Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

avondsporten en hoe te eten

Al ca. 8 jaar doe ik dagelijks een vastenperiode. Na één jaar experimenteren met 5 uur eten 19 uur vasten ben ik overgegaan op dagelijks een ritme van 8 uur eten en 16 uur vasten. Dit bevalt erg goed en ik wil niets anders meer. Als ik ga hardlopen doe ik dat altijd op een nuchtere maag, eten voor het sporten vind ik niet prettig...Dit deed ik al vòòr het 3kg kwijt programma.

Nieuw voor mij aan het 3kg kwijt programma is de introductie van maximaal 3 eetmomenten (voor mij dus 2 eetmomenten want 3x eten binnen 8 uur is teveel) en ook het verhaal van suikerverbranding versus vetverbranding..

Het probleem waar ik mee worstel doet zich voor wanneer ik 's-avonds train. Dat doe ik 2x per week

Ik heb geëxperimenteerd met licht eten voor het trainen (groente en kwark of yoghurt of een ei): dat voelt niet echt goed. Als ik ga trainen zonder te eten heb ik na het trainen honger. Als ik dan na het trainen eet is het te kort op het moment dat ik naar bed ga. En dan eet ik de volgende dag mijn eerste maaltijd ook later zodat ik 16 uur vasten realiseer.

Door dit programma en het verhaal over suiker- versus vetverbranding vraag ik me af of het zou uit maken om iets te eten wat 'suiker- en koolhydraat-vrij' is vòòr het trainen en wanneer nodig ook daarna. 

Bijvoorbeeld: 1 of 2 plakjes kaas met zeewier en/of een glas ongezoete sojamelk?

30+ kaas heeft 0 koolhydraten/100gram..Nori zeewier heeft 0 koolhydraten/100gram.. of ongezoete sojamelk heeft 0,9 koolhydraten/100g

Heb je tips? maakt het uit of hetgeen je eet koolhydraatvrij is? en wat zijn de ervaringen hiermee? 

Ha Laïla,

Zo te lezen ben je al een uitstekende vetverbrander met je ervaring met periodiek vasten en nuchter sporten. In het begin komt het nauw, als je als suikerverbrander een vetverbrander wilt worden, maar als je eenmaal een vetverbrander bent, is het prima om twee dagen per week wat meer koolhydraten te eten of wat meer eetmomenten te hebben. Mijn advies: eet op je trainingsdagen gewoon een keer extra. Kun je hier iets mee?

 

Koen