Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

CP en marathon vermogen Eindhoven

Even een vraag ter bevestiging van wat mijn gegevens zeggen.

Sinds 2 maanden loop ik met een Stryd (Dus nog geen 100 dagen, dus wellicht nog niet top ge-eikt, Wel conform hun website en ook sprints in trainingen ook 2 x 10k maar geen wedstrijd)

Ik loop volgende week zondag de marathon van Eindhoven.

Nu heb ik afgelopen vrijdag een nieuw PR op de 10 km gelopen (Het liep zo lekker dat ik de geplande 9 maar even doorgetrokken had)

Ook zat ik nog niet eens op mijn omslagpunt wat ik normaal bij voluit loop. Maar mijn progressie is opeens heel goed de laatste weken (Vermogen op hetzelfde HR is verbeterd maar ook de KM-tijden zijn goed verbeterd, dus dat lijkt te kloppen)

Ik ben wel 5 kg afgevallen de laatste 1,5 maand. Dus dat zou wel kunnen voorspellen dat het daardoor verbeterd is.

Heb bewust mijn gewicht niet aangepast in de stryd omdat ik ergens las en in de podcast van Klaas en Koen begreep dat ik dat beter niet kon doen.

Wat is je advies. Kan ik het nieuwe marathon vermogen wat Stryd aangeeft overnemen of zeg je ik zou toch het oude vermogen nemen of ertussen.

Eindtijd volgend Stryd voor de 10 k was 3:48 nu 3:36

Weet het antwoord denk ik al, maar ben benieuwd naar jou/ jullie visie.

Ps als ik na de Marathon mijn gewicht in de Stryd aanpas, gaat mijn gemeten vermogen en CP dan naar beneden? Aangezien hij er nu van uitgaat dat ik nog 5 kg zwaarder ben.

 

Als medegebruiker van Stryd en Sportrusten zou ik zeggen: volg het bijgestelde vermogen.

Stryd raadt aan je gewicht niet aan te passen bij minder dan 5% afwijking. Het kan op zich wel, maar dan moet je opnieuw een CP-test gaan doen. En de eerdere trainingen zijn dan niet meer goed vergelijkbaar.  Nu je lichter bent, zal het waarschijnlijk makkelijker zijn je nieuwe vermogen aan te houden. Het is wel iets vertekend, want het bepalen van je vermogen hangt samen met je gewicht. Je hebt overigens ook kans dat je vermogen verandert door het lopen van de marathon zelf.

Na de race (en herstel) zou ik nog eens wegen en dan eventueel bijstellen en een nieuwe test doen.

Ben Widdershoven heeft gereageerd op dit bericht.
Ben Widdershoven

Dit was mijn gedachte ook een beetje... 👍🏻

Bedankt voor het meedenken.