Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

adem techniek tijdens zwemmen

hi! ik ervaar wat problemen met ademhaling tijdens het zwemmen. Drie keer per week, 30 minuten (netto) baantjes trekken. Probleem: regelmatig adem tekort en gevoel niet goed diep door te kunnen ademen (ook licht in hoofd dan). helpt een adem-ritme oefening?

Hoi JDP,

Tijdens het zwemmen synchroniseer je de ademhaling met de slagen. Het ligt er dus een beetje aan wat voor slag je doet. Als je schoolslag doe adem je in als je uit het water komt, dus als je armen naar zij/achter bewegen. Bij borstcrawl adem je links of rechts of om en om, en dan (meestal) om de twee of drie slagen. Adem diep in en blaas uit als je hoofd onder water is.

Hoe gaat het conditioneel? Meestal als je "buiten adem" raakt tijdens het zwemmen ga je eigenlijk net te hard. Ben je erg vermoeid na het zwemmen of valt dat wel mee?

Wat je ook kunt proberen zijn kleine apparaatjes die je over je neus en mond plaats die een weerstand geven bij het in- en uitademen. Daarmee train je je ademhaling spieren. Je oefent dit dan dus buiten het zwemmen of hardlopen om.

Blijde groet,

Rob

Dank voor je tips, Rob, ik ga het eens uitproberen.

groet

Rob | Sportrusten heeft gereageerd op dit bericht.
Rob | Sportrusten