar keer om te zien hoe dat verder gaat , anders wellicht een of ander kiezen. De rivier word alleen maar kouder.

Hoi Sylvia,

Heb je dit bericht ook gelezen?

Fenomeen van Raynaud en koud douchen: een goede of slechte combinatie?

Ik denk dat je (op dit moment) teveel vraagt van je lichaam. Misschien een idee om het koude douchen nog even achterwege te laten na je dip? Ook al omdat je tijdens de tocht naar huis al last krijgt.

Blijde groet,

Rob

 

Ja, dat heb ik gelezen. Uitproberen dus. Doe ik dat, en kijken of ik die tenen en handen wel warm krijg tijdens het naar huis lopen!

Dank,

Sylvia