Koffiehoek

Lekker ouwehoeren over hardlopen, rustig ademen, voeding en koud douchen

Forumnavigatie
Je dient in te loggen om berichten en onderwerpen te maken.

10K in een kwart triahtlon

Hoi,

9 juni heb ik een kwart triahtlon gepland staan in de champagne streek.

Mijn voorbereiding is ver van ideaal geweest door prive omstandigheden en ik heb nog nu een maand om er het beste van te maken.

Zwemmen en fietsen gaat me wel lukken maar met hardlopen heb ik altijd al problemen gehad. Pijntjes in en rond de knieen zijn er altijd al geweest.

Toch wil ik voor het eerst de uitdaging aangaan om die 10k te lopen met het idee als ik rustig opbouw mijn lichaam dit wel moet kunnen.

Mijn vraag is nu hoe ik de laatste maand voorbereiding het beste kan benutten om zo pijn vrij mogelijk uit te lopen.

Ik ben gestart met de runstreak maar merk op dagen dat ik ook nog ga fietsen of zwemmen dit soms moeilijk is. En is het wel verstandig aangezien ik ook genoeg moet herstellen tussen de trainingen?

Mijn omslagpunt heb ik nog niet kunnen bepalen omdat 5k voluit lopen me gewoon nog niet lukt. Ik kan het alsnog proberen maar ik weet niet of het standig omdat ik maar 1maand meer heb?

 

Hoop dat jullie me hiermee kunnen helpen

Hoi Sander,

Excuus voor mijn trage reactie.

Pijntjes in / rond de knieën zijn vaak een techniek probleem. Probeer minder op de hak te landen en / of je stapfrequentie te verhogen, pakweg 160 - 180 stappen per minuut. Vermoedelijk dat het dan minder wordt. Ook krachttraining van je hamstrings en kuitspieren kan helpen in zo'n geval.

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Sterkte!

Rob