Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

Langzame loper + Leiden 2024

Hallo,

Ik volg het schema met veel plezier, het gaat goed en ik zeer beperkt last van pijntjes, maar ..... ik ben wel een langzamer loper.

Gezien mijn tempo moet ik toch wel rekening houden met een tijd van 5,5 uur voor de marathon in Leiden (12 mei).

Twee vragen:

  1. In de video een aantal dagen geleden, meende ik op te maken dat langzame lopers juist iets minder dan 14K moeten lopen. Ik loop nu juist steeds iets meer dan schema ( 1 á 2 km per keer), vanuit de gedachte dat mijn lichaam het "straks" ook eindeloos moet volhouden. Daarnaast voel ik me ook wel een beetje onzeker: bij 14 km kan ik me niet voorstellen dat ik dat nog 3 keer kan volhouden. Wat is "beter": elke keer een beetje meer lopen, of 1 keer in de voorbereiding een keer 20 km lopen?
  2. Om mijn tempo wat ter verhogen doe ik de intensief training altijd als intervallen. Ik heb er nu 2 die ik afwissel, 30 sec hard, 2 min bijkomen en 1 minuut hard en 1 minuut bijkomen.  Heb je nog een extra tip om mijn snelheid te verhogen of gewoon lekker zo doorgaan?

Alvast bedankt!

Groet, Irene

Hoi Irene,

Minder lopen dan 14km is zeker geen advies, iets meer lopen is geen probleem, en zeker geen probleem als je het consequent doet je je zekerder voelt daardoor.

En dan mag je ook wel een keer 20km lopen als dat je mentaal helpt.

Intervallen is een prima training om je snelheid te verhogen, en de twee die je noemt zijn daar uitstekend voor geschikt. Probeer die 30 seconden wel knetterhard te gaan, dus tot het gaatje. Je kan ook een keen een lange interval doen, dus b.v. 3x 1km met 500m rust tussendoor. Die doe je dan op halve marathontempo / hartslag.

Blijde groet,

Rob

Irene22 heeft gereageerd op dit bericht.
Irene22

De day after!
Deze ‘langzame loper’ heeft gisteren Leiden uitgelopen. Nog iets langzamer dan gehoopt/verwacht, maar wel gezond uitgelopen 💪🏻 dus doel bereikt.
Met 25 graden en heel veel polder was dat nog best een uitdaging 😎

super blij en trots!

Rachel Harris heeft gereageerd op dit bericht.
Rachel Harris

Ik ben ook een langzamer loper en heb mijn eerste marathon in Leiden gedaan.  Ik was heel langzaam met de heet…..volgens de training ga ik 5.06 to 5.15 doen maar eindelijk heb ik de tweede deel langzamer gelopen dus 5 uur 39.  Ik ben ook heel trots op mij.  Goed gedaan Irene en veel plezier met de volgende keer

Irene en Rachel,

Hulde voor jullie prestatie! Super gedaan en ik ben blij dat jullie er een goed gevoel aan over hebben gehouden!

Top!

Blijde groet,
Rob