Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

ademhaling onder de douche

Hoi,

hoe te ademen tijdens de koudetraining is mij niet helder.

er worden tot dag 15 geen instructies gegeven hoe te ademen voor of tijdens de koude douche behalve langzaam. In het boek koud kunstje lees ik over de wim hof ademhaling. die heb ik nog niet gehoord tijdens deze workshop .

Nu op dag 15 gaan we verlengen en lijkt het in het filmpje erop dat we moeten inademen ala de wim hof ademhaling....is dat zo? of gewoon ademhalen, in neus uit mond en dan langzaam....wat is het slimste? en in boek word ook omschreven dat je voordat je de kou in gaat je je ademhaling moet aanpassen, geldt dat nu ook als voorbereiding op de koude douche? of volgen deze instructies later in de training?

 

hoor graag, groetjes desiree

 

Dag Desiree,

Een 'Wim Hof'-ademhaling mag je nooit, maar dan ook nooit, doen al staande of bij of in water.  Deze ademhalingstechniek doe je zittend of liggend in een veilige omgeving.  De kans bestaat namelijk dat je licht wordt in je hoofd.  Dit kan best gevaarlijk zijn als je je niet in een veilige omgeving bevindt.

Bij het koud douchen probeer je je ademhaling onder controle te krijgen.  Dit doe ik door langzaam te ademen, en de uitademing te verlengen.  Zoals je het zelf omschrijft (gewoon ademhalen, in neus uit mond en dan langzaam) is volgens mij perfect.

Vriendelijke groeten,

Tinne

Rob | Sportrusten heeft gereageerd op dit bericht.
Rob | Sportrusten